Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İhbar süresi ve yıllık izin

02-11-2008 23:33:45 QNURi #

İhbar süresi ve yıllık izin

Merhaba,

10.01.2007 tarihinde girdiğim şirketten 01.11.2008 tarihinde istifa ederek ayrılmak istiyorum. 1 yıl 9 aydır çalıştığım için 14 günlük iznim var. Bu izni henüz kullanmadım. En kısa sürede nasıl ayrılabilirim? Yıllık izin sürem olan 14 günü ihbar süresi içinde kullanma hakkımız anlaşma yoluyla var mıdır?

Teşekkürler
03-11-2008 00:24:37 Erdoğan Kırcalı #

Re: İhbar süresi ve yıllık izin

İşverenle anlaşabilirseniz derhal ayrılma şansınız olabilir,
İşverene ihbar süreniz kadar önceden haber vererek, ihbar süresince çalışarak ayrılabilirsiniz,
İhbar süresi içinde çalışmak istemezseniz,işverenle bu konuda anlaşamazsanız,işverenin uygun görmesi halinde ihbar tazminatınızı ödeyerek ayrılabilirsiniz,
kullanmadığınız izin hakkınızı işverenin uygun görmesi halinde ihbar sürenizden düşüp kalan kısmı çalışabilir veya kalan kısım için tazminat ödeyebilirsiniz,
yarın işinizden ayrılıp işverenin ihbar tazminatı davası açmasını bekleyip,dava masrafları,vekalet ücreti,ihbar tazminatı ve faizini mahkeme kararıyla ödeyebilirsiniz.
03-11-2008 14:43:32 MEHMET BABA #

Re: İhbar süresi ve yıllık izin

Merhaba,
İstifa dilekçenizi verdiğiniz tarihten itibaren 6 haftalık ( 42 Gün) ihbar süresine uymanız gerekir.
İşverenle anlaşma sağlar iseniz 42 günden 14 günlük yıllık izin alacağınızı ve günlük 2 saat iş arama iznine (toplu olarak kullanmak istediğinizi işverene belirterek) karşılık gelen yaklaşık 11 günü (2*42/7,5) düşerek 19 gün (42-14-11) daha çalışmanız gerekmektedir.
Yani 19 gün çalışıp (hafta tatilleri dahil toplam 19 günlük çalışma süresi) işten ayrılabilirsiniz.
Ama uzun süredir çalışmanızın karşılığı olarak işverenle iyi niyet çerçevesinde anlaşabilirsiniz. Kabul ederlerse hemen de ayrılabilrsiniz, yani işveren ihbar süresine gerek olmadığını düşünebilir ve hemen ayrılmanızı isteyebilir. Dürüst davranarak durumu anlatın ve mümkünse hemen ayrılmak istediğinizi söyleyin.


4857/17 c) İşi birbuçuk yıldan üç yıla kadar sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak altı hafta sonra (42 GÜN)

4857/27 Bildirim süreleri içinde işveren, işçiye yeni bir iş bulması için gerekli olan iş arama iznini iş saatleri içinde ve ücret kesintisi yapmadan vermeye mecburdur. İş arama izninin süresi günde iki saatten az olamaz ve işçi isterse iş arama izin saatlerini birleştirerek toplu kullanabilir. Ancak iş arama iznini toplu kullanmak isteyen işçi, bunu işten ayrılacağı günden evvelki günlere rastlatmak ve bu durumu işverene bildirmek zorundadır.

İşveren yeni iş arama iznini vermez veya eksik kullandırırsa o süreye ilişkin ücret işçiye ödenir.

İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırır ise işçinin izin kullanarak bir çalışma karşılığı olmaksızın alacağı ücrete ilaveten, çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde yüz zamlı öder.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.