Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Satış Sözleşmesinde Satıştan Sonra Yapılan Değişiklik Tüketiciyi Bağlar mı?

17-04-2008 17:31:18 greenflash #

Satış Sözleşmesinde Satıştan Sonra Yapılan Değişiklik Tüketiciyi Bağlar mı?

Merhaba,

Bir Online Satış mağazasından 20 Mart 2008 tarihinde, bir ev elektroniği ürünü satın aldım.

Ürün çeşitli gerekçelerle tarafıma gönderilmedi, satıcı da seçimlik haklarımı kullanmama izin vermeden ve onayımı almadan satışı iptal ederek bedel iadesi yaptı.

Ancak ŞikayetVar sitesinde satıcının bu durumuyla ilgili yazdığım şikayetime satıcı dürüst cevaplar vermeyerek tüketiciyi kandırmaktadır.

20 Mart 2008 tarihinde sitede yer alan satış sözleşmesinde yer almayan aşağıdaki madde, satıcı tarafından haftalar sonra sözleşmeye eklenmiş ve satıcının sitesinde yayınlanmaya başlanmıştır.

İlgili madde:

Dizgi, yazım ve sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından SATICI sorumlu değildir. Benzer durumlarda SATICI siparişi iptal edip tutarı alıcının hesabına geri iade etme hakkına sahiptir.

Gerektiğinde ilgili mercilerle bu bilgide paylaşılacaktır.


Yukarıdaki madde benim ürünü satın aldığım tarihten yaklaşık 23 gün sonra satış sözleşmesine eklenmiştir.

Söz konusu madde, benim 20 Mart 2008 tarihindeki alışverişimi etkiler mi?

Satıcının sözleşmede yaptığı geç(ersiz) değişikliği ispatlayabilirim.

Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
21-04-2008 20:47:44 greenflash #

Re: Satış Sözleşmesinde Satıştan Sonra Yapılan Değişiklik Tüketiciyi Bağlar mı?

sorum günceldir, teşekkürler.
23-05-2008 17:46:13 greenflash #

Re: Satış Sözleşmesinde Satıştan Sonra Yapılan Değişiklik Tüketiciyi Bağlar mı?

sorum hala günceldir
11-08-2008 14:16:04 nikon #

Re: Satış Sözleşmesinde Satıştan Sonra Yapılan Değişiklik Tüketiciyi Bağlar mı?

Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar
Madde 6- Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.

Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.

Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.

Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden, standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.

Bir satıcı veya sağlayıcı, bir standart şartın münferiden tartışıldığını ileri sürüyorsa, bunu ispat yükü ona aittir.



ve ayrıca


Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.