Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Hakimler de tazminat ödeyecek

02-02-2009 13:56:08 ozfik #

Hakimler de tazminat ödeyecek

Meclis’in gündemine gelen yeni ‘Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı’na göre yanlış karar veren hakim aleyhine tazminat davası açılabilecek. Yüksek yargı mensuplarını da kapsayan tasarıda devlet, tazminatı hakimden rücu edecek.

YARGI sisteminin hızlı ve doğru karar verebilir hale getirmek amacıyla hazırlanan ‘Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı’ hukuk sistemine büyük yenilikler getiriyor. Tasarıyla hakimin hukuki sorumluluğu genişletiliyor. Bu çerçevede kusurlu hakimlerin yargılama faaliyetlerinden dolayı devlet aleyhine tazminat davası açılabilecek. Devlet mahkum olur tazminat öderse hakime rücu edebilecek. TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan 455 maddelik, ‘Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı’ Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemeleri Kanunu, Medeni Kanun, ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu’na paralel olarak düzenleniyor. Hakimlerin görev ve yetkileri de yeniden düzenleniyor

BU HABER HAKKINDA NE DUSUNUYORSUNUZ?BIRAZ YORUMLARSANIZ SEVINIRIM...
02-02-2009 21:47:09 unbelievable #

Re: Hakimler de tazminat odeyecek

--------------------------------------------------------------------------------

Meclis’in gündemine gelen yeni ‘Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı’na göre yanlış karar veren hakim aleyhine tazminat davası açılabilecek. Yüksek yargı mensuplarını da kapsayan tasarıda devlet, tazminatı hakimden rücu edecek.

Y
02-02-2009 21:51:54 unbelievable #

Re: Hakimler de tazminat odeyecek

--------------------------------------------------------------------------------

Meclis’in gündemine gelen yeni ‘Hukuk Muhakemeleri Kanun Tasarısı’na göre yanlış karar veren hakim aleyhine tazminat davası açılabilecek. Yüksek yargı mensuplarını da kapsayan tasarıda devlet, tazminatı hakimden rücu edecek.


Yanlış karar değildir o.Yargılamayı ihmali nedeniyle uzatan hakimler içindir,diyelimki Yargıtay da yanlış karar verdi.Bunun yanlış olduğunu kim inceleyecek.Yüksek mahkemenin kararının yanlış olduğuna karar verebilecek olan gene bir mahkemedir ama zaten yüksek mahkemeden daha yükseği yok.Yoksa meclis mi mahkeme kararlarını denetleyecek bundan sonra.
07-02-2009 05:41:17 hukuk ve adalet #

Re: Hakimler de tazminat odeyecek

Adamları delilsiz hapse atıp, şüpheli/sanık konumuna getirdikten sonra iddianame yazan, ticari davaları, alacak- verecek davalarını, örgüt deyip bütün çalışanları ile sanki şöför, çaycı, sekreter, personel patronun yaptığı işi bilirmiş, etki edebilirmiş gibi, özel görevlendirilmş ağır cezalarda yargılanmasına neden olan,hakim karşısına çıkmak için yıllarca, aylarca hürriyetinden yoksun kalan masum insanlara sonra pardon siz örgüt değilmişiniz sonucuna varılan yargılamaya neden olan savcılara bir yaptırım yok mu?

Emniyet güçlerinin üstelik bugünkü yapılanması bilinerek, taraf davranmasıyla bu operasyonlara neden olması sonucunda bu durumu yaratan emniyet yetkililerine bir yaptırım yok mu?

"Suçsuz bir insanın hürriyetinden yoksun kalması yerine bin suçlunun dışarda kalması evladır" evrensel hukuk kuralı çiğneniyorsa, buna sebep olanların da sadece maddi değil aynı cazalara çarptırılması, adalet adına kaç ay,yıl tutuklu kaldıysa en azından o süre tutuklu kalması gerekmez mi?

O zaman bu kadar kolay, hiçbir zorunlu durum yokken, en son kamuoyuna mal olmuş Ergenekon örnek, haksız tutuklama kararları verilemez.

Prof.Dr. Uçkun Geray 70 yaşındaydı, sadece 4 gün gözaltında kalma sonucu 2 böbreğini kaybetti ve bu nedenle yaşamını yitirdi. Bunun hesabını kim verecek, buna neden olanlar emniyet, yargı mensupları cezalandırılmayacak mı?

Cezaevlerinde 101 000 mevcudun 53 000 i tutuklu.
Bu nasıl bir adalet anlayışı?
Bu anlayışla yargıya güven nereye gider?
04-08-2012 00:10:16 hbaycan #

Cevap: Re: Hakimler de tazminat odeyecek

merhaba hukuk ve adalet dediklerine aynen katiliyorum 5ay 20 gun iddianame hazirlanmadan delil toplanmadan memur orgutu diye kapali ceza evine atildik 4 kisi ben saglik memuruyum biri mutemet biri uz.dr digeri sarraf emniyet ve savcilik halen delil topluyormus Allahtan 3.yargi paketiyle adli kontrolle serbest kaldik yoksa halen daha iddianame bile hazir degil sucsuz yere yatmaya devam edecektik.Allah sonumuzu hayir etsin bu sene hazirlanir ve mahkemeye cikariz diye umit ediyorum
04-08-2012 11:11:28 Hakkaniyetli #

Cevap: Re: Hakimler de tazminat odeyecek

Mesleğini kusurlu ifa eden herkes cezasını çekmeli.
08-08-2012 00:15:51 cemil1 #

Cevap: Re: Hakimler de tazminat odeyecek

Yerinde bir karar...

Ayrıca bir çok ülkede avukatların meslek sigortası vardır. Görevi ihmalden tazminat ödemeye mahkum olursa tazminatı sigorta ödesin diye.
Bizim ülkemizde gerek hakim ve savcı olsun gerekse avukatlar olsun yargıda genel bir seviyesizlik var. Belki bu tip düzenlemeler otokontrol getirerek profösyönelce meslek icrasını yaygınlaştırır.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.