Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tekrar Devlet Memuru Olma

05-05-2008 14:53:12 elif erdem #

Tekrar Devlet Memuru Olma

Merhabalar5. Devlet Memurluğundan çikarilan Bir Kişi Tekrar Devlet Memuru Olabilirmi.
05-05-2008 18:59:44 sakar #

Re: Tekrar Devlet Memuru Olma

Bildiğiniz gibi 657 48-A/5 ten ceza alan kişiler memur olamamaktadır.
Ancak,bu sınırlama ilanihaye değildir.Konuya ilişkin olarak 5352 sayılı Adli Sicil Kanununda,6.12.2006 yılında,düzenleme yapılmıştır.Bu düzenlemenin gerekçesi -Bildiğiniz gibi gerekçeler,bazen kanun metni kadar önemlidir- şu şekildedir.
Madde:34-Maddeyle,5352 sayılı Kanuna 13/A maddesi eklenmiştir.5237 sayılı TCKnun 53.maddesindeki düzenlemeye göre,belli bir suçtan mahkumiyete bağlı süresiz hak yoksunluğundan söz edilemez.İşlediği suç dolayısıyla toplumda kişiye karşı duyulan güven sarsıldığı için suçlu kişi,özellikle güven ilişkisinin varlığını gerekli kılan belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmaktadır.Ancak,bu hak yoksunlukları süresiz değildir.Cezalandırılmakla güdülen asıl amaç,işlediği suçtan dolayı kişinin etkin pişmanlık duymasını sağlayıp tekrar topluma kazandırılması olduğuna göre,53üncü maddede suça bağlı hak yoksunluklarının da belli süreyle sınırlandırılması yönünde düzenleme yapılmıştır.TCKnda,belli bir suçu işlemekten dolayı cezaya mahkumiyetin sonucu olarak ömürboyu devam edecek bir hak yoksunluğu söz konusu olmadığı için,yasaklanmış hakların geri verimesine ilişkin düzenleme yapılmamıştır.
Ancak,5352 s.Adli Sicil Kanununun geçici 2.maddesinde,diğer kanunlardaki kasıtlı bir suçtan dolayı belirli süreyle hapis cezasına veya belli suçlardan dolayı bir cezaya mahkum olan kişilerin,belli hakları kullanmaktan süresiz olarak yoksun bırakılmasına ilişkin hükümleri saklı tutulmuştur.5237 s TCK dışındaki çeşitli kanunlardaki süresiz hak yoksunluğu doğuran bu hükümlere rağmen,YASAKLANMIŞ HAKLARIN GERİ VERİLMESİ YOLUNUN KAPALI TUTULMASI,uygulamada çeşitli sorunlara yol açacaktır.Bu sorunların çözümüne yönelik olarak,5237 s TCK dışındaki çeşitli kanunlardaki kasıtlı bir suçtan dolayı belirli süreyle hapis cezasına veya belli suçlardan dolayı bir cezaya mahkum olan kişilerin SÜRESİZ OLARAK KULLANMAKTAN YASAKLANDIKLARI HAKLARI TEKRAR KULLANABİLMELERİNE İMKAN TANIYAN BİR DÜZENLENME YAPILMASINA İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR.
Değişkliğin gerekçesi böyle.Büyük harfli yerleri dikkatini çeksin diye ben öyle yazdım.Şimdi gelelim,
5560 s.Kanun ile 5352 sayılı Kanunun 13.maddesine eklenen 13/A maddesi şu şekildedir.
Yasaklanmış hakların geri verilmesi
MADDE 13/A-
(1)5237 sayılı TCK dışındaki kanunların belli bir suçtan dolayı veya belli bir cezaya mahkumiyete bağladığı hak yoksunluklarının giderilebilmesi için,yasaklanmış hakların geri verilmesi yoluna gidilebilir.Bunun için;TCKnın 53.maddesinin beşinci ve altıncı fıkraları saklı kalmak kaydıyla,
a)Mahkum olunan cezanın infazının tamamlandığı tarihten itibaren üç yıllık sürenin geçmiş olması,(Benim açıklamam:beşinci ve altıncı fıkraları saklı kalmak kaydıyla dediği,mahkeme kararında suç görev sırasında işlendiği için şu kadar daha süreyle hak mahrumiyetine diyor ya,o süreyi de ekledikten sonra üç yıl)
b)Kişinin bu süre zarfında yeni bir suç işlememiş olması ve hayatını iyi halli olarak sürdürdüğü hususunda mahkemede kanaat oluşması gerekir.
(2)Mahkum olunan cezanın infazının genel af veya etkin pişmanlık dışında başka bir hukuki nedenle son verilmiş olması halinde,yasaklamış hakların geri verilmesi yoluna gidilebilmesi için,hükmün kesinleştiği tarihten itibaren beş yıl geçmesi gerekir.Ancak,bu süre kişinin mahkum olduğu hapis cezasına üç yıl eklenmek suretiyle bulunacak süreden az olamaz.
(3)Yasaklanmış hakların geri verilmesi için,hükümlünün veya vekilinin talebi üzerine,hükmü veren mahkemenin veya ikametgahının bulunduğu yerdeki aynı derecedeki mahkemenin karar vermesi gerekir.
(4)Mahkeme bu husustaki kararını dosya üzerinde inceleme yaparak ya da C.Savcısı ve hükümlüyü dinlemek suretiyle verebilir.
(5)Yasaklanmış hakların geri verilmesi talebi üzerine mahkemenin verdiği karara karşı,hükümle ilgili olarak Ceza Muhakamesi Kanununda öngörülen kanun yoluna başvurulabilir.
(6)Yasaklanmış hakların geri verilmesine ilişkin karar,kesinleşmesi halinde,adli sicil arşivine kaydedilir.(Yani yetkililerin karşısına hak mahrumiyeti var diye çıkmaz.Burayı ben ekledim)
(7)Yasaklanmış hakların geri verilmesi yoluna başvurulması nedeniyle oluşan bütün masraflar hükümlü tarafından karşılanır.
Madde metni bu kadar.Sizin memuriyete dönemeyişinizin sebebi Adli Sicil Kanunudaki engeldi.O da bu şekilde düzeltilmiş oluyor.
Sizin yapacağınız iş,bütün süreleri tamamladığınıza ve o zamandanberi uslu durduğunuza göre ,bence hüküm veren mahkeme başkanlığına müracaat ederek ilgili kararı almak.
Bu karadan sonra kurum ve Kuruluş yöneticilerinin 5560 s.Kanuna göre işlem tesis etmesi gerekmektedir.
Diyeceksiniz gecenin köründe bu bilgi nasıl oluyor?Bir tanıdığım sizin yaşadıklarınızı yaşadı da ondan.Mahkemeye müracaat etti,kararı bekliyor.Son engel o kaldı.
Geçmiş olsun..
Bu konuda birisine verilen cevabı aktardım...
İyi günler....
07-05-2008 14:41:44 elif erdem #

