Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

05-02-2009 16:37:14 neisseria #

Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

Herkese selamlar. Öncelikle konuyu açmadan önce ilgili konuları defalarca okumama rağmen net bir cevap bulamadığımı belirtmek isterim. Lütfen yazımı dikkatle okuyun. Genelde bu konuyla ilgili kimse net cevap veremiyor ama ben şansımı denemek istiyorum. Mağdur durumdayım lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

Bu arada belirtmeyi unutmuşum iki taraf da kiracıdır.

Merhaba, Üst komşum ile ilgili çok büyük şikayetlerim var. 3 ay önce evlenip bize çok sakin yer, sadece düzgün insanların burada oturmasına müsade ediyoruz denilerek tuttuğum evimin üst komşusunun 2 tane erkek çocuğu olduğunu sonradan öğrendim. Tahminimce biri 5 diğeri 10 yaşlarındaki çocuklardan küçük olanı inanılmaz yaramaz. Evde bağırması bir yana durmadan koşması(her gece durmadan ramazan davulu gibi ses geliyor yukarıdan) ve eşyaları yerinden oynatması bütün huzurmuzu kaçırıyor. Hepsini bir kenara bırakalım bu gürültüler normal saatler dışında da gece 2:30-3:00 sularına kadar devam ediyor.

Eşim ve ben sabah 8 akşam 6, cumartesi de dahil olmak üzere evde yokuz. ikimiz de çalışan insanlarız. Uyku problemi yüzünden işime geç kalmaya ve tepki görmeye başladım. Uyku düzenim bozuldu. Ayrıca dinlenmek için sadece hafta arası 6 dan sonra ve pazar günlerimiz var. Üst komşumuz ev hanımı olmasına rağmen pazar günleri ve akşam saatlerinde temizlik yapıyor. Gece 12 ye doğru çamaşır makinası çalıştırıyor. Üst kattan sürekli bağırma(ebeveyn ve çocuk), yüksek televizyon sesi geliyor. Zıplayarak mı yürüyorlar bilmiyorum ama sürekli bir gümbürtü var yukarıdan gelen.Eşimin psikolojisi bozuldu artık evden çok soğudum çıkalım diyor.Ben ise yeni yeni alışmaya başladığım evimizi terk etmek istemiyorum. Tüm bunların dışında yaklaşık olarak bir buçuk ay evvel apartman görevlisi aracılığıyla uyarı göndermemize rağmen durumda hiçbir değişiklik olmadı. Bahaneleri ise çocuğa hakim olamamakmış. Çocuğun söz dinlememesi durumu yani. Onların üst komşuları da durumdan rahatsız ayrıca apartman görevlisini eve alıp üst komşumuzun sesini dinlettik o da duruma dayanılamayacağını anladı yani bir nevi şahitttir kendisi. Buraya yazmadığım bir sürü durum mevcut benim istediğim çocuğun sesini düğmesine basıp kapatmaları değil sadece makul derecede çocuklarının düzenlerini sağlamalarıdır. Çocuk doktoru değilim ama bir 3-5 yaş aralığındaki bir çocuğun her gece 2 de ayakta olması ne kadar doğru ne kadar yanlış tartışırım.

Sizden rica ediyorum en azından bir cevap verin. Ben olayı sonuna kadar götürmeyi huzurumu kaçıranların huzurunu yasal yollarla kaçırmayı istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
24-05-2009 23:22:21 unfrgtn #

Re: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

cevap verilmemiş oysaki bu cevap bana da çok lazım dı..
23-07-2009 09:49:23 wisegun #

Cevap: Re: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

merhabalar,bende üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım bende yeni taşındım ve evi alırken nezih insanların oturduğu vs söylendi şikayetlerimiz benzer ama malesef yapacak bişey yok.mahkemeye verseniz kanıtlamanız istenecek buda imkansız.kanıtın tek yolu gürültüyü kaydetmek ama mahkeme aşamasında da görüntü ve ses kayıtlarını kabul etmiyorlar.en azından sade vatandaşlar için bu geçerli değil.
19-02-2011 00:23:57 istanbul62 #

Cevap: Re: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

merhabalar. ne yazıki bende üst komşumun sabahtan akşama kadar bir yan topuklu ayakabı ,mobilya sürme sesi, halı silkelemesi. komşuluk hakları ihlal eden davranışlar
belediyede zabıtalardan bile yardım almadım. ve çözüm olarak ben ayrıldım binadan.
10-03-2011 14:51:31 smyildiz2009 #

