Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Ödenmiş senedin geri verilmemesi

07-03-2008 08:54:16 obuker #

Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Borçlunun ve bedelinin belli olduğu fakat vadesi ve kime olduğu belli olmayan bir senedin ödemesini yaptığım halde senedi bana geri vermeyeceklerini söylüyorlar.

Ödemeleri banka aracılığıyla senedi elinde bulunduran kişinin hesabına yaptım dekontları elimde var.Bu durumda ne yapmam gerekir.İhtarmı çekmem, yoksa savcılığı suç duyurusunda mı bulunmam......

Şimdiden çok teşekkürler.
07-03-2008 13:55:02 Av.Ulaş Değirmenci #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Su an icin savciliga suc duyurusunda bulunsaniz dahi bir sonuc alamazsiniz,ozel belgede sahtecilik sucunun olusabilmesi icin senedin kullanilmasi gereklidir.Sizden bu bedeli tekrar istedikleri takdirde suc duyurusunda bulunabilirsiniz.
07-03-2008 21:56:37 obuker #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Sayın editörüm teşekkürler bir sorum daha olacak
Peki senedi başkasına ciro ederlerse veya başkası vasıtasıyla bu senedin karşılığını almaya calışırlarsa veya haciz getirmeye çalışırlarsa bunu engellemek için önceden birşey yapılabilr mi?
07-03-2008 22:19:44 Av.Ulaş Değirmenci #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Böyle bir amaçları var ise,menfi tespit davası açabilirsiniz ancak senedin bedelini ödediğinizi yine senetle ispatlamanız gerekcektir..Senedi ödediğinize dair bir belge almadıysanız malesef yapabileceğiniz pek bir şey yok.
07-03-2008 22:25:31 obuker #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Sayın Değirmenci ödediğime dair banka dekontları var ama öncedende belirttiğim gibi senet hamiline bir senet yinede bu davayı açıp 3.kişilerden gelebilecek hacizleri önleyebilir miyim
11-03-2008 19:08:12 denizyilmazaslan #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

İyi günler.bende senedimi ödedigimde karşılıgında ödendigine senedin bana iade edilecegine dair makbuz verildi.Bankada diyerek hep oyaladılar.3 şahısa geçtigini anladım ve ihtar çektim. 3 şahıs bugün beni icraya verdi. o icrayı elimdeki makbuzla durdurabilirmiyim?
11-03-2008 19:12:18 Av.Ulaş Değirmenci #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Bu makbuzda imza bulunuyor mu?Ya da el yazisiyla mi duzenlenmis?
30-03-2008 14:14:40 önder bataroğlu #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

konuyla ilgili bir ek sorum var. şirketim adına borçlu olduğum 4 adet senetlere karşılık banka havalası ile ödeme yaptım. banka dekontunda senetlere mahsub olduğunu belirttim. iki senedi ödemiş olduğum halde senetlerim gönderilmedi. şimdi icra yoluyla almak istiyorlar. icra tebliği 4 gün önce geldi. ne yapabilirim?
08-07-2008 20:50:20 ssselimilhan #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

bu konuyla ilgili olduğu için, yeni konu açmıorum..

senedimi almak istediğim kişiye senette yazılı olan tutarı havale ile gönderiyorum...ancak senedin tarih, tutar vs. bilgilerini ekleyerek bu senet karşılığı olarak havale ettiğimi not düşüyorum... daha sonra bu senet icraya konursa havalede düştüğüm notun geçerliliği olur mu??
08-07-2008 21:21:08 Av.Başak Şahin #

Re: Ödenmiş senedin geri verilmemesi

Alıntı:

ssselimilhan rumuzlu üyeden alıntı
bu konuyla ilgili olduğu için, yeni konu açmıorum..

senedimi almak istediğim kişiye senette yazılı olan tutarı havale ile gönderiyorum...ancak senedin tarih, tutar vs. bilgilerini ekleyerek bu senet karşılığı olarak havale ettiğimi not düşüyorum... daha sonra bu senet icraya konursa havalede düştüğüm notun geçerliliği olur mu??

Evet bu notun geçerliliği olacaktır. Eğer karşı taraf banka havalesi ile gönderilen paranın bono(senet) borcunu ödemeden başka bir amaçla gönderildiği iddiasında ise bu iddiasını ispat etmek zorunda kalacaktır. Yargıtay'ın bu yöndeki kararlarına göre; "Havale tarihleri bononun tanzim tarihinden sonra olduğuna göre ödemelerin başka bir borca yönelik olduğunu davalının usulen kanıtlaması gerekmektedir. Başka bir ifade ile somut olayda ispat yükü davalı taraftadır."

Ancak ödenen senedin daha sonra icra takibine yada bir davaya konu edilmesi ihtimaline karşı, keşide edilen bononun ibrazını müteakip ödemek kişinin yararına olacaktır. Yani en sağlamı aynı anda senedi teslim alıp ödemeyi yapmaktır. Çünkü TTK'nun 620. maddesine göre; "Muayyen bir günde veya keşide gününden yahut görüldükten muayyen bir müddet sonra ödenecek bir poliçenin hamili, poliçeyi ödeme gününden veya onu takip eden iki iş günü içinde ödenmek üzere ibraza mecburdur."

Burada, ibraz edilmezse mütemerrit duruma düşerim gibi bir düşünce akla gelebilir. TTK'nın 624. maddesine göre " Bir poliçe 620. maddede tayin edilen müddet zarfında ödeme için ibraz edilmediği takdirde borçlu masraf ve hasar hamile aidolmak üzere poliçenin bedelini notere tevdi edebilir." Her ne kadar poliçe denilse de bu hüküm bono hakkında da uygulanmaktadır.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.