Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İcranın Durdurulması için ihtiyati tedbir

12-06-2008 22:56:28 seikosan #

İcranın Durdurulması için ihtiyati tedbir

merhabalar,

sorumu cevaplama nezaketi gösteren herkese en baştan teşekkür ederim.

2006 nisan ayında aldığım cep telefonum arızalanınca 2007 aralık ayında yetkili servise götürdüm. yasal süre içinde tamir olmayınca servisten değişim talebinde bulundum ancak reddettiler. bunun üstüne firmayı mart ayınca tüketici hakem heyetine verdim. mahkeme para iadesi talebimi nisan ayında kabul etti. kararının ardından firma hala ödeme yapmadı. ardından 2 gün önce firmadan icranın durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verilerek iptal istemiyle tüketici mahkemesine dava açıldığına dair tebligat geldi.

1. nisan başında alınan karara haziran ayında itiraz edilebilir mi? itiraz süresinin 30 gün olduğunu biliyordum.

2. bu davanın açılması benim firmayı icraya vermeme engel mi? sadece tebligat geldi, mahkemenin aldığı bir karar yok.

3. ben davayı yetkili teknik servis alehine açmıştım. iptal dilekçesinde yetkili servisin mesul tutulamayacağı iddia ediliyor, bu doğru mudur?

4. son olarak benim mart ayında tüketici hakem heyetine dava açmamın 10 gün sonrasında bana yeni telefon verildiği ve benim kabul etmediğim iddia ediliyor. oysa böyle bir olay yok. bu nedenle kötü niyetli olduğum iddia ediliyor.

bütün bunlar ışığında ne yapmam gerekiyor?

Not : telefonun fatura tarihindeki bedeli yaklaşık 650 yTL. idi.

cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla,
S. San
23-06-2008 08:22:58 seikosan #

Re: İcranın Durdurulması için ihtiyati tedbir

Merhaba,

Konunun oldukça karışık olduğunun farkındayım, sanırım bu nedenle forumda yanıt bulamadı. :))

benzer olay yaşayan arkadaşlar varsa, onlar bilgilerini paylaşabilirler mi acaba?

iyi çalışmalar,
S. San
23-06-2008 11:13:47 mkocagul #

Re: İcranın Durdurulması için ihtiyati tedbir

Hakem Heyeti kararlarına karşı itiraz süresi tebliğ tarihinden itibaren 15 gündür. İlgili firmaya tebligatın ne zaman yapıldığını hakem heyetindeki dosyadan teyit etmelisiniz. Tebligatan sonra 15 günü geçirerek dava açıldı ise zaman aşımı itirazı yapınız dava ret edilecektir. Aksi takdirde elbette mahkeme inceleme yapmaya devam edecektir. Mahkeme tedbir kararı vermediği sürece haciz yapmanıza engel yoktur. Teknik servisi dava ettiğinizi yazmışsınız ama teknik servis yasada sayılan sorumlular arasında değildir.(4077 sayılı yasa 4 madde:İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. )Ancak bu teknik servis imalatçının, satıcının, ithalatçının kendine ait servisi ise yani firmayı temsil ileyetkili ise o farklı bir durum elbette.
Size yeni birtelefon teklif ettiklerini öncelikle ispat etmeleri gerekir. Ayrıca seçimlik hak onlara ait değil size aittir. Siz yasanın emrettiği seçimlik hakkınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Telefonu kabul etme gibi bir zorunluluğunuz yoktur.Buna kötü niyet denemez.Bu önerinin hakem heyetine başvuru sonrası yapılması ise ayrı bir konu Bu durumu dilekçenizde belirtirsiniz.
Bu gibi durumlarda doğrudan malı aldığınız yani elinizde belgesi olan satıcının muhatap alınması daha doğru bir yoldur.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.