Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Şantaj

26-05-2009 11:26:58 gökhanmert07 #

Şantaj

iyi günler:
Yaklaşık olarak 2 yıldır şantaj suçundan yargılanıyordum.şikayetçi kişi olay savcılık aşamasındayken şikayetinden vazgeçti fakat dava kamu davasına döndürüldü ve davam devam etti.hakkımdaki suçlamalara tanık ve şahitlerimi sundum.bu süre içersinde hiçbiri dinlenmedi ve hakkımda dün itibarı ile karar verildi:
HÜKÜM:sanığın müştekiye karşı işlediğisabitgörülen şantaj suçundan eylemine uygun TCK.nun 107/2 maddesi yollamasıyla 107/1 gereğince suçun işleniş şekli eylemin ağırlığı sanığın yoğunlaşan suçkastı ve israrlı tutumu dikkate alınarak taktiren ve teşdiden sonuç olarak 1 yıl 2 ay hapsi ve 60 tam gün para cezası 1200tl adli para cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın geçmişi,sosyal ilişkileri,fiilden sonraki ve yargılanma sücecindeki olumsuz davranışları,cezanın sanığın üzerindekiolası etkileri vedosya kapsamına göre hakkında TCK.nun 62.maddesinin uygulanmasına taktiren YEROLMADINA,
TCK.nun 51/1-a,b,d ve e maddelerine görebelirtilen haklardan sanığın mahkum olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanılmaktan yoksun bırakılmasına TCK.nun 53/1-c maddesindeki haklardan ise koşullu salıverilme tarihine kadar yoksun bırakılmasına,
Sanığın kişilik özellikleri ile suçun işlenişi aşamasındakive duruşmadakitutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği kanatine varılmamış olması ve mağdurun zaranının tamamen karşılanmamış olması sebebi ile 5728 satılı yasanın 562.maddesi ile değişik CMK.nun 231.maddesi geregince HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASINA TAKTİREN YER OLMADIĞINA,
Aynı gerekçelerle hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına,
ve altında temyiz hakkımın olduna dair bir metin yer alıyor.
hiçbir tanığım dinlenmedi ve hiçbir saygısız davranışım olmadı aynı zamanda sabıkam felanda yok şikayetçide çikayetinden vazgeçti üstüne üstlük suçumda yok şahitlerimle bunu ıspatlıyorum fakat dinlenmediler.
Ne yapmam gerek nolur bir yardım edin.temyizden bu şartlarla karar bozulup dönermi dönmesse ne yapmam gerek.
ilgimnize şimdiden teşekkür edrim.
26-05-2009 11:35:57 Av.Engin Oğuz #

Re: şantaj

Süre tutum dilekçesi verip kararın size tebliğ edilmesini bekleyin. Bu süre zarfında tutmamışsanız bir avukat tutun mürafaa talepli temyiz dilekçesi vermekle işe başlar sanırım. Saydığınız hususlar temyizden bozma ihtimalini güçlü kılıyor benim gözümde. Geçmiş olsun.
26-05-2009 13:00:27 gökhanmert07 #

Re: şantaj

çok teşekkür ederim efendim fakat bir sorum daha olacak.2 yılın altındaki cezalar infaz edilmez ve paraya çevrilir diye biliyorum.temyizden sizin kanatinizce nasıl bir karar çıkar çok teşekkür ederim.
aynı zamanda kaç kez temyiz edebiliyorum yada olumsuz bir kararda ne yapabilirim efendim.
gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ediyorum
26-05-2009 13:10:08 Av.Engin Oğuz #

Re: şantaj

Mahkemece erteleme veya para cezasına çevirme kararı verilmemişse infaz edilir biliyorum ben.
Temyizden onama gelirse karar düzeltme yoluna gidebilirsiniz.
Takdiri hafifletici sebeplerin uygulanmayışı çoğu zaman bozma nedeni oluyor ondan bozulur kanaatindeyim dedim. Esenkalın
26-05-2009 13:22:54 gökhanmert07 #

Re: şantaj

çok teşekkür ediyorum.iyi günler dilerim
27-05-2009 18:38:18 wonderfull #

Re: şantaj

Merhaba hukuki net yöneticileri.Hakkımda açılan bir dava konusunda sizlerden yardım rica ediyorum.2008 yılı ocak ayında kız arkadaşımla evlenme amaçlı bir girişimimiz oldu.Kız arkadaşımın ailesiyle anlaşmamıza rağmen anlamadığım bir nedenden dolayı kız arkadaşım benden davacı oldu.Hakkımda zorla alıkoyma suçundan asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.Mahkeme sürecinde kız arkadaşımın ve ailesinin yakın aile dostu olan biri beni telefonla arayarak aramızdaki sorunları çözmek için görevli olduğu okulunun kantinine beni davet etti.Bende tüm iyi niyetimle yanıma abimide alarak okula gittim.Kız arkadaşımın babası bana çok sert davrandı beni ölümle tehdit etti.Ben madem kızınız beni istemiyorsa herkes yoluna gitsin herkes kendi hayatına baksın mahkemeyle uğraşmayalım benim bir suçum yok dedim.Kız arkadaşımın babası olduğu olduğu için alttan aldım.Aramızda kavga çıkmadan oradan ayrıldım.Bu konuşma 1 veya 1,5 yıl önce oldu.Zorla alıkoyma suçundan hakkımda açılan davadan kasım 2008 de beraat ettim.Bundan bir kaç ay öncede mart 2009 da bulunduğum yerdeki jandarmaya ifade vermek için çağırıldım.Kız arkadaşım aramızda hiç bir cinsel beraberlik olmamasına rağmen benim onu elimde videolar resimler var diyerek onu tehdit ettiğimi ilerde evleneceği kişiye bunları göstereceğimi söylemiş.Şahit olarakta benim tanımadığım kendi akrabalarını yazmış.Ben suçlamaları reddettim.Şahitleri tanımadığımı.Bunların iftira olduğunu beni tamamen karamak için yapılmış bir oyun olduğunu beyan ettim.Bugün adresime mahkeme celbi gedli.Asliye ceza mahkemesinde şantaj suçundan dava açılmış.Kız arkadaşımın şahitleri yüzünü bile görmediğim dayısı diğeri beni okula barıştırmak için çağıran aile dostları.Sizce mahkemede kız arkdaşımın yalancı şahitleri benimle konuştuklarını nasıl beyan edebilirler.Ben sürekli çalışan biriyim.Vardiyalı çalışan biriyim.Çalıştığım yerden hangi yıl ve gun orada olduğuma dair yazılı bir belge alabilirim.Kız arkadaşımın aile dostunun vasıtası ile babası ile konuştuğumuzda yanımda abimde vardı.Abimin şahitliği ne kadar faydalı olur.İlginizden dolayı şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
22-06-2015 00:58:48 Toskim #

Cevap: Şantaj

Gökhanmert merhaba, gerçi uzun zamandır siteye girmiyorsunuz eğer girerseniz şantaj davasında aldığınız 1 yıl 2 ay cezanın temyiz sonucunu soracaktım.

Teşekkürler.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.