Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Msb. Yüksek Disiplin Kurulu Görevden Attı - Askeri Mahkeme Akladi

28-02-2008 14:17:30 eyupyasar #

Msb. Yüksek Disiplin Kurulu Görevden Attı - Askeri Mahkeme Akladi

Sayın hukukçu arkadaşım. Milli Savunma Bakanlığında sivil memur olarak çalışmakta iken hakkımda açılan müteselsilen memuriyeti kötüye kullanmak suçundan MSB. yüksek disiplin kurulunca 2006 yılının haziran ayında görevimden atıldım.5525 sayılı af yasası çıkmasına rağmen MSB. beni görevime başlatmadı. Yargılanmam 28 Aralık 2007 te sona erdi. Mahkeme neticesi müteselsilen olayının ortadan kaldırılıp, sadece memuriyeti kötüye kullanmaktan ve bir suçtan 5 ay 25 gün hapis ve ikibuçuk ay memuriyetten men cezası verildi ve bu ceza iyi halim, sabıkasızlığım, ileride bu suçu işlemeyeceğim kanaati ile ertelendi. Yani askeri mahkeme yüksek disiplin kurulunun bana isnat ettiği suçların tümünü ortadan kaldırdı. MSB.Yüksek Disiplin Kurulunun bana isnat ettiği suçu burada yazmaya yüzüm kızarıyor. Umarım tahmin edersiniz. Oysa Aynı davadan dolayı bağımsız mahkeme delillere ve gerçek yargılamaya dayandırdığı hukuki süreçte yüksek disiplin kurulunun bana isnat ettiği ve bu suçdan dolayı 22 yıllık memuriyet hayatıma son verdiği bu suçtan beni akladı kısa süreli memuriyetten men verip bunu da erteledi. Askeri Yüksek İdare mahkemesinde açtığım dava devam ediyor ve bu mahkeme neticesi bekleniyor. Size sormak istediğim ben görevime geri dönebilirmiyim, dönersem geçmişe yönelik maaşlarımı ve tazminatlarımı ne yolla alabilirim, tazminat davası açma hakkım varmı bunların cevabını sizden saygılarımla arz ve talep ediyorum.

YÖNETİM:Lütfen konu tekrarı yapmayınız.
03-03-2008 19:53:44 eyupyasar #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

arkadaşlar yokmu bu konuya vakıf birisi veya azda olsa bana bilgi iletecek bir hukukçu arkadaşım?
03-03-2008 20:24:30 cevoooo #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Arkadaşım devlet memuru olman münasebetiyle sana şöyle bir öneri yapabilirim: Herhangibir yüksek disiplin kurulu yada buna benzer kurullardan çıkan karara dava açman durumunda ve davayı kazanman durumunda o suçu işlemediğin kesinleşir.

Yani senin açmış olduğun davadan aklanmış bulunuyorsan yapman gereken iş mahkeme kararı ile birlikte ilgili kuruma göreve başlatılman konusunda dilekçe vermek.

Kurum eyer ki sana olumsuz cevap verirse bu kez göreve başlatılmadığına dair dava açman gerekir. Bu davayı kazanırsan işten atıldığın günden davayı kazandığın güne kadarki tüm maaşlarını yasal faizi ve emeklilik keseneklerini hak edersin.

Ben ayrıca şunu belirtmek istiyorum, arkadaşların tamamı dava süreci başlamadan duygusal yöntemlerle (idarecilerle) sorunu çözmeye çalışıyorlar ancak bu maddi olaylar manevi olarak çözümlenemez. Hiç bir idarecinin sözüyle hareket edilmemesini mutlaka profosyonel (avukat) bazında destek alınmasını, bu duruma düşenlerinde dava sonucu ve sıkıntının hat safasından sonra çalışma yapmamasını, hiç çekinmeden çevrelerinde bilgi birikimi yüksek kişilerden destek almalarını öneririm.
03-03-2008 20:44:58 eyupyasar #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

teşekkür ederim kardeş. ayimde yani askeri yüksek idare mahkemesine zaten iptal davası açmış durumdayım ve karar aşamasında sizden öğrenmek istediğim idare mahkemesinin ne yönde karara verebileceği.....sizin engin hoşgörünüze ve derin tecrübelerinize sığınarak sormuştum. hukuki süreçlerin hepsi izleniyor. tekrar teşekkür ederim.
03-03-2008 21:00:18 faruk009 #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

