Alıntı:
helin83 rumuzlu üyeden alıntı
eşim 4 gün önce beni darp etti.polis çağırdım şikayetçi oldum ve karakola gittik beni rapor için hastaneye gönderdiler eşim aynı zamanda polis memuru olduğu iin beni vazgeçirmeye falan çalıştılar ama vazgeçmedim.5 yıllık evliyim ve bundan iki yıl öncede 2 tane darp raporuyla dava açmıştım ama sonra tekrar barıştık ve davamı geri çektim ama buna rağmen 3 milyar para cezası ödedi.ben şunu sormak istiyorum ben şu an 5 aylık hamileyim ve 19 aylık bir kızımda var. bu raporu karakol savcılığa gönderecek sonuç ne olur? bu onun işine etki edermi? boşanma davası açtığımda çocukları benden alabilirmi?(bu arada rapor hafif derecede diye alındı...)eski raporlar mahkemede işe yararmı? lütfen cevap verirmisiniz?
Eşinizin polis olması hakikaten bir handikap.
Şimdi işin hukuki boyutuna geleyim.
Eşinizin size daha önce de darp etmiş olması boşanmanız konusunda destekleyici bi delil olur. Ancak siz son darp raporu ile boşanma davası açabilirsiniz.
II. Hayata kast pek kötü veya onur kırıcı davranış
Madde 162.- Eşlerden her biri diğeri tarafından hayatına kastedilmesi veya kendisine pek kötü davranılması ya da ağır derecede onur kırıcı bir davranışta bulunulması sebebiyle boşanma davası açabilir.
Davaya hakkı olan eşin boşanma sebebini öğrenmesinden başlayarak altı ay ve her hâlde bu sebebin doğumunun üzerinden beş yıl geçmekle dava hakkı düşer.
Affeden tarafın dava hakkı yoktur.
Ayrıca darptan dolayı da savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Boşanma davanızla beraber eşinizi evden uzaklaştırmayı da savcılık kararı ile sağlayabilirsiniz.
Ayrıca
TEDBİR NAFAKASI isteme hakkınız var. Hem kendiniz hemde çocuğunuz için. Ayrıca müşterek evinizin kirasını da tedbiren isteyebilirsiniz. Bu konuda daha önce bir üyemize bununla ilgili maddeleri yazmıştım eğer bulursam eklerim birazdan.
Boşanma davası açarsanız eşinizden
MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT isteme hakkınız var hemde ayrı ayrı. Çünkü eşiniz size şiddet uygulamış. Bu bir kusurdur Aile mahkemesinde.
Ama illa da boşanma davası açmak yerine ayrılık üzerine dava açabilirsiniz.
Aile Mahkemelerine boşanma ya da Ayrılık davası açılabiliyorsunuz.
Ayrılık üzerine dava açarsanız hakim geçimizin için gerekli önlemleri alır.
III. Geçici önlemler
Madde 169.- Boşanma veya ayrılık davası açılınca hâkim davanın devamı süresince gerekli olan özellikle eşlerin barınmasına geçimine eşlerin mallarının yönetimine ve çocukların bakım ve korunmasına ilişkin geçici önlemleri re'sen alır.