Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kiracı olunan evin satılması

23-06-2005 08:32:06 indigocat #

Kiracı olunan evin satılması

Günaydın,

Oturduğum ev bir kaç hafta önce satıldı. Eski ev sahibiyle 01.07.2003 tarihinde imzaladığımız 1 yıllık kontratımız vardı. 01.07.2004 tarihinde de yeni bir kontrat imzalanmaksızın aynı şartlar devam etti. Yeni ev sahibiyle henüz kontrat imzalanmadı. Çünkü şu anda benim vermekte olduğum kiranın iki katını talep ediyor.

- Yeni ev sahibimle yeni bir kontrat imzalamak zorunda mıyım, yoksa eski kontratımdaki şartlar geçerliliğini korur mu ? Daha açık bir ifadeyle eski kontratımda öngörülen oranda artış yaparak evde oturmaya devam edebilir miyim ?

- Yeni ev sahibim kirayı ödemem için herhangi bir hesap no. veya adres göstermeyerek yahut kirayı kabul etmeyerek beni temerrüde düşürebilir mi ?

- Evi satın aldığı tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarname göndermediği halde de tahliye davası açabilir mi ?

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler,

Herkese iyi çalışmalar..
23-06-2005 09:29:16 Av.Emrah Yavuzcan #
Geçmiş forum konularında sorularınız ayrıntılı biçimde cevaplandırılmıştır.
24-06-2005 08:18:19 indigocat #
Ben 2 gündür sitede geziyorum ve benzer sorunlar yaşayan pek çok insan olduğunun farkındayım. Ancak sorularımın tam karşılığını bulamadığım için foruma taşıma gereği duydum. Halen de tam bir yanıt bulabilmiş değilim. :(
24-06-2005 10:05:13 Av.Tayfun Eyilik #

neredeyse yeni malik ile ilgili açılan tüm forumlarda yeni malikin iktisap nedeni ile tahliye davası açabilmesi için satış tariden bir ay içinde ihtarname göndermesi gerektiği belirtildi. Siz diyorsunuz ki buna rağmen tahliye davası açabilirmi ? bu sorunuzun cevabı belli değil mi ihtar çekmez ise iktisap nedeni ile tahliye davası açamaz sizin bulamadığınız forumlarda buda yazıyor.

Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya eşi veya çocukları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihbarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,

başka sebeplerden tahliye davası açılabileceği de aynı fonumlarda işlendi yazılı tahliye taahhüdü iki haklı ihtar temerrüt bunlar ilk akla gelenler bunlarda forumlarda yazıyor

ev sahibinizin kirayı almaması halinde ne yapmanız gerektiği de forumlarda detaylı bir şekilde anlatıldı adreste ödemeli olarak havale etmeniz gerektiği buna rağmen almıyorsa kira bedelinin tevzii tayını için mahkemeye başvurulması gerekktiği belirtildi

eski kira sözleşmeniz sürenin sonuna kadar geçerliliğini korur bu da yazıldı

o zaman siz forumlarda neyin yanıtını bulamadınız?


24-06-2005 10:44:24 indigocat #
Tayfun Bey,

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aslına bakarsanız ben de daha önceki yanıtlarınıza bakarak sizin yanıt vermenizden korkmuştum. Sonuçta ben de payıma düşen azarı aldım.
Ancak haklı olduğunuz konular da var, elbette ki soru sormadan önce gerekli araştırmalar yapılmalı. Sonuçta herkesin zamanı değerli. Sanırım bir anda okuduğum pek çok ileti ve verilen farklı yanıtlardan dolayı biraz kafam karıştı.
Yine de anlayamadığım ya da teyit etmek istediğim bir nokta var :



eski kira sözleşmeniz sürenin sonuna kadar geçerliliğini korur bu da yazıldı

Eski kira sözleşmem 1 yıl süreliydi ve 1 Temmuz 2004 itibariyle dolmuş olmasına karşın aksine bir beyan bulunmadığından dolayı otomatik olarak uzadı. Bu durumda anladığım kadarıyla yeni dönem de 1 Temmuz 2005 itibariyle dolacak ve yeni ev sahibime karşı eski kontratıma dayanarak hiç bir hak iddia edemeyeceğim. İstediği kira tutarını belirleyebilecek öyle mi ?
24-06-2005 13:06:27 Av.Tayfun Eyilik #
anlayışınız için teşekkür eder ayrıca kendinizi azarlanmış gibi gördüğünüz içinde özür dilerim. Serzenişim tembellik yapılmasına :)

tabiki öyle değil; kira konusunda anlaşamazsınız size kira tespit davası açacaktır. yenilenen sözleşmeye göre artırımı yapar kiraları ödersiniz ev sahibinin kira bedelini artırmak için kira tespit davası açması gerekir. Başka bir değişle kirayı artırmamak tahliye sebebi değildir.
24-06-2005 13:12:50 Av.Emrah Yavuzcan #
:)
24-06-2005 14:30:05 indigocat #
Herkese çok teşekkürler..

Tayfun Bey öncelikle size .. Anlayışlı yaklaşımınız, yardımlarınız, beni ve benim gibi hukuki sorunlar yaşayan insanları defalarca aynı konularda da olsa aydınlattığınız için..

Emrah Bey'e gülümsemesi için ;)..

Tüm yönetici ve kuruculara , internette dolaşırken tesadüfen bulduğumda bu gerçek olabilir mi diye sevince boğulduğum :) böyle faydalı ve güzel hazırlanmış bir sitede hizmet verdikleri için..

Esenlik dileklerimle..

13-07-2005 08:22:48 gunkutkaraahmet #
içinde kiracı olan bir evin satın alınması durumunda, yeni malik kiracıyı kira sözleşmesi bitince çıkaramıyor diye anlıyorum. illa ki 6 ay süre vermek durumunda. doğru mu anlıyorum??

yani şöyle: 15.07.2005'de iktisap edilen bir gayrımenkulde bulunan kiracıya, yeni malik 1 ay içinde ihtar çekip en geç 15.01.2006'da çık demek durumunda. eski malik ile yapılan kira sözleşmesinin 01.09.2005'te bitiyor olması ile 01.07.2006'da bitiyor olması yeni malik açısından (6 ay süre vermek zorunda olması durumu) hiç bir şey değiştirmiyor. doğru mu?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.