Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Site yönetiminin bankayla anlaşması

14-11-2008 07:53:40 halilcan_30 #

Site yönetiminin bankayla anlaşması

Arkadaşlar MErhaba,

Sİte yönetimi,x bankasıyla anlaşmış...Elden aidat, dogalgaz vs tahsilat yapmayacağını dağıttığı kartlardan anlıyoruz....Gelen dağıtıcıya, söz konusu kartı kabul etmeyeceğimi, muhatıbımın site yönetimi olduğunu...Bankada hesap açmak istemediğimi ifade ettiysem de.... borçlu duruma düşeceğimi, elden artık tahsilat yapılmayacağını ifade ettiler......Görüş ve tavsiyelerinizi almak isterim....
Teşekkürler
14-11-2008 09:22:05 iskenderc #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Merhaba,
Aidat ve diğer ödemelerin bankaya yatırılması kanunun, Yargıtayın, mahkemelerin aradığı bir zorunluluk. Bunun çeşitli faydaları var. Anlaşmazlık halinde banka kayıtları muteber bir kaynak sayılır. Makbuzu kaybetseniz bile banka kayıtları var. Elden topladığı paraları kaybeden veya çaldıran bir yönetici ne duruma düşer? Bütün bunları önlemek için banka en iyi yol. Ayrıca hesap açması yöneticinin görevleri arasında, eğer hesap açmazsa itham altında da kalabilir, bence sizin için de kolaylık, kimseye muhatap olmadan bankaya yatırırısınız.
Saygılar
14-11-2008 12:24:05 sdt23 #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Alıntı:

iskenderc rumuzlu üyeden alıntı
Aidat ve diğer ödemelerin bankaya yatırılması kanunun, Yargıtayın, mahkemelerin aradığı bir zorunluluk.

Hangi kanun, hangi yargıtay kararı, hangi mahkeme kararı?
14-11-2008 13:02:36 iskenderc #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

ÖNCE Merhaba,
KMK madde 35/j ve Yargıtay 18. Daire Kararları (yargitay.gov.tr den bakın) ve dahi mahkemeye gittiğiniz zaman Hakimin ilk sorup arayacağı husustur.
14-11-2008 14:20:32 sdt23 #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Alıntı:

iskenderc rumuzlu üyeden alıntı
ÖNCE Merhaba,
KMK madde 35/j ve Yargıtay 18. Daire Kararları (yargitay.gov.tr den bakın) ve dahi mahkemeye gittiğiniz zaman Hakimin ilk sorup arayacağı husustur.

KMK 35-j maddesi yöneticinin görevleri arasında
"j) Topladığı paraları ve avansları yatırmak ve gerektiğinde almak üzere muteber bir bankada kendi adına ve fakat anagayrimenkulün yönetici sıfatı gösterilmek suretiyle, hesap açtırılması" olduğunu söylüyor.

Kat maliklerinin belirlenen hesaba para yatırmasını zorunlu kılacak bir madde değil o. Yönetici toplar, paraları hesaba yatırır.
18. Hukuk Dairesinin ise binlerce kararı arasından hangisine bakmak lazım?
14-11-2008 20:40:44 becozyme #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

hiç şüphesiz bankaya yatırmakta fayda var.iskender c bahsettiği gibi kayıt altına girmiş olur.vve ayrıca bankaya yatan para ,ödeme gününe kadar yatırım fonlarında değerlendirilir.az da olsa katgı sağlar ..
diğer taraftan .yönetici para toplamya çıkmaz ,düşünün tıoplu yapıları tek tek dolaşmak mantıklıda değildir.birde ayrıyeten zaman meselesi çalıştığını düşünürsek ne zaman gelecek ne zaman para toplayacak veren olur vermeyen olur tekrar para toplama eziyet halıne dönüşür.
zaten yöneticinin para toplaması pratık de değildir.para yöneticiye konutunda ödenir.
dolayısıyla banka kanalıyla ödeme bence çağdaş bir çözüm yoludur.birçok riski de önler.diye düşünürüm.yargının teknolojik gelişmelere ayak uydurması biraz zaman alır.
05-12-2008 22:31:16 Erkan85 #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Sizin gidip o bankada hesap açtırmanıza ya da kartını kullanmanıza gerek yok. Ayda bir kendi hesabınızdan para yatırısınız ya da hiç evinizden çıkmadan internetten eft yaparsınız olur biter. Aidatlar makbuz karşılığı elden de toplanabilir.makbuz kaybolsa bile bir kopyası yöneticide bulunur.
05-12-2008 22:35:55 Av.Emrah Yavuzcan #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Alıntı:

halilcan_30 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar MErhaba,

Sİte yönetimi,x bankasıyla anlaşmış...Elden aidat, dogalgaz vs tahsilat yapmayacağını dağıttığı kartlardan anlıyoruz....Gelen dağıtıcıya, söz konusu kartı kabul etmeyeceğimi, muhatıbımın site yönetimi olduğunu...Bankada hesap açmak istemediğimi ifade ettiysem de.... borçlu duruma düşeceğimi, elden artık tahsilat yapılmayacağını ifade ettiler......Görüş ve tavsiyelerinizi almak isterim....
Teşekkürler

Üç noktalar sayesinde yazınız açıklayıcılığını kaybetmiş durumdadır. Sn. iskenderc'in ifadeleri hatalıdır. Yönetim kurulunun almış olduğu karar nedir?
06-12-2008 11:14:20 f_doruk #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Alıntı:

Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Üç noktalar sayesinde yazınız açıklayıcılığını kaybetmiş durumdadır. Sn. iskenderc'in ifadeleri hatalıdır. Yönetim kurulunun almış olduğu karar nedir?

