Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Aş'DE ne kadar hisseniz olduğunu ve borc toplamının ne olduğunu belirtirseniz sağlıklı bir cevap alabilirsiniz. Onun dışında verilecek cevaplar yanıltıcı olacaktır.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize gönülden teşekkür ediyorum.
Ben 4 ayrı şirkette ( kendi şirketlerimiz idi ) ikisi A.Ş ve diğer ikisi LTD hem hissedar ve hemde değişik zamanlarda kanuni temsilci sıfatı ile görev yaptım. A.Ş firmaları değişik hisse oranlarında ( %20 ) 5 ortaktan oluşuyordu ve üç kanuni temsilci ile temsil edildiler hep. LTD şirketlerinde 2 ortak ve 2 kanuni temsilci bulunuyordu.
1. A.Ş firmasının faiz dahil 250.000.-YTL civarında borcu bulunmakta. ( Yurtdışı çıkış yasağındaki 100.000.-YTL anapara olarakmı dikkate alınıyor yoksa işlemiş faizlerde dikkate alınıyormu bilmiyorum.! )
2. A.Ş firmasının faizler dahil 130.000.-YTL civarında borcu bulunmakta.
1. LTD firmasının faizler dahil 150.000.-YTL civarında borcu bulunmakta.
2. LTD firmasının borcu yok.
a.) Her birinde hem hissedar ve hemde kanuni temsilci olarak görev yaptım. Herbirinde ortaklığım ve temsilciliğim bulunmasına rağmen yurtdışı çıkış yasağı konulurken her biri ayrı tüzel kişilik olduğuna göre yasaklarda herbir şirket için ayrı değerlendirilmelimidir.?
b.) Sayın Mehmet Bey iki türlü itiraz yolu var demiş. Hem idari ve hemde kanuni. Dava açmadan hakkımda yurtdışı yasağı konulan şirketler için idari olarak vergi dairesine nasıl bir dilekçe ile başvurabilirim.?
c.) Yurtdışı yasağı için hissedarlıkmı yoksa temsilci olarak kalınan süremi dikkate alınıyor.?
d.) Hem A.Ş ve hemde LTD şirketlerinde sorumluluğuma düşen miktarı nasıl öğrenebilirim.?
Bana yol gösterebilirseniz minnettar olurum.
Saygılar,