Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yeni Medeni Kanun, mal rejimleri

09-04-2005 11:28:02 kalopya #

Yeni Medeni Kanun, mal rejimleri

oncelikle boyle insanlarin birbirine yardimci oldugu organizasyonlari saglayanlara tesekkuru borc bilirim...

bir ingiliz vatandasi olan nisanlim ile 2-3 ay sonra nikah yapacagiz.Yeni Med. Kanuna gore otomatik olarak (ozel bir noter sozlesmesi yapmaz isek) gecerli olacak kanuna gore benim 2 yil once aldigim evim ve arabam ileride meydana gelebilecek bir bosanma durumunda (insallah olmaz!) evlilikten once edinmis oldugum bu mallarimdan esim pay alabilir mi? yoksa evlilikten sonra edindigimiz mallara mi ortak olacagiz? bu konudaki kanun biraz net gelmedi bana,yardim ederseniz sevinirim...

bu arada nikahimiz Turkiye'de olacak,bu da bizim evliligimizin duzenlenmesinde Turk medeni Kanunun gecerli olacagi anlamina mi gelir?

Saygilarimla,
09-04-2005 15:15:06 Av.Tayfun Eyilik #
Sorularınızı sormadan önce forumlarda araştırma yapmalısınız.

Sorunuzla ilgili daha önce açılmış bir forum inceleyin lütfen
https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPI...ncesi,edinilen
09-04-2005 20:23:36 kalopya #
Yanıtınıza tessekkurler,

yukarıda cumlenizi tam bitiremediniz galiba.

ayrica ilgili linkteki konu benimkinden farkli,biraz daha net kisa bir cevap rica ediyorum.Hicbir ekstra sozlesme yapmadan yapacagimiz normal evlilikte benim evlenmeden once edindigim mallara esim hak iddia edebilir mi?

simdiden tesekkurler,
09-04-2005 21:16:48 Av.Fatih Çiçek #
Sayın kalopya;

Eşlerin evlenme szöleşmesinin yapılmasından önce (yada sonra) her hangi bir mal rejimini benimsemediği durumlarda mallarınyönetimi bakımından tabi olacağı rejim; yasal mal rejimidir.

Yeni medeni kanunumuz yasal mal rejimi olarak da ''edinilmiş mallara katılmayı'' benimsemiştir.

Edinilmiş malların tasfiyesinde (boşanma halinde) her iki tarafta yararlanır.

Ancak; bunun için 2 tane şart vardır;
a- Mal rejiminin devamı sırasında edinilmiş olma ve b- emek karşılığında edinilmiş olma.

iŞTE BU İKİ ŞARTDAN DOLAYIDIR Kİ; EVLİLİKTEN ÖNCE YA DA EŞLERDEN BİRİNİN HERHANGİ BİR EMEĞİ OLMADAN EDİNİLMİŞ MALLARDA EDİNİLMİŞ MALLARA ÖZGÜ TASFİYE SÖZ KONUSU OLMAZ..

öRNEK; kendisine miras yoluyla geçmiş mal üzerinde (boşanma halinde) diğer eşin yönetim ve sahip olma hakkı bulunmamaktadır.

Velhasıl; evlenmeden önceki edinilmiş mallar hakkında MAL BİRLİĞİ YA DA ORTAKLIĞI rejimini benimsememiş olsanız yani rejim konusunda bir seçim yapmamış olsanız dahi eşiniz yönetim hakkına sahip olamaz. Fakat; bu mallarınızın (kişisel mallarınızın) gelirleri ve o gelirlerinden oluşan mallar edinilmiş mal olarak kabul edileceğinden eşinizin bu mallar üzerinde yönetim hakkı olur..

Umarım sorunuzun cevabını aldınız...
09-04-2005 22:59:32 Av.Tayfun Eyilik #
Sizin sorunuz "evlilikten once edinmis oldugum bu mallarimdan esim pay alabilir mi? "

Ben size forumlarda arama yapmanızı belirttim ve örnek olarakda bir link gösterdim.

Sizin olayınıza benzemediğini söylediğiniz forumda ise saltuk isimli kullanıcımız "Yasalar gayet açık. Aksine bir sözleşme yapmadıysanız evlilik birlikteliği içerisinde edinilen mallar ortaktır" demiş sizin sorduğunuz sorunun cevabı saltuk un söylediğinin aksinden yola çıkarsanız evlilik birliği dışında edinilen mallar ortak değildir kuralı kendiliğinden ortaya çıkar

Yani merak ediyorum forumlarda arama yaptınızmı? ben sadece bir örmek verdim oysa arama yapsanız bakın bunlarda vardı.

https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPI...,önceki,mallar

https://www.hukuki.net/topic.asp?TOPI...,önceki,mallar
11-04-2005 19:23:32 kalopya #
Arkadaslar tesekkurler,

sizi belki biraz yordum ama bu benim titizligimden kaynaklandi,kusura bakmayin.

bu portali olusturanlara tekrar sonsuz tesekkur.
12-04-2005 15:14:30 taus715 #
Evlenmenizle ilgili olarak 2675 sayılı kanunun 13 maddesine göre:evlenme ehliyetine ve şartlarına tarafların her birinin evlenme anındakı milli hukuku uygulanır......evlenmeninin genel hükümleri eşlerin müşterek milli hukukuna tabidir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.