Alıntı:
fmf rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben almanyada eşimle birlikte bir şirket kurduk 13 yıldır eşim pazarlamacı olarak avrupaya gidiyordu zaten eşim şimdi ticari vize ile orada ama iki çocuğumuz var onun orada benim burada olmam çocuklar içinde benim içinde çok zor oluyor ayda 1 kere hafta sonları gelebiliyor buda hem maddi anlamda hemde zaman açısından eşimi zorluyor bizde almanyaya gitmeye karar verdik ama hangi yolu takip edeceğimizi bilemiyoruz aile birleşimi için ne yapmalıyız yada başka hangi yolla almanyada oturum alabiliriz biz alman hükümetinden hiçbir yardım almadan kendi geçimimizi sağlıyabilecek maddi durumdayız türkiyedeki işlerimizde devam ediyor kaynımla ortağız buradan zaten bir gelirimiz var almanyadanda var bende ticari vize alarak gidebilirim ama çocukların okulu var kızım 4 yaşında kreşe gidiyor oğlum bu sene ilkokul 1 sınıfa başlayacak lütfen bize yardımcı olur bir yol gösterirseniz sevinirim ayrıca ben almanca dil eğitimide almak istiyorum almanyada bu konuda ne yapabilirim şimdiden teşekkür ederim SAYGILARIMLA
Almanya'da şirket sahibi olanlar eş ve çocuklarını yanlarına aile birleşimiyle getirebilirler. Bu vizeyi alabilmek için de sizin, evlilikle gidenlerden ayrı olarak dil sınavından muafiyetiniz mevcut. Bu, eşinizin şirket kurucusu olmasından ileri geliyor. (Oturum yasası madde 21)
Dolayısıyla siz konsolosluktan ya da konsolosluğun internet sitesinden aile birleşimi vize talep belgesi alacak ve bunu dolduracaksınız. Gerekli diğer belgeleri de toparladıktan sonra (bunları konsolosluğun sitesinden öğrenmeniz mümkün) bağlı bulunduğunuz ilin konsolosluğundan randevu alarak aile birleşimi başvurunuzu yapmanız gerekiyor.
Bu süreç asgari 45 günde sonuçlanır. Vizeniz ilk halinde 90 günlük olacaktır ve bu süre sonunda 1 yıla uzatılacaktır. (Evlilikle verilen bu şekilde, sizinki direk 1 yıllık olabilir.) Aile birleşimi vizesi ilk seferinde 1 yıl, daha sonra 2 yıl uzatılır. Sonrasında sınırsız oturum alınabilir. Aile birleşimi vizesini aldıktan sonraki vize uzatmaları ve dahası için Türkiye'ye dönmenize gerek yok. Yabancılar polisi gerekli işlemleri gerçekleştirir.
Dolayısıyla, ticari vizeyle uğraşacağınıza aile birleşimi sürecinizi başlatın. Senelerce Almanya'da kaldığınızı düşünün, sürekli ticari vize mi alackasınız?
Aile birleşimi vizesi çıkana kadar ticari vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Zira eşiniz şirket sahibi ve bunda sakıncalı bir durum olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla aile brleşimi vizesi çıkana kadarki sürenizi de eşinizin yanında, Almanya'da geçirmiş olursunuz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir...