Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Miras Paylaşımı ve hissedarlar arası protokoller

15-01-2008 23:14:35 qwxx81 #

Miras Paylaşımı ve hissedarlar arası protokoller

Sn. Hukuk Dostları

Size bir hukuki durumum ile ilgili danışmak istiyorum. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

Babam ve Annem 25.12.2005 tarihinde vefat etti. Birkaç ay sonra resmi işlemlerin yürüyebilmesi için veraset ilamı çıkarttık. Veraset ilamı sonucunda 3 kardeş (Abim, Ablam ve Ben) mirasta hak sahibi olduk.

Babam üzerine bir Yemek Şirketi ve birkaç arsa bulunmaktaydı. Annem üzerinde de bir kaç arsa bulunmaktaydı. Aslında sıkıntı olan kısım Şirketin ve 3 evin olduğu arsa üzerinde bu mülkler ile ilgili bir resmi bir durum olmamasıdır. Zamanında babam hem şirketin mülkünü hem de 3 adet müstakil evi şehir içinde bir arsa üzerine yapmış ve hiç biri için resmi bir işlem yaptırmamıştır. (hiçbir mülkte ruhsat ve iskân yok)

Aynı zamanda şirketin çeşitli alacakları ve borçları bulunmaktaydı.

Sorun büyüyeceği için ablam ve ben bir avukata gitmeye karar verdik. Bu avukat ile görüşmeler sonucunda işi tatlıya bağlayalım kendi aranızda anlaşın tarzında bir yaklaşım oldu. Sonrasında avukat tarafından hazırlanan bir 1. protokol ile şirketin ablam ve bana düşen hisselerini abime sattık, fakat şirketin bulunduğu arsaya dokunmadan, satışta vadeli olarak gerçekleşti.. Ama alacaklarımıza ilişkin vade tarihlerine göre senet almayı zorunlu tutmuştum. Aramızdaki sorun bir müddet düzeldi fakat daha sonra abim avukat tarafından düzenlenen 1. protokolde bazı maddelere uymayınca (Senetlerden birini ödemedi) sıkıntılar çıktı ve ablam İzale-i Şuyu davası açtı. (Farklı bir avukat ile)

Abim bu durum karşısında sıkıntıya düşeceğini düşünerek ablamın avukatı ile görüştü ve bir toplantı planlandı. Bu toplantıda yeni bir 2. protokol ile anlaşıldı. Ablamın avukatı İzale-i Şuyu davasının devam etmesini sağlayacağını yerlerin satışı gerçekleşmezse 2. Protokol; anlaşarak şirketin ve evlerin bulunduğu arsa haricindeki bütün ortak mülklerin satışını öngörmekteydi. Ayrıca Abim tarafından kullanılmakta olan şirketin mülkünün kirasını 3 yıl boyunca ödemesini, kira bedeli bilgilerini de içermektedir. Bu 2.protokol sayesinde sadece 1 adet arsa satabildik. Abim 2. protokol sonrasında 5 ay kadar kira ödedi ve oda İzale-i Şuyu davası açtı ve artık kira ödemiyor. Sanırsam yerlerin satışa çıkartılmasını ve şirket yerini ihale sonrasında almayı planlıyor.

Sonuç olarak;

1. Aslında bu anlattığım konular arasında bir çok konu var ama olayımızın özeti bu. Benim size sormak istediğim abimin bu mülkü kullanmasını nasıl durdurabilirim yada bana mülkü kullanması karşısında bedelini nasıl ödettirebilirim.?

2. Bu açılmış olan 2 adet İzale-i Şuyu davası karşında benim ne yapmam gerekir.?

3. Bu davalar sonucunda bizim resmi olamayan evler ve şirket mülklerinin durumu ne olur.? (geçmişten bugüne vergi durumları, ruhsat ve iskan durumları) bilirkişi heyeti incelemesinde bunlar meydana çıkacak ve ayrı bir sorunlar topluluğu da oluşacak diye düşünmekteyim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.