Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi

10-03-2008 17:50:20 ibezgum #

Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi

Kızımı 2 yıllık ders karşılığı dersaneye 5000 ytl karşılığında kaydettim. Birinci yıl için 1000 ytl, ikinci yıl için 4000 ytl.lik toplam 5000 ytl karşılığından 20 adet 250 ytl.lik senetler imzaladım. Bu dersane eylül ayında derse başladı ve aralık ayında kapandı. Bu arada benim imzalamış olduğum senetler dersane sahiplerinden birinin halası adına ciro edilerek şu anda tahsil edilmektedir. Ben 9 adet seneti ödedim. Kalan 11 adet senetimi nasıl geri alabilirim. Yada ödememe gibi bir imkanım var mıdır..
10-03-2008 21:07:36 Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi..

sayın ibezkum; tahsilatı nasıl yapıyorlar? haricen mi? icra yoluyla mı? eğer icra yoluyla tahsil ediliyorsa senetlerin tamamı icraya konuldumu?
10-03-2008 22:08:10 Av.Emrah Yavuzcan #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi..

Senedin hukuki niteliği dolayısıyla bir an önce avukatınıza danışmanız ve gerekli işlemleri yaptırmanız gerekmektedir.

Senedin türü, üzerindeki kayıt, tarihler ve sair özellikler dikkate alınmalıdır.
11-03-2008 08:48:36 ibezgum #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi..

Alıntı:

Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ rumuzlu üyeden alıntı
sayın ibezkum; tahsilatı nasıl yapıyorlar? haricen mi? icra yoluyla mı? eğer icra yoluyla tahsil ediliyorsa senetlerin tamamı icraya konuldumu?

Ahmet bey senetler banka yoluyla tahsil edilmektedir, icraya verilmemiştir. Ben bizzat bankaya gidip senetlerimi vakti geldikçe alıyorum. Eğer bir günlük geçikme olursa 50 ytl cezalı işlem görüyor ve uyarı alıyorum. Senetler aylık olarak düzenlendi. Ve senetlerin düzenlenmesi dersane adına oldu ama tahsilini ciro edilen kişi yapmaktadır.
11-03-2008 09:28:11 Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi

merabalar, Sulh hukuk mahkemesinde menfi tesbit davası açmanız gerekecektir. Bunun için yakınınızdaki Avukat arkadaşlardan yardım almanız gerekir. Sizin davayı takip etmeniz zor.
selamlar...
11-03-2008 10:22:47 ibezgum #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi

Alıntı:

Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ rumuzlu üyeden alıntı
merabalar, Sulh hukuk mahkemesinde menfi tesbit davası açmanız gerekecektir. Bunun için yakınınızdaki Avukat arkadaşlardan yardım almanız gerekir. Sizin davayı takip etmeniz zor.
selamlar...

Ahmet bey merhaba.. bu arada şunu ifade etmek istiyorum. 4077 S.Tüketicinin korunması hakkında kanunun 6.maddesi yönünden Tüketici mahkemelerine başvurulması konusunda görüşürüz nedir. Bana böyle bir fikir geldi..Tüketici mahkemesi ile sulh hukuk mahkemesi ayrı şeyler mi.. tşk.ler şimdiden..
11-03-2008 22:08:14 Av.Ahmet İhsan AÇIKGÖZ #

Re: Dersaneye verdiğim senetlerin dersane kapanmasına rağmen tahsil edilmesi

Alıntı:

ibezgum rumuzlu üyeden alıntı
Ahmet bey merhaba.. bu arada şunu ifade etmek istiyorum. 4077 S.Tüketicinin korunması hakkında kanunun 6.maddesi yönünden Tüketici mahkemelerine başvurulması konusunda görüşürüz nedir. Bana böyle bir fikir geldi..Tüketici mahkemesi ile sulh hukuk mahkemesi ayrı şeyler mi.. tşk.ler şimdiden..

Sayın İBEZGUM; Sizin olayınızı tam olarak bilemiyorum. Dolayısıyla vermiş olduğum cevap genel anlamda verilmiştir. Tükedicinin Korunması hakkındaki kanun 6. maddesiyle olayınız arasın da bir bağlantı kuramadım. Madde şu şekil de..
Sözleşmedeki Haksız Şartlar
Madde 6- (Değişik: 6/3/2003-4822/7 md.) Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.
Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.
Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden, standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.
Bir satıcı veya sağlayıcı, bir standart şartın münferiden tartışıldığını ileri sürüyorsa, bunu ispat yükü ona aittir.
6/A, 6/B, 6/C, 7, 9, 9/A, 10, 10/A ve 11/A maddelerinde yazılı olarak düzenlenmesi öngörülen tüketici sözleşmeleri en az oniki punto ve koyu siyah harflerle düzenlenir ve sözleşmede bulunması gereken şartlardan bir veya birkaçının bulunmaması durumunda eksiklik sözleşmenin geçerliliğini etkilemez. Bu eksiklik satıcı veya sağlayıcı tarafından derhal giderilir.
Bakanlık standart sözleşmelerde yer alan haksız şartların tespit edilmesine ve bunların sözleşme metninden çıkartılmasının sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirler.


Sulh hukuk mahkemesiyle, Tükedici mahkemesi aynı şeyler değildir.
Mutlaka bir avukattan yardım alınız.
Kolay gelsin...
Selamlar...




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.