Alıntı:
ALP73 rumuzlu üyeden alıntı
70.000.-TL lik bir borcu ben üstlendim..Protokole koymadık..birlikteliğimizde yaptığımız borçlar bunlar..ama hepsi benim adıma..bu durumda ben de bunları öne sürsem karar ne çıkar? Oturduğumuz konut velayet intikal ödememek için 2004 te annem tarafından bana satış gibi gösterilerek adıma geçen bir konuttu. halen orada ikamet ediyorum. 1993 yılında alınmış bir gayrimenkul. bundan bir hak talep edebilir mi? Ederse yarısını alma şansı var mı? ve 7 yaş sonrası olursa kızımı alma şansım hiç mi yoktur? karım daha sonra evlenirse velayetini alabilrimiyim? üvey baba ile yetişmesini istemiyorum..teşekkürler
Alıntı:
muratbayram1984 rumuzlu üyeden alıntı
Alp bey ben de sizin gibi bir dertliyim bu konuda. Mahkemede hakim maddi delillere pek itibar etmiyor, önemli olan şahit beyanları galiba. Kimse hakimlere savcılara toz kondurmaz, öyle de olması lazım ama hakim ve savcılar da hakkaniyeti ve hukuku gözardı etmemesi lazım. Hakimler olaya nasıl olsa boşanma davası açıldı, ilişkiler zedelenmişyitir gözüyle bakarak her türlü haksız kararı vermeye hazırlar. Ben bunları bizzat gözlerimle görüp tanık olduğum için söylüyorum.Her yerde de ispat ederim. Size tavsiye en az 3 şahit bulun ve sizin lehinize konuşmalarını sağlayın. Ayrıca yuvanızı kurtarmaya çalıştığınız için de takdir ediyorum. Saygılarımla
Alıntı:
ALP73 rumuzlu üyeden alıntı
Bu çok yıpratıcı bir süreç. Şu an hukuki olarak ne yapacağımı kestiremiyorum çünkü evvela duygusal olarak bazı şeylere kesinlik kazandırmam lazım. Öte taraftan mahkeme günü yaklaşıyor. Size de sabır diliyorum. Yaşayan bilir derlermiş.. Gerçekten doğru...
İşiniz cidden zor. Denizblk abininde dediği gibi medeni olarak evleniliyor ama medeni olarak boşanıl mıyor maalesef.
İyi niyetle yaklaşıp çocuğunuzun psikolojisinin hesabını yapıyorsunuz, malın mülkün borcun ardında değilsiniz. Ancak belliki eşini de diğer bir çok boşanma sürecine girmiş hanımlar gibi ( dürüst ve iyi niyetli olan hanımları tenzi ediyorum) mal mülk ve çocuğunuzu size karşı silah olarak kullanma niyetinde. Sizin sahibi olduğunuz neyiniz varsa maddi ve manevi anlamda elinizden almak ve size açı çektirmek istiyor. Bunun içinde mahkemeleri, pedogogları, çocuğunuzu, akrabalarınızı kullanacaktır. Tabiiki aynı şeyi sixde yapacaksınız. Zaten başlamışsınız şimdiden, velayeti nasıl alırım demeye. Yada evimde hak sahibimidir borçlar ne olacak demeye..
Bunlar normal süreçler.
Ancak bir konuda da hakkını vermek lazım hanımların. Siz boşanma nedeninizi yazmamışsınız. Eşinizin kusuru olduğunu belirtmediğiniz gibi kendi kusurunuzdan da bahsetmemişsiniz. Velevki siz kusurlusunuz ve belkide burda günah çıkartıyorsunuz. Sizi boşanmanın eşiğine getiren gerçekleri / olayları paylaşmıyorsunuz. Sadece boşanma sonrasının hesabını yaparak çocuğum ve malım mülküm borcum diyorsunuz.
Reaileteye bakacak olursak, evinizi anneniz satış yolu ile size vermiş, yani miras değil, 2004 de aldığınıza göre (evlilik birliği içerisinde edinilmiş maldır) eşiniz o evde hak sahibidir. Hisse miktarına hakim karar verecektir.
Borçlara gelince herkes borçları konusunda 3 ncü kişi ve kurumlara karşı kendisi sorumludur. yani 0 bahsettiğiniz 70000 TL borç sizin. Siz ödeyeceksiniz.
Kızınızın velayeti ile ilgili olarak çok umutlu olmayın derim. Kendinizi hafta sonu babası olmaya hazırlayın. daha 4,5 yaşında sizin mahkemenizin bitmesi vs nereden baksanız çekişmeli olursa 1- 1,5 sene. Kızınızın velayetini almak için her zaman dava açabilirsiniz ancak en iyi ihtimalle kızınız 8-9 yaşına gelidğinde yapabileceksiniz bunu, bu süre içerisinde kızınız sizinle olan münasebeti kanıksayacak ve anneye alışacaktır. Ondan vazgeçmeyecektir. Tabii geçen süre içerisinde size karşıda güzelce dantel gibi işlenme ihtimali de cabası.
Şimdiden mahkemeden pedogog / sosyal hizmet uzmanı isteyebilirsiniz. Çocuğunuzlada görüşecektir sosyal hizmet uzmanı. Ama lehinize karar beklemeyin. Anne ve yanında olanların etkisinde kalacağı için çocuk o saçlarını kesme tepkisi bile sizin aleyhinize değerlendirilecektir. "
Baba çocuğun psikolojisini bozuyor. hatta geçen telefon etti artık ne dediyse inanın anlamadık, duymadıkta zaten karışmayız baba kız arasına girilirmi hiç (!) kız telefonu kapadığı gibi ağlamaya başladı yetmedi gitti birde saçlarını kesti" derler sizde şap a oturursunuz.
Zor bir süreçtesiniz. İleride hataolarak değerlendireceğiniz bir şey yapmadan önce iyi düşünün derim. Tabii düşüncelerinizi de avukatınızla paylaşın.
Geçmiş olsun..