İsminizi bilmediğimden kusura bakmayın size avukat bey diye hitap edeceğim.Bir konu hakkında bilgi verirseniz size teşekkürlermi bir borç bilirim.Ben askerdeyken vefattan dolayı izinden geç döndüm fakat ölüm belgesini geç verdikleri için bunu ben ıspatlayamadım dolaysıla izin tecavüzünde bulundum hakkımda dava açıldı 10 ay sonra 5 ay yatarı(temyize gönderdim ) olan cezam geldi bildiğiniz gibi 5278 sayılı kanun çıktığı zaman askeri suçlarla ilgili herhangi bir olusuz sonuç yoktu yani askeri suçlar da bu yasa kapsamındaydı ancak 29.02.2008 de bu af kapsamından çıkarıldı .Sormak istediğim şey ben iki tane dilekçe gönderdim biri 5237 sayılı kanunun lehime olan maddelerinden yararlanmak istememle ilgili diğeri ise 5278 sayıl kanun bana da uygulanamasıyla ilgiliydi bu durum da sizce olumlu bir sonuç çıkabilir mi?Teşekkürler
03-03-2008 21:03:56 faruk009 #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Özür dilerim sorum cevo (belki cevat kusura bakmayın) beye idi...
04-03-2008 11:40:53 cevoooo #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Öncelikle bilmenizi isterim ben Avukat değilim ancak Hukuk ve Devlet Memurluğu Özlük hakları konusunda bilgi birikimim mevcuttur. Profilime bakarkta hakkımda bilgi alabilirsiniz. Adım: Cevdet

5728 Sayılı TEMEL CEZA KANUNLARINA UYUM AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA VE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Sizi ilgilendiren maddelerini buraya yazsaydınız çok daha iyi olurdu.

Size şu şekilde bir yardımda bulunayım; 5728 Sayılı TEMEL CEZA KANUNLARINA UYUM AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA VE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN'un Geçici 1., 2., 3. maddesi bu kanunun açılmış ve açılacak olan davlara uygulanabileceğini belirtiyor. Not: benim anladığım kadarıyla.

Bu konuda profosyonel bir yardım (avukat) alarak sorunuz daha çabuk çözülecektir.

SAygılar, bol şanslar.
04-03-2008 12:10:33 eyupyasar #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Cevdet gardaş çok sağol müteşekkirim sana. Msb yüksek disiplin kurulunun bana isnat ettiği suç insan onuruna yakışmayacak şekilde utanç verici hareketlerde bulunmak..."gibi" sözcüğüne göre ilgili maddeden kaynaklanan bir suçla atıldım ki 5728 sayılı yasada bu suç şekli çok kişiyi mağdur ettiğinden çıkarıldı kanundan. Can alıcı nokta merak ettiğim bu 5728 sayılı yasanın geçmişe uygulanıp uygulanmayacağı. Askeri yüksek idare mahkemesinde devam eden iptal davasına bu kanunun benim lehimde yararlı olup olmayacağı. Cevdet gardaş bunu da cevaplarsan müteşekkir olurum sana çok sağol
04-03-2008 12:25:20 cevoooo #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Size şu şekilde bir yardımda bulunayım; 5728 Sayılı TEMEL CEZA KANUNLARINA UYUM AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA VE DİĞER BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN'un Geçici 1., 2., 3. maddesi bu kanunun açılmış ve açılacak olan davlara uygulanabileceğini belirtiyor. Not: benim anladığım kadarıyla.


YİNEDE: BU KONUDA PROF.YARDIM (AVUKAT) ALMANIZI ÖNERİRİM.
04-03-2008 12:44:46 faruk009 #

Re: Msb.yüksek Disiplin Kurulu Görevden Atti Askeri Mahkeme Akladi.

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.İnşallah iyi bir sonuç çıkar.Yanlız şunu söylemek istiyorum bir kanun çıkarılıp değiştirilinceye kadar zannedersem eski kanun geçerli yani 29.02.2008 den önce başvuranlar (tabi bilgim yok ama duyduğum kadarıyla ) eski yasadan yani 5278 sayılı yasadan yaralanıyor diye duydum .Bunun yanında hüküm adresime tebliğ edilmiş ancak ben orda olmadığımdan dolayı hükmün bozulması için de bir dilekçe yazdım 5237 sayılı kanuna atıfta bulunarak 231.maddeden yararlanmak istiyorum dedim.Umarım iyi bir sonuç çıkar şuan sadece bekliyorum.Ancak emin olun şu an psikoloji bozuldu beklemekten .Hayırlısı...




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.