Alıntı:
Annuska rumuzlu üyeden alıntı
1.Selam. ben Annuska. Bakude yaşiyorum. Nişanlim turk. En kisa zamanda, Türkiyada, resmi evlenmek istiyoruz. Ben Bakude bazi senedlerimi notara verdim. Ondan sonra hemen gele bilirmiyim Turkiyeye?
2.Nişanlim once evli idi. Sonra boşandi. Hangi sened onun boşandigini göstere bilir? Türk pasaportlarinda evlilik ya da cocuk hakkinda hic bir bilgi yazilmiyor. Ben ondan hangi sened isteye bilirim. Birden boşanmadi? O, evli olunca, baskaşiyla resmi olarak evlene bilirmi?
Cavabiniz icin cok teşekkürler.
1. Evlenmekle hemen Türk vatandaşı olmuyorsunuz.
Eğer notar ile kastettiğiniz "noter" ise, Azeri Türkçesinde farklı bir anlama gelmiyorsa, notere belgelerinizi vermeniz yeterli değildir. Bakü'deki Türk büyükelçiliğiyle bir görüşün. Türkiye'ye gelmek için pasaport ve vize işlemleri yaptırmanız gerekir.
2. Nüfus dairesinden alacağı vukuatlı nüfus örneğinde "bekar" yazıyorsa boşanma kararı nüfusa işlemiştir. Çocuk bilgisi de burada yer alır.
Mahkemenin boşanma kararını sözlü olarak vermesi yetmez. Bir tarafın diğerine tebligata çıkarması gerekir. Diğer taraf tebligatı aldıktan sonra 15 gün içinde temyiz edilmezse karar kesinleşir.
Karar kesinleşince nüfusa bildirilir. Vukuatlı nüfus örneğinde bekar yazmıyorsa demek ki yukarıda anlattığım şekilde boşanmanın kesinleştirilmesi gerekir.
Dediğim gibi, bu işlemleri yapmak için Bakü'deki Türk büyükelçiliğine gidin ve nişanlınızın vukuatlı nüfus örneğini isteyin.
Evli olan birisi Türk yasalarına göre ikinci bir kişiyle EVLENEMEZ.