Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın dardayım, lütfen şahsi fikriniz yerine hukuki paylaşımda bulununuz. Her boşanma davasını kendi davanız gibi görmeyiniz. Sn Akgül, mahkeme ilamında tam olarak ne yazılıdır?
Sayın Emrah hocam .. kasıtlı bir şey yazmadım zaten. Hem benim davamla uzaktan yakından ilgi bile kurmadım. Söylemeye çalıştığım konu şu idi. Hakim hanımefendi işe girene kadar nafaka ya hükmetmiş. Hanımfendi de bir işe girmiş, sonra da ayrılmış.. Eğer hal böyle olduğunda yani hanımefendi işten ayrıldığında eski eşinden nafaka almaya tekrar devame edecek olursa emsal teşkil edecektir. Ben bu duruma dikkat çekmeye çalıştım.
Bu durumda..
1- Evli iken ve boşanma sırasında çalışmakta olan her eş, boşanmadan sonra işindne gücünden ayrıldığında da nafaka talep edebilecektir.
2- Boşandığı eşinden aldığı nafaka, hanımefendinin evlenmesi nedeni ile kesilmişken, 2 nci evliliğini bitirdiğinde de 1 nci boşandığı eşinden kaldığı yerden nafaka almaya devam etmek isteyecektir.
3- İşe girene kadar hükmedilen nafaka ödemesi, hanımefendi işini beğenmeyip çıktığında, patronu işten kovduğunda, işyeri kapandığında yada keyfe keder nedenlerle işten ayrıldığında kaldığı yerden devam edecektir.
4-Hanımefendi çalışmakta iken emekli olduğunda alacağı aylık maaşı düşeceğinden dolayı da nafaka talep edebilecektir.
Yani bir yerde bu hakkın kötüye kullanımı durumuna bir son verilmeli..
İşte benim vurgulamaya çalıştığım şeyde budur. hanımefendi işe girene kadar nafaka ödenmesi hükmolunmuş, hanımefendi işe girmiş bu hak bitmiş. İşten ayrıldım diye yeniden eski eşten nafaka talep etmek hakkın kötüye kullanılması değilmidir. Üstelik hem birikmiş ve hemde toplu olarak istiyor. Bu durumda eski eş nafaka ödemeye kaldığı yerden devam etmeli dersek, eski kocaları boşandığı eşlerinin hayatı düzene girene kadar, iyi bir iş, iyi bir eş (!) bulana kadar finansör olmaya mahkum etmek değilmidir.
Saygılar..