Sayın ANTALYA,
öncelikle bir hususu belirtmek istiyorum. bu site herkese açıktır ve sizin de bir site üyesi olarak forum açıp sorular yöneltmek, bilgi eksikliklerinizi gidermek, forumlara cevaplar yazmak, EN DOĞAL HAKKINIZDIR. benim de bu siteye katılmaktaki tek amacım, bilgi sahibi olduğum konularda, yardım ve bilgi isteyen üyelere yol göstermeye ve yardımcı olmaya çalışmak ve bunun yanısıra, siteyi ve ilgili linkleri gezerek, kendi bilgi eksikliklerimi de aynı şekilde gidermektir. çünkü, almadan vermek, Allah'a mahsustur. ben buna inanıyorum. eğer benim bu sitede şayet bir miktar faydam dokunuyorsa, muhakkak ki, ben de,( bilgi, mizah, hoşva vakit geçirmek, vs. ) şu veya bu şekilde karşılığını alıyorum. (elbette ki, maddi anlamda değil)
bu bağlamda, sizden de özellikle bir ricam var: lütfen forumlara katılmamazlık etmeyin. merak ettiğiniz soruları sorun ki cevabını alabilesiniz. aynı şekilde siz de, bildiklerinizi bizimle paylaşın. burada, ("diğer forumdaşlar kızmasın, başka soru sormayacağım") demeyin lütfen. hiç bir formdaşın size kızmaya hakkı yoktur, bunu bilesiniz. kaldı ki, burada sadece BİR formdaş hariç olmak üzere, hiç kimsenin de böyle bir düşünceye sahip olmadığından eminim. o formdaşın da ne ... olduğunu tüm site zaten bilmektedir ve sizin de bunu hiç kaâle almamanızı tavsiye ederim.
bu arada; vermiş olduğunuz yargıtay kararı ile foruma katıldığınız için teşekkür ederim. belirtmem gerekir ki, işçilerden "boş senet" alındığına çok şaşırdım.
ancak siz olayı daha detaylı anlatınca, işçisinin altına araç veren işveren de tabi burada, kendini garantiye almak istediğinden, haklı gibi gözükmektedir. boş senet tanzim etmek kesinlikle suç değildir ve dediğim gibi, geçerli olabilmesi için bazı şekil şartları vardır. sizin olayda bir de, arkasına "teminat senedidir" ibâresini yazdığınıza göre, bu işlem de tamamen hukuka uygundur. verdiğiniz yargı kararı da bu hususu teyid etmektedir.
sayın ANTALYA, forumu açarken, soruyu soruş şekliniz itibari ile, konuyu yadırgadığımı itiraf etmeliyim. işçisini işe alan ve ona zaten ücret ödemesi gereken bir işveren, neden bir de boş senet alsındı? şimdi ise, olayı daha detaylı izâh ettiğinize göre; benim görüşüme göre, taraflar arasında, rızâen, bu kabil senet düzenlenmesinde, hukuki açıdan bir mahzur bulunmamaktadır.
Sayın ANTALYA, Not: Necip Fazıl Kısakürek'in çok güzel bir sözü vardır: "Dinime küfreden bari müslüman olsa".. .
Bu nedenle; "BİR" formdaş densizlik yapıp size kızdı diye, forumlara katılmamazlık etmeyin. gerek bu forumda ve gerekse başka forumlarda istediğiniz kadar soru yöneltmek ve cevap almak en doğal hakkınızdır.