Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Bina su tesisatı

22-01-2008 20:37:50 ümit36 #

Bina su tesisatı

Merhaba,
Muzdarip olduğum bir konu hakkında yorumlarınızı rica ediyorum. 3 ay önce şu an kiracı olduğum en üst katta olan eve taşındım. Karşılaştığım birçok tadilat sorununu evsahibi ile hallettikten sonra, şimdiki sorun benim daireme gelen temiz su hattının alt katta ki evden geçen bölümünün su kaçırması neticesinde onun altındaki evin devamlı su içinde kalması. Alt iki katında su tamiratını benim yaptırmamı istiyorlar. Benim daireme gelen hat olması nedeniyle bütün katlarda olan su tamiratlarından ben mi sorumluyum yoksa o dairede oturan kişi mi sorumlu? Cevaplarsanız memnun olurum. Teşekkürler.
22-01-2008 20:47:32 Devrim Sinan Karavelioğlu #

Re: Bina su tesisatı

Yöneticiniz yok mu? Kat Mülkiyeti Kanununda yeni yapılan değişiklikle bir çok yer ortak alan kapsamına alındı. Sorun, görünüşe göre apartmandaki her kat malikini ilgilendiriyor. Sizin kiracı olarak birşey yapmanız gerekmiyor.
20-09-2010 21:29:14 Cularis #

Cevap: Re: Bina su tesisatı

Merhaba,

Benzer bir konudan da ben muzdaribim. Şahsi bir konu olmakla beraber, örnek teşkil edeceği ve başkalarına da yardımcı olacağını düşündüğümden yorum göndermeniz ümidiyle sorunumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bugün bir sigorta şirketinden, binamızın alt katındaki dükkanda kiracı bir sigortalısının asma tavanında yer alan ve benim daireme gelen temiz su tesisatının 1 yıl önce patlaması sonucu akan su nedeniyle uğradığı 2.500 TL zararı 10 gün içerisinde ödemediğim taktirde TTK 1301 maddesi hükmünce tarafıma rücu haklarını kullanacaklarını ve dava açacaklarını bildiren bir ihbarname aldım.

5 katlı binanın en üst katında oturmaktayım. Şebeke suyu sayaçlardan sonra her bir bağımsız daireye ayrı su boruları ile taşınmakta ve önce en alt kattaki dükkanın asma tavanının içinden yatay olarak sonra da yukarıya doğru ilk kattan başlayıp tüm katlara uğrayarak ve muhtemelen ya duvarların içinden ya da bir şaft içinden dikey olarak geçerek ulaşmaktadır. Akarın durdurulması için suyumuzun kesilmesi ve apartman yönetiminin konuya ilgisiz kalması nedeniyle dükkanın içinden geçen su borusunun tamiratı ile bizzat ilgilenerek sorunu giderdim.

KMK 4. madde b bendinde ortak alan tanımı;
b) Her kat malikinin kendi bölümü dışındaki kanalizasyon tesisleri ve çöp kanalları ile kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri, telefon, radyo ve televizyon için ortak şebeke ve antenler sıcak ve soğuk hava tesisleri,

şeklinde yapılmaktadır. Bana göre kanun ortak alanı açık ve net biçimde tanımlamıştır. Burada yoruma açık bir konu var mıdır? Şimdi, en alt kattaki dükkanın içinden geçerek benim 5. katta bulunan bağımsız bölümüme su taşıyan su tesisatı ortak alan mıdır yoksa değil midir?

Oluşan hasarın 2.500 TL olması mümkün değil, olay farkedildikten sonra su kesilmiş ve tamir edilene kadar kullanılmamıştır. Tamir masrafı cüzi bir miktar tutmuş ve dükkan kiracısına rücu edilmemiştir. Zarar bana ya da apartman yönetimine ödettirilecek bile olsa sigorta şirketinin bu abartılı hasar tespitine karşı yapabileceğimiz herhangi bir şey yok mudur?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.