Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

16-12-2008 22:20:05 yigit35 #

Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Bundan 3 sene önce , 2005 yılında Yataş tan birim fiyatı 600 ytl den Funky tipi 2 adet kanepe aldım.fatura fiyatı (tek fatura kesildi) 1200 ytl. kanepelerin özellikleri kısmında tanıtım kartı , kir ve leke tutmayan kumaş gb bağzı özellikler sıralanmaktadır. kanepeyi aldıktan 3 ay kadar sonra bu özellikleri taşımadığını fark ettim ve servise başvurdum. Servis bana ukala bir şekilde kir tutmayan kumaşmı olur gibi ifadeler kullanarak bir nevi dalga geçtiler.Ben de bunun üzerine Ankara Tüketici Mahkemesine dava açtım üç dört duruşmadan sonra Hakim bey evime bilirkişi gönderdi. Bilirkişinin raporu benim lehime yazılmıştı. bunun üzerine tekrar dava birkaç duruşma sonra herşey benim lehime giderken birden Hakim bey Kanepelerin 600 ytl olarak ayrı ayrı değerlendirmesi gerektiğini söyleyerek görevsizlik kararı verdi ve beni Tüketici Hakem Heyetine yönlendirdi. Bilirkişi masrafları ve karşı tarafın avukat masrafları dahil herşeyi bana yüklediler.(yaklaşık 550 Ytl) Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine başvurdum Tüketici Hakem heyeti benim lehime karar verdi, Karşı tarafta buna itiraz için ankara Tüketici mahkemesine itiraz davası açtı, bu seferde başka bir hakim davaya bakmaya başladı ve ne karar verdi dersiniz. GÖREVSİZLİK evet görevsizlik kararı verdi nedeni ise kanepeleri 600 ytl olarak ayrılamayacağı fatura değerinin 1200 ytl olarak bu davaya tüketivi mahkemesinin bakması gerektiği yönünde bir karar verdi ve Tüketici Hakem heyetinin kararını iptal etti.
Olan gene bana oldu karşı tarafın tüm masrafları yine bana yüklendi bu seferde(yaklaşık 255 ytl) Ayrıca Hakim bey kararında şöyle bir ifade kullanamış daha çöceki Tüketici Mahkemesi kararının HATALI olduğunu bizzat söyledi ve kararda yazıyor. Şimdi Tekrar Tüketici Mahkemesine dava açtım . Bu seferde başka bir hakim bakalım ne olacak .. Ama benim asıl sorum şu ; Ben şu anda açtığım davayı kazanırsam daha önce ödediğim tüm masrafları (bilirkişi ve karşı tarafa ödediğim haksız paralar) bunları geri alabilecekmiyim , yada nasıl alabilirim. , Beni haklı olduğum halde maddi ve manevi olarak madur duruma düşüren İlk Hakim için ne yapmam gerekir , Adalet Bakanlığına Şikayet edersem ki edeceğim paramı geri alabilirmiyim , Açıkçası ben çok madur oldum . ve adalete güvenim çok sarsıldı. Hakkımı aramak istiyorum. paramı geri istiyorum ne yapmam lazım lütfen bir yol gösterin..bir yol....
17-12-2008 00:30:46 sontur #

Re: Tüketici Hakiminin Yanliş Karari

Sevgili kardeşim aynı durumda bende varım özürlü malımı iade etmek istedim satıcı kabul etmedi hemde alalı 15 gün olduğu halde bende heyetin olumlu kararıyla mahkememi açtım 1 yıl süren mahkeme sonucunda aleyhime sonuçlandı tamamen hukuka olan inancımı yitirdim bu arada arızanın tesbiti için servise telefonumu yollamıştım oda 3 ay gibi bi sürede geri geldi karşı tarafında mahkeme masrafları bana ödetildi beni haksız çıkartan ve bu adalete ve beni yönlendiren tükoder e artık inanmıyorum.Bu durumda olanlarada örnek olmasını istiyorum...
17-12-2008 22:42:24 Phantom of law #

Re: Tüketici Hakiminin Yanliş Kararı

Hukuk Usulü Muhakemeleri kanunu: Madde 445 – Katiyen verilen veya katiyet iktisap etmiş olan kararlar hakkında aşağıdaki sebeplere binaen iadei muhakeme talep olunabilir:
10 İki tarafı ve sebebi müddehit bir dava hakkında sadır olan bir ilama mugayir yeni bir ilam suduruna sebep olabilecek bir madde yokken yine o mahkeme veya diğer bir mahkeme tarafından evvelki ilamın hükmü hilafında bir hüküm ve karar verilmiş olup da her iki ilamın katiyet kesbetmesi


Madde 573 Hakim ve icra reisi aleyhine aşağıda yazılan sebeplere binaen tazminat davası ikame olunabilir:
1 İki taraftan birini tesahüp ve iltizam veya garez ve nefsaniyet dolayısiyle diğeri aleyhine kanuna ve adalete mugayir bir hüküm ve karar verilmiş olması,
2 Kabili tevil ve izah olmıyacak surette vazıh ve sarahati katiyei kanuniyeye mugayir karar verilmiş olması,
3 Muhakeme zabıtnamesinde mevcut olmıyan sebebe binayi hükmedilmiş olması,
4 Muhakeme zabıtnameleriyle kararların tağyir ve tahrif edilmiş ve söylenmiyen bir sözün hüküm ve karara müessir olacak surette söylenmiş gibi gösterilmiş olması,

