Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Temlikname

24-09-2004 22:21:19 zogoo #

Temlikname

Bir bankanın bir şubesindeki hesaplarım arasında isteğimiz dışında bir miktar paranın hiç tanımadığımız kişi ve kişilere nakit,eft ve have yoluyu ile gönderildiğini yine bankadan alınan extreden öğrenmiş bulunmaktayım.Olayı banka yönetimine bildirdikten sonra banka müfettişleri tarafından yapılan incelemeden sonra hesabımızdan isteğimiz dışı çekilen paralarda mutaabık kaldık.Fakat banka bu paraları bana hala ödemede bulunmadı ve bana Temlikname adı altında bir belge imzalatmak istiyor.Temliknamede geçen bir paragraf aynen şöyle.

''Akdi ve yasal her türlü faiz ve fer'ileri ile birlikte .........(banka ismi) tarafından nakden ve tamamen tarafıma ödenmiş olup bu konuda başkaca hiç bir hak,alacak ve zararım kalmadığından bu işlemler nedeniyle ........(banka ismi) ni en geniş şekilde ve tüm sonuçları ile birlikte kesin ve gayrikabili rücu olarak ibra ederim.''

Şimdi ben bu temlikname denen şeyi imzalarsam bu paragrafdan anladığım kadarıyla her hakkımı almış gibi olacağım.Bu durumda bunu imzalamayıp ne gibi yol izlemeliyim.

25-09-2004 08:04:21 Av.Ragıp Atay #
Eğer banka, alacağınızı öderse, ibra verebilirsiniz. Ancak temlik vermenizin sakıncalı olduğunu düşünüyorum. Tam metni bilmememe rağmen, niçin ibra yerine temlik aldığını düşünmekteyim.

Banka, cezai sorumluluktan kurtulmak için bu yolu deneyebilir.
27-09-2004 08:42:35 Av.Tayfun Eyilik #
"temlikname" adı altında bahsedilen belgenin içinde geçen ve buraya aktardığınız cümle temlik hükümlerini değil ibra hükümlerini içermektedir. Adı ne olursa olsun yapılan işlem bankayı ibra etmektir.

Eğer bankadan her türlü alacağınızı aldı iseniz bankayı ibra etmekte her hangi bir sakınca yoktur. Ancak benim tavsiyem bankayı en geniş anlamı ile ibra etmek yerine bankadan aldığınız para kadar ibra ediniz.

İzleyeceğiniz yol açısından birincisi önce parayı alıp sonra ibranameyi imzalayabilirsiniz.
ikincisi Bir ihtar ile hesabınızdaki parayı çekmek istersiniz.

Bankalar Kanunun 10 maddesinin 3 numaralı fıkrası : 17/2/1926 tarihli ve 743 sayılı Türk Kanunu Medenisinin rehinlere ve 22/4/1926 tarihli ve 818 sayılı Borçlar Kanununun alacağın devir ve temlikine ilişkin hükümleri ile diğer kanunların verdiği yetkiler ve koyduğu yükümlülükler saklı kalmak şartıyla, mevduat sahiplerinin mevduatlarını geri alma hakları hiç bir suretle sınırlandırılamaz. Mevduat sahibi ile banka arasında vade ve ihbar süresi hakkında kararlaştırılan şartlar saklıdır.

Bankalar kanunun 22 maddesinin 2 numaralı fıkrası ise "2. Bu Kanunun 10 uncu maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü saklı kalmak kaydıyla, mevduat sahiplerinin mevduatlarını geri almalarını kasıtlı olarak engelleyen bankaların görevli veya ilgili mensupları altı aydan iki yıla kadar hapis ve bir milyar lira ağır para cezası ile cezalandırılır."
demektedir.

BUne göre ihtarnameyli çektikten sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna , bankalar birliğine durumu bildirirseniz. Bankanın yelkenleri suya inecektir.

Elbetteki ihtarnamenizde verdiğiniz süre içinde paranızı alamaz iseniz dava veya icra takibi aracılığı ile de paranızı almak mümkündür.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.