Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

SSK primim yatmamış

25-02-2009 12:42:55 sero06 #

SSK primim yatmamış

17.02.2009 tarihinde işe girdim 21.02.2009 tarihindede işten hakarete maruz kalarak çıkarıldım.

İş verenle 400 Tl maaş + yol + yemek olarak anlaşmıştık asgari ücret üzerindende sigortamı yapacağını sanıyordum ama yapmamış. Öğrenci olduğum için part time çalışmamıda kabul etti. Çalıştığım 5 günün parasınıda 20 Tl olarak aldım. Adam zaten her işcisine deneme süreli olarak 5-10 gün çalıştırıyormuş sonrada maaş vermeden yolluyormuş.

Şimdi 4857 nolu iş kanununun 15. maddesine göre işcinin ücret ve diğer hakları saklı tutulmuş yani bana tam 5 günlük ücretimi vermeli ve ssk mıda yapmak zorunda.
Yine 4857 nolu iş kanununun 13. maddesine göre kısmi çalışma süresi haftada 45 saat ve tam 1 hafta çalışsaydım yaklaşık 60 saat çalışıyor olacaktım.

Sorularım
1- Şimdi nereye başvurup şikayet etmeliyim?
2- Orda çalıştığıma dair bir kanıt yok?
3- Çalıştığım yer internet cafeydi ve kendime ait HartDiski Orda yaktım tazminat isteye bilirmiyim ?

Saygılarımla
23-03-2009 01:20:30 yurdabak #

Re: SSK primim yatmamış

Orada imza attığın herhangi bi evrak var mı ? mesela teslim aldığın kargo olabilir.. yani orada çalıştığını bi şekilde ispat etmelisin..
02-04-2009 23:27:06 sercan ÖZMERAL #

Re: SSK primim yatmamış

Merhaba ;

Benim Sizlere Bir Sorum Olucak.

Ben Yazin çaliştiğim şirkete 22.06.2008 Tarihinde Giriş Yaptim. 29.09.2008 Tarihindede Işten Ayrildim.

Işten Ayrildiktan Sonra Sigortamin 21.09.2008'de Giriş Yapilmiş Ve Kasim Aynin Ortalarindada çikiş.

Bende şuan Firmaya Noterden Ihtarname Gonderdim.. Firma Beni Aradai Ve Parami Vereckelrini Soylediler.

Benim Bu Firmadan Almam Gereken Ssk Parasi Ne Oluyor.

Ve Ben Almam Gereken Para Dişinda Arti Birde Tazminat Davasi Açabilirmiyim.

Açarsam Bu Davayi Kazanma Durumum Ne Olur ?
03-04-2009 05:54:51 selcukgulten #

Re: SSK primim yatmamış

Alıntı:

sercan ÖZMERAL rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ;

Benim Sizlere Bir Sorum Olucak.

Ben Yazin çaliştiğim şirkete 22.06.2008 Tarihinde Giriş Yaptim. 29.09.2008 Tarihindede Işten Ayrildim.

Işten Ayrildiktan Sonra Sigortamin 21.09.2008'de Giriş Yapilmiş Ve Kasim Aynin Ortalarindada çikiş.

Bende şuan Firmaya Noterden Ihtarname Gonderdim.. Firma Beni Aradai Ve Parami Vereckelrini Soylediler.

Benim Bu Firmadan Almam Gereken Ssk Parasi Ne Oluyor.

Ve Ben Almam Gereken Para Dişinda Arti Birde Tazminat Davasi Açabilirmiyim.

Açarsam Bu Davayi Kazanma Durumum Ne Olur ?

o süre içerisinde igortasız oldugunuz için başınıza bir şey gelmemiş. Tazminat talep edemezsiniz. Yasal tazminatlara gelince kıdem tazminatı için bir yıl çalışma gerekir siz bu süreyi de doldurmamışsınız.
İşten istifa etmiş iseniz zaten bir tazminat hakkınızda olmaz.
SSK parası çok bir şey tutmaz ortalama aylık 250 ytl civarındadır. toplam üc ay calısmısınız .Onlarda sizi 1,5 ay sigortalı göstermiş. Aradaki fark 375 YTl oluyor
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.