Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

16-11-2007 21:20:38 duygusemiz #

Fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

Sizlerinde bildiğiniz gibi Ekim/2007 ayında Ramazan Bayramı vardı.

Ayın 12'inde Ramazan Bayramı başladı fakat bayramın 1. günü işçinin hem hafta tatili idi hem de bayram tatili idi ve bu işçi 12 saat
çalıştı.

Bu işçinin maaşını hesaplarken nasıl uygulama yapabiliriz. Bu konu hakkın bana bilgi verirseniz memnum olurum.

İyi çalışmalar
16-11-2007 21:36:01 Harun Gür #

Re: fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

Sanırım Cuma gününe geliyor ve anladığım kadarıyla işyerinizde postalar halinde çalışma veya başka bir isimle dörtlü vardiya çalışması uygulanıyor.

Bu durumda kişinin hafta tatilinde çalıştırılması sözkonusudur ve sözleşmede hafta tatiline karşılık gelen ücretin ödenmesi gerekir.7,5 saatin üzerindeki çalışma için ise sözleşmede Genel Tatil'e öngörülen ücretin ödenmesi gerekir.

Selamlar,
16-11-2007 21:43:21 duygusemiz #

Re: fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

ama o gün aynı zamanda resmi tatildir, bayram çünkü..
ve hafta tatili...
ve 7,5 saatin de üzerinde çalışıyor..
16-11-2007 21:51:16 Harun Gür #

Re: Fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

7,5 saate kadar hafta tatili, bunun üzerinde süre için Genel Tatil ücreti...
16-11-2007 21:57:16 duygusemiz #

Re: Fazla mesai, ama hem bayram, hem hafta tatili, hem de 12 saat çalışma

Alıntı:

Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
7,5 saate kadar hafta tatili, bunun üzerinde süre için Genel Tatil ücreti...

çok teşekkür ederim
19-09-2012 16:51:49 club23 #

Fazla Mesai yapıyorum

8 saatten fazla çalışıyorum
Çalıştığım iş yerinde çalışma saatlerim 8 saati aşıyor,iş yerine işe başlama tarihim 18.02.2010 ve bu zamana kadar hala çalışıyorum.(aşağıda çalışma saatlerim belirtiliyor.)Kendim 17 yıllık Tıp 1 Diabet hastasıyım ve çalıştığım işten dolayıda uzun çalışma saatleri rahatsızlığımı ilerletiyor.
İşe başlama saatim 09:30 ve 12:30`a kadar çalışıyorum ve 12:30-14:30 arası dinlenme saati(Yalnız bu saatler arasında departman müdürünün araması halinde çalıştırılıyorum.) 14:30-18:00`e kadar tekrar çalışıyorum ve 20:00-22:30`a kadar tekrar çalışıyorum.Yalnız çalışma kağıdında A şifti gözukuyorum(08:00-16:00) yani anlıyacağınız A ve B siflteri arası çalışmış oluyorum.Yukarıda belirtiğim saatlerde çalıştığım iş yerinde bulunuyorum.İş yeri dışına sadece 18:00-20:00 arası evime yemek yemeye gidiyorum.
İleri zamanlarda departman müdürüme yasal A şiftinde çalışmak isteğimi söyleyeceğim,kendisinden olumsuz bir cevap alırsam veya iş yerinin bu saatler arası kendimi çalıştıramayacağını söylerse ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Eğer ki kıdem ve ihbar zatminatlarımı iş yeri bana verip işimede son verilirse,daha önce ki çalıştığım fazla mesai saatlerini alabilirmiyim.Ve bu saatler arasında çalıştığımı gösteren şahit ve kamera götürüntüleride bulunmaktadır.Umarım size belirtiğim konuyu anlar bana yardımcı olabilirsiniz.
19-09-2012 20:05:10 desende_asi #

Cevap: Fazla Mesai yapıyorum

Turizm sektöründe mi çalışıyorsunuz? Sezonluk mu çalışıyorsunuz? Brüt maaşınız ne kadar, bir iş sözleşmeniz var mı? Fazla mesai ücretlerini brüt maaşa dahil olarak çalışmayı sözleşmenizde kabul ettiniz mi? Ücret bordrosu/pusulası tarafınıza veriliyor mu?

