Re: Usulsüz atma ile norm fazlası durumuna düştüm!
Kardeş,
Bu konuda, bu sitede yazılmış ikinci konu.Aynı şey:"Benim hizmet puanım düşük." Norm kadro uygulaması yanlış hatırlamıyorsam,1998 veya 1999 da başladı.O sırada ben görevdeydim.Konu ile ilgili yönetmelik hazırlanırken; mevcut öğretmenlerden hangisinin norm kadro fazlası olduğunu tesbit için, yönetmeliğe "Puanı düşük olan" ibaresi kondu.Bu ibare hâlâ değişmedi.Seni yanıltandan da bu.O ibare niye kondu?Bu yönetmelik yayınlandığında bizim okulda üç matematik öğretmeni vardı ve okulun ihtiyacı olan Mat.Öğ. sayısı, yani norm kadro, Mat.Öğ.açısından sadece; "Bir" di...Peki, bu üç öğretmenden hangilerini norm kadro fazlası sayalım?Cevap belli; puanı düşük olan iki öğretmen...Bunlar başka yerlere gönderildi mi? Evet,gönderildi.
Şimdi, sizin konuya geldik: kural ne?"Her okulun norm kadrosu olur.Bir okula norm kadro fazlası öğretmen atanamaz.(İmtiyaz sahibi; mülki amirler,hakim,savcı,parlementer ve Asker eşleri hariç,bunu yönetmelik de belirtir.)" Buna rağmen, imtiyazlıların eşleri dışında atama yapıldı ve bu atama karşısında senin puanın düşük kaldı.Durum bu, değil mi?
Yönetmeliğe bakarsan eğer; orada "Ücretli ğretmen", "Vekil öğretmen","Sözleşmeli öğretmen","Kadrolu öğretmen" diye bir ibare göremezsin.
O halde?...Sıfatın ne olursa olsun,görev yaptığın yerde, sizin görevde bulunmanızla norm kadro doldurumuşsa eğer,-İmtiyazlıların eşleri hariç- yapılan her atama yönetmeliğe aykırıdır, ve bu sizin meseleniz değildir.Bildirmişler,bildirmemişler,sizi ilgilendirmez.Niye yönetmeliğe aykırıdır?Belli...
Eğer, sizi norm kadro fazlası (Puanı düşük ) diye başka bir yere atayacak olurlarsa; atama emrini tebellüğ ederken;"Bu işlemle ilgili olarak; her türlü adlî ve idarî dava hakkım saklı kalmak şartıyla" notunu yazınız.Ama bu tebellüğ işi olmadan önce,Harcırah Kanunu gereği olarak,paranız size sayılacak.Para size sayılmadan,hiçbir yere imza atmayınız.Parayı saydılar...İdareye deyiniz ki:"Bu belgenin bir fotokopisini istiyorum." Az önceki konu.Evet derlerse fotokopi makinasının başında,imzayı atıp örneğini alınız.Mümkünse bu işleri idare dışında başka birinin şahitliğinde yapınız.Yine şahit varken,"Hayır." derlerse,"Sizi,Bilgi Edinme Hakkımı ihlâlden dava edeceğim." deyiniz.
Herşey uygun giderse eğer; yolluğunuzu da peşin olarak aldıktan sonra,ilk işiniz atama emrinin tebellüğünden itibaren 60 gün içinde işlem aleyhine "Yürütmenin durdurulması ve iptali" davası açılması için bir avukat bulacaksın.Benim gibi,bu işleri yapacak kadar hukuk biliyorsan,davayı kendin açacaksın.
Bayağı başın ağrır,ama; bu yasadışı işleri yapanların da başı ağrır.Yaşadım biliyorum.Vali,Kaymakam,İl ve İlçe M.Eğ.Md.lerinin kafalarınının koparılmasını sağladım,ama;benim de hayatımı kaydırdılar...Müesses nizamın mahkemeleri takviyesiyle...
Aklım bu kadarına eriyor.Kolay gelsin.