Cevap: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

Bende yeni daireme taşındın.çok şükür ki ses vs bu gibi sorunlar yok.olsaydı eğer uyarırdım.baktım laf anlamıyor.iyi senmisin anlamayan.ses siteminin kolonlarını dayarım tavana doğru takarım en kral filmide efeklerim ile hem keyif alırım hemde üst katı değil binayı zıplatırım yerinden :) kurunun yanında yaşda yanmış olur ama kim göz yumuyorsa eğer hakkettiğini bulmalı
14-03-2011 11:43:57 ates73 #

Cevap: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

durumu çok iyi anlıyorum.
biz de tam 5,5 sene aynı durumlara maruz kaldık.
ne yazık ki olan iyi insanlara oluyor.
hiç kimse bize destek olmadı.
hatta sanki biz abartıyormuşuz gibi "ne olur yahu, katlanıverin" dedi site yönetimi bile.
kaldı ki çok büyük ve bilinen bir siteydi.
panik atak başlamıştı bende, kalp çarpıntısı oluyordu.
en son dayanamadık hem alt kat hem de üst kat gürültüsüne ve evi satıp taşındık.
hiç uyku uyuyamıyordum. sabaha dek sürüyordu. hatta ilk sene cidden hiç uyuyamadan işe gitmek zorunda kalıyordum.
çok tuhaf ama bu duruma çözüm bulunamıyor.
insanlar da sizi rahatsız etmekten mutluluk duyuyorlar.. aynen böyle
Allah kurtarsın diyorum size de..
21-04-2011 22:36:27 estor #

Cevap: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

sizlerin durumu benimkinin yanında inanın çok çok iyi. benim oturduğum binayı yapan müteahhit öyle saçma yapmış ki şok olursunuz. 7 ay önce evimizi aldık krediyle. tadilat yaptırdık ve oturmaya başladık. ama sürekli bir gürültü. evimiz bahçe katı. binanın girirş kapısının yanında da bir han var alışveriş hanı. meğerse o han benim ve diğer 3 dairenin üstünden geçiyormuş. yani benim evimin üstü bir alışveriş pasajı. ayakkabı sesleri koşma sesleri makine taşıma birde üstüne gece 12 ye kadar açık tutuyorlar. varın siz düşünün bende belediyeye şikayet ettim geldiler ve ihtarnamede bulundular ve belediye görevlileri abla çok üzüldük bu nasıl bir bina dediler. ama hala gece 12 lere kadar açık ayrıca pazar dahil açık düşünün artık 7X24 . peki ben bu durumda ne yapabilirim bir hakkım var mı lütfen bana da yardımcı olun
26-04-2011 20:53:08 istanbul62 #

Cevap: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

bu konu ile ilgili başıma gelenleri yazmak istiyorum , aynı sorun yaşayanlar için ilerde ne olabilir ihtimali için. önceden hemen üstümdeki daireden ciddi derecede gürültüsünden dolayı şikayetçi oldum .naziçe haber verdim olmadı,yine nazikçe uyarı olmadı,kapıcı,yönetici,noter,zabıta tüm bunlar işe yaramadı.evime büyük harcamalar yaptım tadilatı için ve gecem ve gündüzü karıştığı için bu insanlar yüzünden ayrıldım o insanlar yüzünden. komşuların da saygıları kaybetiler ve en son o evden bir yıla yakın ayrıldığım halde 4 yalancı şahit bulup kendileri için onlara saldırdığım ,küfür etiğim,yeminli dolu yalan ifade hakkımda suç duyurusu bulundular. yani şikayetçi ben olacağım yerine onlar oldular ve şimdi yine huzurumu kaçırdılar çünkü bir yıla yakın bulunmadığım bir mekanda nasıl suç fiili işledim ?
31-10-2015 21:47:52 adetasyapi #

Cevap: Üst kat komşunun gürültüsünden rahatsızım

öncelikle işin huhuk tarafını bilmediğimi belirtmek isterim ama üst kattan gelen sesleri kesmek için ses yalıtımı yaptırmanız gerekir

üst komşunuz parkesinin altına parke altı ses yalıtımı yaptırmalı yaptırmıyorsa siz kendi evinizin tavanına negatif ses yalıtımı yani gelen sesleri kesen ses yalıtım malzemesini kullanmanız gerekir.

türkiyede gelen sesleri kesebilen malzeme yok , bunun için bir malzeme ürettik ismi bariyerli adepan isterseniz ürünü inceleyin fazla maliyet oluşmadan gelen sesleri azaltabilrisiniz




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.