Merhaba,
Değerli arkadaşlar,
Öncelikle belitmek gerekirki, KM Kanunları bağlayıcıdır. Yargıtay kararları ile ilgili olarak şu metni anlamalıyız:
a) Daireler.- Yargıtayda 21 hukuk dairesi ve 11 ceza dairesi vardır. Her daire bir başkan ve dört üyenin katılmasıyla toplanır ve salt çoğunlukla karar verir. İlk derece mahkemesinin temyiz edilen kararı Yargıtayda ilk önce bu dairelerden biri tarafından incelenir. Daire bozma veya onama kararı alır. Ve dosyayı kendisine gönderen ilk derece mahkemesine gönderir.
b) Hukuk ve Ceza Genel Kurullaı.- Hukuk Genel Kurulu hukuk dairelerinin başkan ve üyelerinden; Ceza Genel Kurulu, ceza dairelerinin başkan ve üyelerinden oluşur. Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının en önemli görevi Yargıtay dairelerinin bozma kararlarına karşı ilk derece mahkemelerinin verdiği direnme kararlarını incelemektir. Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının kararları kesindir. Bu kararlara karşı ilk derece mahkemeleri tekrar direnme kararı veremez.
c) Büyük Genel Kurul.- Büyük Genel Kurul, Yargıtay birinci başkanı, birinci başkanvekilleri, daire başkanları, üyeler, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsav-cıvekilinden oluşur. Yargıtay Büyük Genel Kurulunun kararları kesin olup bunlar aleyhine başka yargı mercilerine başvurulamaz. Büyük Genel Kurulun en önemli görevi “içtihadı birleştirmek”tir. Bu nedenle bu kurula “İçtihadı Birleştirme Kurulu” da denir. Yargıtay Kanunun 16’ncı maddesinde bu görev şu şekilde açıklanmıştır: Yargıtay Büyük Genel Kurulunun görevi, “Hukuk Genel Kurulunun benzer olaylarda birbirine aykırı biçimde verdiği kararları ile Ceza Genel Kurulunun yine benzer olaylarda birbirine aykırı olarak verdiği kararları veya Hukuk Genel Kurulu ile Ceza Genel Kurulu; Hukuk Genel Kurulu ile bir hukuk dairesi; Hukuk Genel Kurulu ile bir ceza dairesi; Ceza Genel Kurulu ile bir hukuk dairesi veya bir hukuk dairesi ile bir ceza dairesi arasındaki içtihat uyuşmazlıklarını gidermek ve içtihatları birleştirmektir”. Yargıtay Büyük Genel Kurulunun verdiği kararlara “içtihadı birleştirme kararı” denir. Bu kararlar Resmi Gazetede yayımlanırlar ve Yargıtay dairelerini ve adliye mahkemelerini bağlarlar.
Anlaşılacağı üzere Sadece Büyük Genel Kurulun verdiği kararlar bağlayıcıdır.
Mahkemeler aksi yönde karar vermemez.
KMK yöneticinin görevleri arasında 35 maddenin e fıkrası (
e) Anagayrimenkulün yönetimiyle ilgili diğer bütün ödemelerin kabulü, yönetim dolayısiyle doğan borçların ödenmesi ve kat malikleri tarafından ayrıca yetkili kılınmışsa, bağımsız bölümlere ait kiraların toplanması; ) açıktır. Yönetici yapılacak ödemeleri almaktan kaçınamaz. Madde açık ve seçik. Bankaya yatırılamaz diye bir kural da yok. Ancak diyelim yaşlı bir teyze her ay bankaya gitmek zorunda mı, belki elden ödemek sitiyor. Sanırım olay karışık değil. Kanımca isteyen bankaya yatırır, isteyen elden öder.
Ayrıca ilgili yargıtay kararını merak ettim. Karar veya esas no verebilir misiniz?
ve unutulmamalıki Yargıtay özel dairelerinin verdiği yanlış kararlar vardır.
Bunlar ya Genel Kurulda yada Büyük Genel Kurulda düzeltilebilir.
Saygılarımla
06-12-2008 20:07:18 sdt23 #

Re: Site yönetiminin bankayla anlaşması

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun hiç bir maddesi toplanacak aidatın bankaya yatırılmasına dayanak olamaz.
Tam tersine aidat toplama görevi yöneticinin görevleri arasında sayılmaktadır:

MADDE 35 - Yöneticinin görevleri, yönetim plânında belirtilir; yönetim plânında aksine hüküm olmadıkça, yönetici aşağıdaki işleri görür:

(...)
d) Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim plânında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması;

e) Anagayrimenkulün yönetimiyle ilgili diğer bütün ödemelerin kabulü, yönetim dolayısiyle doğan borçların ödenmesi (...)

KMK'nın 5711 sayılı kanunla değişmiş son hali aşağıdaki linktedir:
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=2442




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.