Araştırma yapsaydınız, forumda yüzlerce cevap bulabilirdiniz.
1. 6570 sayılı Gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin b fıkrasına göre "kiralayan gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin sonunda tahliye davası açabilir."
Dolayısıyla 15 mart 2008 tarihinde tahliye davası açabilirsiniz. Davanın sonuçlanması mahkeme yoğunluğuna bağlıdır, ama en az 3-4 ay sürer.
2. Kiracı evde bulunduğu süre içinde hiç bir suretle kirayı ödemekten kaçınamaz. Kiracı kirayı zamanında ödemezse hemen örnek 13 ile icra takibi yapın. Borçlar kanunun 260. maddesine göre "kiracı kira dönemi bitmeden önce zamanı gelen kiraları ödememiş olursa, kiralayan altı ay ve daha fazla süreli kiralarda 30 günlük bir mehil vererek, birikmiş olan kira bu süre içinde verilmezse mehlin sonunda sözleşmeyi feshedeceğini kiracıya ihtar edebilir." Yani örnek 13'e rağmen kiranız 30 gün içinde ödenmezse derhal tahliye davası açabilir, ayrıca hacze giderek alacağınızı tahsil edebilirsiniz.
3. Kiracınız örnek 13'ten sonra kirasını 30 gün içinde öderse bu kez ikinci kez kirasını ödemediği zamanı bekleyin. Kiracıya aynı kira dönemi içinde yani 15.03.2008 tarihine kadar kirayı geciktirdiği için 30 gün arayla iki haklı ihtar yaparsanız kira dönemi sonunda yani 15.03.2008 tarihinde tahliye davası açabilirsiniz.
6570 sayılı Gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin e fıkrasına göre "kiralayan kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara gerek kalmaksızın, kira süresinin sonunda tahliye davası açabilir."
6570 sayılı kanunun 7. maddesini aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Borçlar kanunun 260.maddesini de aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=53