Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Noter satışı yapılan aracın haczedilmesi?

13-05-2008 20:30:20 QNURi #

Noter satışı yapılan aracın haczedilmesi?

Şu an kız kardeşimin sorunu hakkında sizlere danışmak istiyorum. aşağıda kendisinin ağzından olayı izah ediyorum. Lütfen bu konuda görüşlerinizi belirtiniz.
-----------------------------------------------------------
Eşim benim kullanmam için 2002 model bir araç satınalmıştı. Bu aracı 2007 yılının (05.2007) mayıs ayında benim üzerime satışını noterden yapmıştık. Bu tarihten sonra aracın devrini kendi üzerime alamamıştım. 2008 yılının ocak ayında anlaşamadığımız için evlerimizi ayırma kararı aldık. Sürekli bana ayrılmak istediğini söylediğinden ve şiddetli geçimsizlik sebebiyle evlerimizi ayırdık. Ayrılacağımız zaman bana yardımcı olacağını söylemiş ve her ay bana para vereceğini vaadetmişti. Fakat ocak ayından bugüne kadar geçen süre içinde bana nakit yada başka bir şekilde yardımcı olmadı. Bu nisan(2008) ayında, iş yerime haciz memurları gelerek aracı haczettiler. Ayrıca noter satışı ile bana vermiş olduğu aracın, başka bir arkadaşına 08.2007 tarihindeki borcundan dolayı haciz geldiğini öğrendik. Araç ruhsatı hala eşimin üstüne görünüyor. Fakat noter satışından 3 ay sonraki tarihli borçtan dolayı aracı haczettiler.
Bu aşamada aracın benim adıma noter satışı olduğunu ve mahkemede dava açmam gerektiğini söylediler. Fakat eşim, borçu tarafla ödeme planı çıkartacağını ve aracı alacağını söyleyerek dava açmamı engelledi. Kendisine güvenerek yasal süre içinde dava açmadım. Ancak icra dosyasına mahkemede gidip baktığımda borçlu ile alacaklının anlaştığını ve aracın haczi baki kalmak şartı ile borçluya teslim edilebileceğine dair kararı gördüm. Bunu eşime söylediğimde " önce alacaklı tarafın aracı vermeyeceğini söyledi. Aracı teslim alabileceğine dair karar verilmiş dediğimde ise, ben sana araba vermiyorum. Sana güvenmiyorum dedi."

1. Sürekli benden ayrılmak istediği ve ayrılacağım zaman bana yardımcı olacağını söylemesine rağmen, bana 5 ay içinde 1 lira yardımda bulunmadı.
2. Haciz için ödeme planı yapacağını ve aracı alacağını söyleyerek dava açmamı engelledi.

Sonuç olarak 2,5 yaşında bir çocuğum var ve çalışıyorum. Çocuğuma bakan yardımcımın masraflarını ev kiramı ve diğer bütün masraflarımı ailem ve maaşımla kendim karşılıyorum. Aracı alamadığım için işime gidip gelemiyorum.

Boşanma davası ve tazminat davası açıyorum. Fakat araç olmadığından işime gidip gelemiyorum. Aracı alabilmem için bir yol var mıdır? Ne yapmam gerekir?
Lütfen yardımcı olunuz...
-------------------------------------------

Evet kız kardeşimin başına gelen olay hepimizi çok üzdü. Masraflarını karşılayamaz duruma geldik. yasal süre içinde dava açılamasa bile, yukarda izah ettiğimiz gerekçelerle dava açılamaz mı? Nasıl bir yol önerirsiniz. Lütfen konuyla ilgili görüşlerinizi esirgeleyiniz.
Saygılar.
13-05-2008 20:58:22 Av.Ragıp Atay #

Re: Noter satışı yapılan aracın haczedilmesi?

Noter satışı ile mülkiyet alıcıya geçer.
Bundan sonra yazdıklarınız, eşinizle kişisel sorunlarınız. Şu anda araç sizindir. Ancak siz eşinize güvenmekle hata etmişsiniz. Siz kiisel sornlarınızı anlatmışsınız. Bu nedenle sağlıklı çözüm üretmemiz zor. Bir avukattan profosyonel yardım isteyin. Dosyaya bakaraka sağlıklı çözüm üretir.
13-05-2008 21:15:44 QNURi #

Re: Noter satışı yapılan aracın haczedilmesi?

Benim öğrenmek istediğim konu şu :
Araç bana 05.2007 tarihinde noter satışı ile verilmiş. Fakat ben satışı ruhsata işletmedim. Aracın satış tarihinden 3 ay sonraki borç nedeniyle araç sahibi görülen eşim üzerine ruhsatlı araç 1 ay önce haczedildi. Haciz kararına itiraz etmediğim için (1 hafta olduğunu söylediler) şu andan bir hakkım var mıdır? Ne yapmam gerekir?

Dosyada yazanlar ve süreç aşağıdaki şekildedir.
1. Alacaklı alacağı sebebiyle haciz ister.
2. Araç haczedilir.
3. Borçlu ve alacaklı ödeme planı yaparak anlaşır.
4. Araç borç bitene kadar haczi baki kalmak kaydı ile ruhsat sahibine verilmesine karar verilir.
5. Fakat ruhsat sahibi, aracı noter satışı ile sattığı kişiye teslim etmez.
6. Noter satışı ile aracı alan mağdur olur. :)
15-05-2008 08:31:09 QNURi #

Re: Noter satışı yapılan aracın haczedilmesi?

Alıntı:

Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Noter satışı ile mülkiyet alıcıya geçer.
Bundan sonra yazdıklarınız, eşinizle kişisel sorunlarınız. Şu anda araç sizindir. Ancak siz eşinize güvenmekle hata etmişsiniz. Siz kiisel sornlarınızı anlatmışsınız. Bu nedenle sağlıklı çözüm üretmemiz zor. Bir avukattan profosyonel yardım isteyin. Dosyaya bakaraka sağlıklı çözüm üretir.

"Şu anda araç sizindir" yazmışsınız. Peki bu aşamada ne yapılmasını önerirsiniz?
Saygılar.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.