Bu sorularıda anlaşılabilecek şekilde cevaplarsanız yardımımız bi parça dokunabilir...
05-01-2013 17:47:26 club23 #

Cevap: Fazla Mesai yapıyorum

Kusura bakmayın cevabım geç oldu ama iş yerinde sorunlarım devam ediyor ve aklıma en son yazdığım soru gelmişti ve cevap yazmayı düşündüm.S
Evet Turizm sekteründe otelde çalışıyorum.Sezonluk değil,yaz kış çalışıyorum ve yıllık izin haklarımıda kullanabiliyorum.Brüt maaşım 3100 TL,yalnız aylara göre bazen 50-150 TL arası değişiyor.İşe ilk girdiğimde imzalamış olduğum kağıtta fazla mesailere kalıp kalmayacağımi,kalabilirim diye imzlamıştım,yalnız animasyon departmanında şu ana kadar hiç bir fazla mesai ücreti ödenmedi.Fazla mesai ücretlerini brüt maaşa dahil olarak çalışmayı sözleşmemde gözükmüyordu,yani öyle bir şeçenek yoktu.Ücret bodrosu tarafıma veriliyor.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Bu arada aşagıda yazdığım yazıda ise şu anki durumumuz için geçerlidir.Umarım kafanızı fazla karıştırmamışımdır.

Antalya'da bir otelde hala çalışmaktayım ve 18.02.2010 tarihinde işe girişim var.Otelin animasyon departmanında,çocuk kulübü bölümünde şef olarak görev yapmaktayım.
İş yerinde çalışma saatlerim: 09:30 - 12:30 / 14:30 - 17:00(yazları 18:00) / 20:15-22:30(bazen 20:15 yerine 19:00 olduğuda oluyor) yalnız 12:30-14:30 saatleri arasında otelde bulunan iç lojmanda istiraate gidiyorum.Bu dinlenme saatleri arasında çocuk kulübü diğer personel tarafından çalısıyor.Yalnız departman müdürüm kendinde bulunan şirket hattından bende bulunan şirket telefonu ile beni istediği zaman işe çağırıyor ve bazen bu saatler arasında başka görevler veriyor veya bu saatler arasında otelin diğer departmanları beni şirket hattından arayabiliyorlar.(Bu sorun sadece bende değil diğer animasyon departmanındaki çalışanlarda aynı sorunu yaşıyorlar)
Otel bize 08:00-16:00 A shifti çalıştığımız imzalatıyor,yalnız bizim çalışma saatlerimiz yukarıda göründüğü gibi.yani demek istediğim 8 saatten fazla çalışıyoruz.Fazla çalıştığımızı söylediğimiz zamanda departman müdürümüzde toplamının 8 saati bile geçmediğini söylüyor.Otelde diğer departman personeli fazla mesaisini alıyor
Bundan 2-3 ay önce bir arkadasımız kendi rızası ile işten ayrılmak istedi ve departman müdüründen tazminat hakkında yardımcı olmasını diledi,yalnız departman müdürü,genel müdür yardımcısı,genel müdür her seferinde kendisini oyaladı ve son gün Alo 170 arayarak,ne yapması gerektiğini sordu ve oradan noterden istifa edebileceğini söylediler ve öylede yaptı,otel 14 gün sonra kendisine otele gelmesini ve anlaşabileceklerini söylerek,kendisine ihbar+kıdem+işsizlik maaş hakkını verdi.
Bu durumda benim gibi toplam 7-8 personel var ve biz ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz.Fazla mesaileri istediğimiz taktirde zannedersem mahkemeye vermiş olacağiz.Bunu kazanabilirmiyiz?Fazla çalıştığımız mesayi ücretlerini alabilirmiyiz?Tazminatlarımızı alabilirmiyiz,bu konu hakkında bize yardımcı olursanız çok seviniriz.
İlginiz için çok teşekkürler.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.