Alıntı:
sebepsiz zenginleşme rumuzlu üyeden alıntı
Güveni kötüye kullanma
MADDE 155. - (1) Başkasına ait olup da, belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikâyet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi hâlinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Bence bu maddeden yargılanmamalı kişi çünkü zilyedliğin devri amacı dışında kullanma yokki kişinin elindeki garanti belgesinin altındaki imza yeterli olmazmı
Evet maddeleri gayet iyi biliyorumda,bu maddelere takılmaması husunda,bunları öğrenmek istemiştim, cünkü malın faturası karşı tarafta bunu şirket demirbaşına kay dederek şirket envarterinde göstere bilir,biraz mal üzerinde hak iddia etmek bu acıdan gücleşe bilir. yoksa satın aldığ yerden aldığını belgekiyecek bir delil arıyorum,
ilerde böyle bir iddia ile karşılaşırsa,kurtarma acısından ve karşıyada,icabında suc tasni adli mercileri igfal sucundan da ayrıca dava aca bilsin.
cünkü yakınıcının elinde bunun aylığından kesildiğini gösteren bir belge yok,belge olsada kesintiyi gösteren emareler yok,anladığım kadarı ile, ilerde böyle bir şikayet durumunda allah aşkına orada calışan işcilerden kim cıkarda evet bu şahıs bilgisayar aldı bununda maaşından işveren her ay kesmekte idi biz bunu biliyoruz,der onlarda işten atılırız korkusu ile işveren tarafından olacaktır,yani o işverenin muhasebesi bunu bilmiyormu biliyor.