Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

21-11-2008 11:50:42 av.emreozen #

Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

20 yıl önce babalarının ölümüyle 10 kardeşe bir tarla kalmıştır.Güneydoğu Anadolu bölgesinin örf ve adetlerinin etkisiyle, Anne , kalan bu tarlanın kardeşler arasında eşit paylaşımına karşı çıkmış, tarlanın erkek kardeşler arasında (4 erkek-6 kız) paylaştırılmasında ısrarcı olmuş.O zaman kız kardeşler tarlanın satışı için onay vererek noter huzurunda imza atmışlar.Diğer 3 erkek kardeşte paylarını en büyük abilerine satmışlardır.Kızlar paylarından feragat etmişlerdir yani. Sonuçta tarla en büyük abinin olmuştur.Ancak 20 yıl boyunca bakıma muhtaç annelerinin bütün maddi ihtiyaçlarını da erkek kardeşler finanse etmiştir.Geçen sene anne vefat etmiştir.Ve bugün,20 yıl sonra kız kardeşler abileriyle araları bozulunca , birleşip abilerine dava açmışlardır, haklarının okuma yazmaları olmamasından faydalanılarak gasp edildiğini iddia etmişlerdir.Ancak hepsinin ilkokul diploması mevcuttur. Bu davada durum ne olur ? Nasıl bir durum söz konusu olur ? 20 yıl gayrimenkul hususunda zamanaşımı teşkil etmez mi ? Teşekkür ederim.
22-11-2008 10:15:07 eunike #

Re: Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

hocam benim bildiğim zaman aşımı süresi 10 yıl
şahıslar okuma yazma bildiklerine göre bir hak talep edemezler bence
25-10-2017 16:41:43 Skayacik #

Cevap: Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

Teşekkürler cevap için.
Başka nasıl yardımcı olabilirsiniz hukuki olarak?
25-10-2017 17:58:36 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

Babadan miras olarak kalan tarlada çocuklarla birlikte annenin de miras payı vardır.
20 yıl önce abiye satılan, kızların feragat ettiği babalarından kalan miras payları sırasında annenin payı ne oldu? Anne geçen sene öldüğüne göre,
kızlar annelerinin 1/4 payı kısmı için dava açabilirler.
07-11-2017 09:52:22 Skayacik #

Cevap: Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

Daha önce konu açmıştım ama erişemiyorum sanırım onaylanmadı veya silinmiş veya ben bulamadım.Üstteki mesajımda nasıl bu konu ile karışmış anlayamadım.Bu sebeple sorumu tekrar soruyorum .Yardımlarınızı rica ederim,


Paylaşılmış mirasın sonradan pay değişkliği talebi

Selamlar, Büyükler rahmetli olunca mirasa konu olan yer arsa tapulu 2 daireli ruhsatsız bina. Mirasçı sayısı 3 kardeş..Dedemizin vasiyeti keşke 3 kat yapsaydım zamanında!...abinizi dışarı atmayın yönündeydi.Bu bağlamda bir daire erkek kardeşe bırakıldı diğer daireyi 2 kız kardeş ortak kullanılmasına karar verildi ancak erkek kardeş resmi olarak arsanın %50 sini istedi.Huzursuzluk olmasın diye diğer kardeşler kabul etti.Diğer %50 de iki kızkardeş arasında %25 er olarak dağıtıldı. Ancak son tahlilde farklı bir durum gelişti.Erkek kardeş kiracıya,tadilata,hatta kendi 40 senedir kira vermeden oturduğu giriş daireden üst kat daire geçmeye çalışmaya kadar türlü aksilikler yaşatmaya başladı.Diğer kardeşlerde buna sinirlendi ve mal paylaşımı tekrar dağıtmak istemekteler.Herkeze 3/1 pay olarak bunun yeniden düzenlenmesi mümkünmüdür,mümkün ise yolları nelerdir,zaman aşımı varmıdır ? vb bilgilerinizi rica etmekteyiz.. Cevaplarınız için şimdidien teşekkürler Saygılarımızla
07-11-2017 10:06:39 Erdoğan Kırcalı #

Cevap: Paylaşılmış mirasa 20 yıl sonra itiraz edilir mi?

Miras paylaşılmış, hissedarlar ortak kararıyla hiiselerine düşen kısımların intikali yapılmış, tapuda kayıtları yapılmış.
Bu noktadan sonra artık kalan mirastan bahsedilemez. el birliği halinde intikal gerçekleşti ise, mülkün tamamı üzerinde belirtilen hisselere sahipsiniz. Neresi kime aittir şeklinde bir belirlenme yok anladığım kadarıyla.
Mirasın tekrar paylaştırılması değil, ama dilerseniz ortaklığı sonlandırma davası açma hakkınızı kullanarak, mülkün tamamın açık arttırma yoluyla satışı ve herkesin bahsettiğiniz kayıtlı hisseleri oranında paylarını alabilmesini sağlayabilirsiniz.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.