Re: Tekrar Devlet Memuru Olma

TEŞEKKÜREDERİM.AYRICA BİLİYORMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA KPSS SINAVINA BAŞ VURURKEN ÖRNEĞİN İKİ MESLEĞİNİZ VAR DİYELİM.İKİSİDE FARKLI ÖĞRENİM SEVİYELERİNDEN.(LİSE- ÜNİVERSİTE GİBİ)FAKAT EN ÜST SEVİDE HANGİ EĞİTİMİ BİTİRMİŞSENİZ YALNIZCA O EĞİTİM SEVİYESİNDEN SINAVA GİREBİLİYORMUŞSUNUZ.BEN SAĞLIK MESLEK LİSESİ HEMŞİRELİK MEZUNUYUM.AYRICA AÇIK ÖĞTETİMDEN İŞLETME BİTİRDİM.ŞİMDİ ÖSYM DİYORKİ İŞLETME DEN İŞE GİRMEK ZORUNDASIN BU YÜZDEN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLARAK SINAVA GİRECEKSİN LİSE SEVİYESİNDEN HEMŞİRE OLMAK İÇİN SINAVA GİREMEZSİN. ÇÜNKÜ SEN ARTIK HEMŞİRE DEĞİLSİN DİYOR.YANİ OKUMAK 1-2 MESLEK SAHİBİ OLMAK SUÇ OLDU. OYSAKİ HER DİPLOMA KAZANILMIŞ BİR HAK DEĞİLMİDİR. BURADA KİŞİLER AZMETMİŞ BELİRLİ MİKTARLARDA PARALAR VEREREK OKUMUŞ .ADALET BUNUN NERESİNDE. ÖNEMLİ OLAN BU SINAVLARDA ALINAN PUAN DEĞİLMİ. NEDEN BU ŞEKİLDE BİR HAKSIZLIĞA MARUZ KALIYORUZ.BU DURUMDA MAHKEME YOLUYLA YAPILABİLECEK BİRŞEYLER VARMI. hER HANGİ BİR BİLGİSİ OLAN VARSA BİZİMLE PAYLAŞIRSA ÇOK SEVİNİRİM. BU ŞEKİLDE ÖÇOK MADUR OLAN VAR.HER YERDEN MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ ÖNÜ KAPATILMAKTA.AYNI HAKSIZLIKLARI ÖSS SINAVINDADA YAPMAKTALAR.
TEŞEKKÜRLER




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.