Re: Akıl oyunları Olimpiyat sorusu
Kadın "Perşembe" günü "dün" dediğinde, kadınların "Çarşamba" günü yalan söylediğini teyit etmiş oluyor, dolayısı ile “Perşembe” günü “Doğru” yu söylemiş oluyor. Burada erkeğin verdiği cevaptaki "de" takısı da, kadının verdiği cevaptaki "dün" ve "yalan söylemek" kavramlarına karşılık geldiği için erkek "Perşembe" günü, erkeklerin "Çarşamba" günü doğru söylediğini yalanlamış oluyor. Bu da erkek tarafından "Perşembe" günü söylenmiş bir “Yalan” olmakla birlikte, erkeğin "Perşembe" günü söylediği bu yalan; erkeklerin "Perşembe" günü yalan söylemesini teyit etmiş oluyor. Böylece erkek aynı zamanda “Doğru” yu da söylemiş oluyor. Yani erkek hem “Doğru” hem de “Yalan” söylemiş oluyor.
Bu durumda;
Kadın = 1 Doğru
Erkek = 1 Doğru, 1 Yanlış
Sorunun “Doğru” cevabı iki kümenin kesiştiği nokta ya da noktalar kümesi olmalı. ( ki burada kesişen bir “Doğru” noktası var.)
Son durumda; Kadın Kümesi, Erkek Kümesinin bir alt kümesi olup, kesiştikleri noktanın kümesi; {“Doğru”} kümesidir.
Kadın = { “Doğru” }
Erkek = { “Yanlış”, “Doğru” }
Erkek (kapsar) Kadın; Kadın (altküme) Erkek
Kadın (kesişim) Erkek = { “Doğru”}
Sonuç; (Sorunun “Doğru” cevabı) Kesişim Kümesinin oluştuğu gün “Perşembe” günü olduğuna göre sorununda “Doğru” cevabı “Perşembe” dir. { 'Olimpiyat' da bu soruyu doğru cevaplayan kişiyi buradan kutlarım.}
Bu son durumu örnek alarak bir soruya daha cevap arayacak olursak ki bu soruda benim "Olimpiyat Sorum" olsun;
“Erkek Kümesi” nin “Kadın Kümesi” ni kapsaması, “Kadın Kümesi” nin “Erkek Kümesi” nin bir “Alt Kümesi” olması, “Evrensel Küme” nin her iki kümeyi de kapsaması, “Erkek Kümesi” nin her zaman “Kadın Kümesi” nden üstün olduğunu ve “Kadın Kümesi” nin her zaman “Erkek Kümesi” ne bağlı olduğunu gösterir mi?
“Erkek Kümesi” nin “Kadın Kümesi” ni kapsaması dolayısıyla “Erkek Kümesi” nin “Kadın Kümesi” ni kendi kanatları altına almış olduğunu, “Kadın Kümesi” nin “Erkek Kümesi” tarafından “Erkek Kümesi” nin kanatları altında koruduğunu ispat eder mi?