Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu

14-03-2005 05:18:58 M. Emre Özer #

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu

Ben bir kitap yazıyorum. Yazdığım kitapta başka yazarların eserlerinden alıntı yapıyorum. Bazende bir şairin tüm bir şiirini kendi eserimde kullanıyorum. Alıntıların oranı kendi eserimin aşağı yukarı %10'unu oluşturuyor. Yaptığım her alıntı için şair ve yazarlardan izin almak durumunda mıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Saygılar
14-03-2005 08:45:32 Av.Ragıp Atay #
eğer başka bir yazarın yazısının ya da şiirinin tümünü kullanıyorsanız, izin almak zorundasınız. Bir bölümünü alıntı olarak kullanıyorsanız, kaynak göstermek zorundasınız.
14-03-2005 19:57:47 colombo #
kesinlikle izin almanızı tavsiye ederim .
şirketimiz ajansı izinsiz olarak kullanmış olduğu bir metinden dolayı yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda kaldılar .
aman dikkat diyorum .
kolay gelsin .
14-03-2005 20:40:09 zara #




Ayni görüsteyim. Eser sahiplerinin, telif vd. haklarina riâyet etmekte ve ilgili eserlerin (kaynak gösterilmek sart ile kullanilabilir) veya (izin alinmak kaydi ile iktibas edilebilir) gibi kayitlarina bakmakta ve buna göre hareket etmekte, yasal zeminde bir sorun yasamamak adina- fayda bulunmaktadir.
22-01-2008 23:09:11 ismailabi #

Re: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu

Sayın Avukat Bey,biliyorsunuz Halk kütüphanelerinde her tür roman,hikaye,ilmi eser vb. fikri mülkiyete söz konusu kitaplar vatandaşa ödünç veiliyor.Bu durum sizce telif hakkı sahibinin mali haklarını ihlal durumu oluşturmuyor mu?Açıkcası,burada telif Hakları kanununa aykırı bir durum söz konusu değil mi?Cevaplarsanız memnun olarum.İsmail
23-01-2008 02:27:02 Av.Ulaş Değirmenci #

Re: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu

Alıntı:

ismailabi rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukat Bey,biliyorsunuz Halk kütüphanelerinde her tür roman,hikaye,ilmi eser vb. fikri mülkiyete söz konusu kitaplar vatandaşa ödünç veiliyor.Bu durum sizce telif hakkı sahibinin mali haklarını ihlal durumu oluşturmuyor mu?Açıkcası,burada telif Hakları kanununa aykırı bir durum söz konusu değil mi?Cevaplarsanız memnun olarum.İsmail

Merhabalar..

Kisisel yararlanma amacini asmadigi olcude eserden yararlanmak mumkundur..

Siirin izinsiz olarak eserde yayinlanmasi hem maddi hem manevi haklara dokundugu icin burada durum biraz daha farkli..

Saygilarimla.
22-02-2008 20:11:12 Akçaağaç #

Re: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu

Sayın ilgililer 22.2.2008
Eserlerden yararlanma konusunda doğru bilgilerle eserlerlerden yararlanmaya çalışanların aydınlatılması kaliteli eserler verilmesi açısından çok önemli.Bu konuda söyleyeceklerim var.Yanlış söylersem uyarmanızı rica ediyorum. Çok sayıda sorum olacak.Bu sorularımdan birini şimdi soracağım.Eğer cevap alamazsam nereden öğrenebilirim.Bana yardımcı olabilir misiniz? Bir eserden yararlandığınız zaman eserin adını, yazarını, basıldığı yeri, yılını ve yararlanılan kısmı belirtmeniz gerekiyor. Bazı kitaplarda dergilerde kaynakça göstererek dahi yararlanamazsınız diye yazıyor. Bu yazıya rağmen kaynakça göstererek yararlanabilirsiniz diyorlar.
Akçaağaç




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.