Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Çekilen Kredi için Yapılan hayat sigortası...

29-11-2007 22:42:21 Ayça Kadriye Aydın #

Çekilen Kredi için Yapılan hayat sigortası...

Merhabalar. Annem geçen sene ev almak için bankadan 5yıllığına kredi aldı. Ve bunun karşılığında banka annemi 5yıllık hayat sigortası yapmaya zorladı başka bir deyişle bu krediyi alabilmesi için bu sigortayı yaptırmasını şart koştu ve re'sen bu 5 yıllık hayat sigortası için yatırılacak ve alınan kredi miktarına orantılı meblayı toplu olarak annemden aldı. Ancak annem 2 ay içinde bu borcu kapattı ve banka bu hayat sigortasını anneme bir bilgi ve haber vermeden iptal etti. Ayrıyeten en başta alınan parayıda annemin hesabına geçirmediler yani anneme ödemediler. Kredi alınırken imzalanan akitde de borcun zamanından önce kapatılması durumunda hayat sigortası için yatırılan parayı geri ödemeye tahaahüt etti ancak herhangi bir ödeme yapılmadı. Bu durumda ne yapabiliriz?
02-12-2007 14:02:43 Av.Başak Şahin #

Re: Çekilen Kredi için Yapılan hayat sigortası...

Kredi sözleşmesini ve sigorta sözleşmesini bir incelemek gerekir. Sigorta şirketlerinin tanzim ettiği sözleşmeye göre, belli bir süre içinde (sanırım 3 yıl) sigorta sözleşmesi feshedilirse ödenen kısım geri alınamıyor. Ancak 5 yıllık toplu para ödediğiniz için kanaatimce alabilirsiniz. Bu konuda sigorta sözleşmesine bakmak gerekir. Bununla ilgili bilgi verir misin Sevgili Ayça?
02-12-2007 17:47:20 Av.Emrah Yavuzcan #

Re: Çekilen Kredi için Yapılan hayat sigortası...

Hayat sigortası poliçeleri, mal sigortalarında olduğu gibi, sigortalıyı hasar meydana gelmeden önceki mali durumuna getirmeyi amaçlamaz. Bu sigorta tamamen bir menfaat veya meblağ poliçesidir. İnsan hayatı parasal bir karşılığı olmak üzere, bir bina, tekne veya otomobilde olduğu gibi tespit edilemediği için, sigortalı, kendi hayatının değerini, makul ölçüler içerisinde olmak kaydıyla kendisi belirlemekte, sigortacı ile mutabık kalındığı taktirde belirlenen bu değer, sigorta bedeli olmaktadır.

Sigorta süresince prim ödeyen sigortalının sigorta süresi dolmadan vefatı halinde, poliçe üzerinde yazılı tazminat bedeli, kar paylı birikim miktarı eklenerek varislerine ya da poliçede lehtar olarak gösterilen kişilere toplu para şeklinde ödenmektedir. Annenizin yaptığı sözleşmede lehtar olarak kuvvetle muhtemel firma gösterilmiştir. Sormak istediğim, annenizin hayat sigortası için primleri kimin yatırdığıdır.
03-12-2007 00:09:37 Ayça Kadriye Aydın #

Re: Çekilen Kredi için Yapılan hayat sigortası...

Tam anlatamadım sanırım Annemin aldığı kredi parası misal olarak 90000ytlnin içinden banka 5000 ytliyi alıp annemi sigortaladı. Benim anladığım kadarıyla annem 51 yaşında olduğu için allah korusun herhangi bir vefat durumunda banka alacağını bu şekilde garanti altına almak istedi ve bu şekilde bu saigorta adı altında alınan para bir nevi banka için teminat oldu yani bankanın lehine bir hayat sigortası oldu. Ve sözleşmeye göre bu borç vaktinden önce ödendi ayrıca borc ödendiği taktirde bu borca teminat olarak alınan bu sigorta bedeli müşteriye iade edilmesi gerekmekte. Ancak banka şu anda buna yaklaşmamakta ve topu bir şubeden diğer şubeye atmakta. bu durumda bankaya karşı hangi hukuki yollara başvurmalıyız yada hangi hukuki prosedürü uygulamalıyız? Sanırım şimdi daha açıklayıcı oldu:)




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.