Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Hizmet Süremi Tamamladığım Bölgeye Tekrar Atanma

16-02-2008 17:24:18 padelt #

Hizmet Süremi Tamamladığım Bölgeye Tekrar Atanma

Bir arkadaşımın hukuk öğrencisi olarak bana yönelttiği soru şu şekilde,

Değerli Arkadaşım,
Ben bir kamu görevlisiyim. Mevzuatımız gereği ülke 5 bölgeye ayrılmış. Her bölge için 5 yıl hizmet öngörülmiş. Ancak bu kurala pek uyulmuyor. Bakanlık işine geldiği zaman bu hükmü uygulamaktadır. Ben de bu keyfi uygulamaya maruz kaldım. Daha önce Bakanlığın resen ataması sonucu 7 yıl (aynı bölgede fakat farklı illerde) görev yapmıştım. 5 yıl kadar başka bölgede görev yaptıktan sonra aynı bölgeye resen tekrar atandım. 5 yıllık bölge hizmet süresi olan bölgeye 7 yıl görev yapmama rağmen tekrar atandım.bu durumda bölge süresinin yeniden başlayacağını düşünerek normalde 5 yıl görev yapmam gerekiyordu. Ancak Bakanlık 2 yıl sonra başka bölgeye atama yaptı. Aynı bölgede 20 küsur yıldır görev yapan da vardı ama benim atamam yapıldı. üstelik atandığım yerin kadrosu 4 olmasına rağmen 6. kişi olarak atandım. Dava açtım. Bakanlık savunmasında aynı bölgede toplamda 9 yıl görev yaptığım şeklinde savunma yapmıştır. Oysa ki; son atamayla birlikte 5 yıllık sürenin yeniden başlaması gerekir diye düşünüyorum. Eğer süre yeniden başlayacaksa ben 2 yıl görev yapmış olmaktaydım. Hizmet süremi tamamladığım bölgeye tekrar atanma durumunda sürenin yeniden başladığına ilişkin yargı kararı, bilimsel görüş veya bilgi sahibi olan varsa ve cevaplandırırsanız mutlu olurum. slm ve saygılar
yardımlarınız için şimdiden teşlekkürler
19-02-2008 08:49:58 padelt #

Re: Hizmet Süremi Tamamladığım Bölgeye Tekrar Atanma

Burada idari bir işlem var ve bu idari işlemin unsurlarına bakmak gerek.Eğer idare idari işlemin gerekçesinde hukuka aykırı davranmışsa işlem yapıldığı andan itibaren süresi içerisinde dava açılarak iptal edilebilir.Veya eğer arkadaşın bağlı bulunduğu kurumun yönetmeliğinde resen atama batıl ise yine bu idari işlem amaç unsuru bakımından sakattır.Ve yine süresi içerisinde iptal edilebilir.Herşeye rağmen dava açma süreleri kaçırılmışsa bu durumda ilgili kurum yönetmeliğine bakılmakla beraber kazanılmış haklar doktrininden söz etmek gerekir.Şöyleki eğer 5 yıl görev yapmakla bir hak kazanılıyorsa o hak korunur.Yok eğer ilgili mevzuatta hak kazanımı için 5 yıl öngörülmüşte 7 yıl olmasına rağmen idari işlem herhangi bir sonuç doğurmuyorsa yine mevzuata aykırı bir idari işlemden söz edilebilir.Ben bu görüşdeyin ancak diğer hukukçu arkadaşlar da katkı yaparlarsa daha sağlam bir fikir birliğine varmış oluruz.
Saygılar
19-02-2008 11:24:30 Av.Nuran Özmen Atay #

Re: Hizmet Süremi Tamamladığım Bölgeye Tekrar Atanma

Sayın padelt;
Memurun bulunduğu hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresini dol- durmasına rağmen, atanacağı bölgede kadro bulunmaması nedeniyle atamanın yapılamaması hallerinde, bulunduğu hizmet bölgesinde zorunlu çalışma süresinden fazla geçen süreler, (1. Bölge hariç) bir üst bölgedeki zorunlu çalışma süresinden in- dirilir.
Aşağıda belirtilen hallerde, bölgelerdeki ve/veya hizmet alanla- rındaki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan hizmetin gereği olarak yer değiş- tirme suretiyle atanma yapılabilir: a) Haklarında adli, idari, inzibati bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmalarında sakınca görülmüş olması, b) Sicil raporu sonuçlarına göre olumsuzluğun tesbit edilmiş olması, Bu gibilerin ayrıldıkları hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri başka bir hizmet alanında tamamlattırılır.
Bakanlığın savunması söz konusu duruma göre yeterli olmadığı düşüncesindeyim.
Hoşkalın...




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.