(1) Bu fıkrada geçen ve Ek 3 üncü maddeye göre dörtyüzmilyon olarak uygulanan parasal sınır, 14/7/2004 tarihli ve 5219 sayılı Kanunun 2 nci maddesiyle “beşmilyar” olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.
5 İta veya temin veya vadolunan menfaat dolayısiyle mugayiri kanun hüküm verilmiş olması,
6 İhkakı haktan istinkaf olunması,
7 (Ek: 14/12/1929 - 1539/1 md.) Memuriyet vazifesini yapmakta ihmal ve terahi gösterilmesi veya kanuna göre verilen emirlerin makbul bir sebep olmaksızın yapılmaması.


Yargılamanın yenilenmesi yoluna başvurmanız mümkün görünüyor.
Ayrıca dava sonrası uğradığınız zarar için maddi manevi tazminat davası açabilirsiniz.
18-12-2008 12:47:24 yigit35 #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Haluk bey , öncelikle çok teşekkür ederim. İlginizden dolayı minnettarım . İnanın yeni çocuğum oldu . onun kurban parasını haksız olduğuna inandığım karşı tarafa veriyorum . Şimdi ben yeni dava açtım . bunu kazanırsam . sizin de dediğiniz gibi , ama kime karşı maddi ve manevi tazminat davası açmalıyım.karşı şirkete mi ? yoksa yanlış karar veren Hakime mi? Ayrıca bana bu konuda yardımcı olabilecek Ankarada bu konularda tecrübeli bir avukat önerebilirmisiniz....
18-12-2008 13:01:18 Phantom of law #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Avukat ismi bu siteden önerilmez. Öncelikle etik değildir.
Tazminat davasını karşı şirket aleyhine açın derim. Çünkü 573. madde ile sonuç almak mümkün ama zor bir yol olduğunuda kabul edelim.

Öncelikle aynı konuda iki farklı ilam(karar) olması nedeni ile hatalı kararı veren ilk mahkemeye yargılamanın yenilenmesi (iade-i muhakeme) davası açın derim. Yargılamanın yenilenmesi davanız kabul edilirse ilk karar ve sonuçları kalkar. Doğal olarak zararınızda ortadan kalkar.

Esas No : 1972 / 12745 Karar No : 1974 / 46
Merci : Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Tarih : 15/01/1974
Özü : KESİN HÜKÜM KONUSUNDA BUNUN BUYRUĞUNU DEĞİŞTİRECEK YENİ OLAYLAR GERÇEKLEŞMEDİKÇE O KONUDA OLUMSUZ SAPTAMA VEYA GERİ ALMA DAVASI AÇILAMAZ. BİR DAVADA İNCELENEN OLAYLARIN YANLIŞ SAPTANDIĞI, YANLIŞ SONUCA VARILDIĞI HUSUSLARI YARGILAMANIN YENİDEN YAPILMASI İSTEĞİYLE İLERİ SÜRÜLEBİLİR.
18-12-2008 13:07:52 Phantom of law #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Ayrıca bu tip davaları olayın en başında avukata danışarak açmakta büyük yarar var. İlk dava aşamasında avukat yardımı alsa idiniz emin olun bu mağduriyetiniz yaşanmaz idi.

Ayrıca ilk davayı doğrudan Tüketici sorunları hakem heyetine açsanız bu kayıpları yaşamazdınız. Sonuçta orası 1 ay içinde bir karar verecek, parasal olarak kesin karar olmadığı için, Tüketici Mahkemesine gidecektiniz. Hakimin görevsizlik kararı vermesine sebep olan prosedür işlemiş olacaktı.
18-12-2008 13:10:55 yigit35 #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

çok teşekkür ederim.. ilk defa beni aydınlatıcı birine rastladım vallaha ne diyeceğimi bilmiyorum..beni anladığınız içinde ayrıca çok teşekkür ederim..
18-12-2008 13:14:02 Phantom of law #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Sayın Yiğit 35

KOnu ve kararlar bana çok ilginç geldi. Karşı taraf savunmalarında görevsizlik itirazı yaptımı? Yani iki mahkeme içinde bu itirazı yaptı mı?
Aslında bu kararları edinmek ve okumak isterdim. ( Yanlış anlaşılmasın davanıza taraf olmam mümkün değil. Sadece kötü bir örneğin gerekçelerini ve savunmaları merak ediyorum.)
18-12-2008 13:19:37 yigit35 #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

ya aslında ben size tüm kararları gönderebilirim.. eğer siz arzu ederseniz . ama ben foruma yeni üye oldum. ve size bireysel mesaj atamıyorum. size bu kararları nasıl gönderebilirim.. ne olur bana yardım edin.
18-12-2008 13:27:03 Phantom of law #

Re: Tüketici Hakiminin Yanlış Kararı

Google picasa kullanıyormusunuz?
Kararları tarayarak picasa ile web de yayınlarsanız buraya yazacağınız linkten bizimde görmemiz mümkün olabilir. Buradan mail adresi vermek sanıyorum site kurallarına aykırı sayılıyor.
Ancak dediğim gibi ben davanızda taraf olamam. Bunun en doğrusu bulunduğunuz Şehirden avukat yardımı almanızdır.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.