Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kiracıyım tahliye edileceğim.

10-12-2007 18:01:40 KIRACIYIM #

Kiracıyım tahliye edileceğim.

Merhaba,
Sizlere danışmak istediğim bir kaç konu var, Halen oturmakta olduğum dairede kiracı sıfatıyla oturmaktayım. Aynı belediye sınırları içerisinde aynı özelliklerde bir dairem var,

Evimiz satıldığından dolayı (eğer ihbarname gelirse) ne zaman tahliye etmem gerekir, kanunlar benim durumumdaki bir kişiye 6 aylık bir süreyi tanıyor mu ?

Yeni ev sahibinin evin satışı ile ilgili olarak gönderecek olduğu ihbarnamede "Noter" evin satış tarihini inceliyor mu inceledikten sonra mı ihbarnameyi gönderiyor, ben ilk bir aylık sürenin doğru olduğunu nasıl anlayabilirim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim,
İyi çalışmalar dilerim.
10-12-2007 18:17:58 KIRACIYIM #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Kanun maddesinde bizim durumumuzla ilgili aynen şu şekilde demektedir,

Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı
eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
(Ama ne zaman tahliye etmeye mecburum, yani satış yapıldıktan sonra ilk bir ay içinde gelecek olan ihbarnameyi ve 6 aylık süreyi bekledikten sonra mı, yoksa yeni mal sahibi ihtarnameyi gönderir göndermez evi tahliye mi etmem gerekir, )
Teşekkürler.
10-12-2007 18:27:02 Av.O.Murat Uçak #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Normalde kira sözleşmenizin süresi ne zaman doluyor(du).
10-12-2007 18:29:06 KIRACIYIM #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Kira sözleşmesi Ekim 2008 de bitecek,
10-12-2007 18:35:52 Av.O.Murat Uçak #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Yeni malik eğer taşınmazı kendisinin, eşinin ya da çocuklarının konut ya da işyeri gereksinimi için kullanacaksa;

Taşınmazın mülkiyetini kazandığı tarihten itibaren, bir ay içinde bir ihtar çekerek, altı ay sonrası için, sizi taşınmazdan çıkaracağını bildirmesi gerekir. Fakat bu bir aylık süre kaçırılırsa, yukarıdaki gerekçe ile artık boşaltma davası açılamaz.
10-12-2007 21:37:38 sdt23 #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Yeni malikin bu maddeye dayanarak ihtar çekmesi halinde, daha kısa sürede tahliye davası açma hakkı olmaz mı?

Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı
eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur.
11-12-2007 09:34:29 KIRACIYIM #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

İki farklı görüş ortaya çıktı. Bende aynı ikilemde kaldım, Acaba ben ne zaman evi boşaltmak zorunda kalacağım, Soğuk kış ayında kar altında mı, yoksa Haziran Temmuz mu .
İyi çalışmalar.
11-12-2007 10:14:54 Erdoğan Kırcalı #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Sn.kiracıyım;anladığım kadarıyla adrese teslim,isme özel yanıt bekliyorsunuz.
6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu 7.maddesinde sorunuza net yanıt bulabilirsiniz.https://www.hukuki.net/kanun/6570.13.text.asp
Daha önce yanıtlanmış konular için arama sekmesini kullanıp,erken+tahliye şeklinde aratarak daha fazla yanıt bulabilir,kafanızda oluşan karışıklığı giderebilirsiniz.https://www.hukuki.net/forum/search.php
Cevaplanmış konulardan biri aşağıdadır.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...rken%2Btahliye

saygılar
11-12-2007 11:14:16 KIRACIYIM #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Sn,Editör Erdoğan KIRCALI,
Emek vermişsiniz benim için araştırmışsınız ilgili linkleri yazmışsınız, mesai harcımışsınız teşekkür ederim.
Adrese teslim bir cevap kesinlikle istemediğimi belirtmek istiyorum, Bana gönderdiğiniz link ilgili kanunun tamamını kapsamaktadır, eğer benim iletilerimi okuduysanız kanun maddesini bende oraya yazmıştım zaten, Bakın kanun maddesi nasıl devam ediyor , Kanunun üst bölümlerini almadım..
"
a)
b)
c)
d)
e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde
kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara
hacet kalmaksızın, kira müddettinin hitamında,
Tahliye davası açabilirler.
Aynı şehir veya belediye hudutları içinde kendisinin veya birlikte yaşadığı
eşinin uhdesinde kayıtlı oturabileceği meskeni bulunan kimse, kirada oturduğu
yeri, malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur."

Diyor..
Beni ilgilendiren madde farkettiğiniz üzere şıkların dışında bir madde. Yani kanun diyor ki şu şu şu maddelere göre tahliye davası açılabilir altına geçiyor
şu nedenle kirada oturduğu yeri malikin isteği üzerine tahliye etmeye mecburdur,
benim sorum burada başlıyor , ben ne zaman tahliye edeceğim, adam çık dediği zaman mı yoksa yine bana ihtarname çekilecek yine ben o ihtarname gereğince 6 ay bekleyecekmiyim.

Yine de ben ilgili sorunuma karşılık bir açıklama getirdim ama siz bunu çözümlendi var sayın, ne ben size, yada bu foruma ileti yazmış olayım ne de siz yardımcı olmuş olun..
İlginize teşekkür ederim.
İyi çalışmalar
11-12-2007 11:56:08 Av.Selin Çam #

Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.

Kiraya veren bu gerekçeye dayanan tahliye davasını açmak için süresin sonunu veya iktisap tarihinden itibaren altı ayın geçmesini beklemek zorunda değildir.Bu dava her zaman açılabilir.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.