Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

18-06-2007 20:59:28 Av.Fırat Bayındır #

AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

LONDRA(ANKA)

Avrupa Birliği halkı arasında Türkiye’nin AB üyeliği karşıtlığının ne denli yaygın olduğu bir kez daha teyit edildi. Beş büyük AB ülkesinde gerçekleştirilen ankete göre, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkanların oranı, Fransa’da yüzde 71’i, Almanya’da ise yüzde 66’yı buldu.
Financial Times gazetesi ile Haris Interactive tarafından 31 Mayıs ile 12 Haziran tarihleri arasında Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya’da 6 bin 169 yetişkinin katılımıyla gerçekleştirilen anket, Türkiye karşıtlığı boyutunu ortaya koydu.
Ankete göre, AB kamuoyunda birliğin genişlemesine olan destek, kırılganlığını koruyor. Söz konusu beş ülkenin hiçbirinde genişleme fikrine “evet" denmiyor.
Bu arada, Türkiye’nin AB üyeliği karşıtlığının daha da belirgin olduğu belirlendi. Türkiye’nin AB’ye katılmasına karşı çıkanların oranı, Fransa’da yüzde 71’i, Almanya’da ise yüzde 66’yı buldu. Destek verenlerin oranı ise bu ülkelerin hiç birinde yüzde 40’ı aşmadı.
18-06-2007 22:31:39 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

1. Arif olan anlar.
2. Arife tarif gerekmez.

-Arif mi?.. Hani nerde?
-Kalmadı.
-Hiç mi kalmadı?
-Hiçççç...
19-06-2007 00:20:21 Av.Abbas Bilgili #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Avrupalılar bizi istemiyorlar diye bu sevdadan vaz mı geçelim?
19-06-2007 14:15:35 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Tek taraflı, sonu olmayan bir sevda uğruna taviz vermekten, onurumuzu Avrupa'nın ayakları altına sermekten vazgeçelim sayın Bilgili. :)
19-06-2007 14:23:49 commodore1tr #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Zaten AKP ye diretilen şartlarla ve AKP nin emme basma tulumba gibi herşeye olur dediği şartlarla AB ye girmesek daha iyi, görünen o ki adamlar bizi istemiyor ama topraklarımızın bir bölümünü almak vede kalanındada söz sahibi olmak istiyorlar bunu açık açık ta diyorlar... Daha ne desinler...
19-06-2007 14:27:36 Av.Fırat Bayındır #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Alıntı:

Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Avrupalılar bizi istemiyorlar diye bu sevdadan vaz mı geçelim?

Davetli olmadığınız bir yere illaki girecem diyorsanız buyrun girin sayın Bilgili, artık sırf değşiklik olsun yada yazılanlara muhalefet olsun diye yazdığınızı düşünmeye başlıyorum.
19-06-2007 20:10:54 Av.Abbas Bilgili #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Sayın Kuzulu, Sayın commodore1tr, sayın Fırat;
Galiba siz AB'ye giriş maceramızın AKP ile başladığını zannediyorsunuz. Bu işin kökeni eskilere dayanır. İnönü, Menderes, Demirel'in bu konudaki tavıraları acaba ne idi? Fazla uzağa gitmeye gerek yok.Bir önceki hükümetteki keskin ulusalcılarımız olan rahmetli Ecevit ve Sayın Bahçeli değil miydi AB uyum yasalarında AKP'den önce harekete geçen? AB kötü ise, bu liderlere ve partilerine de saldırmayı düşünüyor m usunuz? Yoksa aslında bizim görevimiz bağcıyı dövmek mi? O zaman hep beraber vuralım. Ama düşünelim ve öyle vuralım.

Sayın Fırat, sırf muhalefet olsun diye yazdığımı zannetmeyin. Sadece tek yönlü bakmak istemiyorum. Değişik cephelerden bakıyorum. İyi de ediyorum. Saygılar.
19-06-2007 21:34:55 Harun Gür #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Şu kavram kargaşasını bırakalım hanımlar, beyler...

AB kötü, AB içerisinde yer almak kötü diyen var mı? Yani aldılar da biz mi girmedik. Bu memlekette demokrasi adına atacak adımlar vardı da biz mi atmadık.

Bugün eleştirilen AB değildir, AB'nin içten pazarlıklı uygulamalarıdır. Sapla samanı birbirine karıştırmayalım. Hatırlayın Mesut Yılmaz (savunduğum sanılmasın) döneminde benzer sebeplerle AB ile ilişkileri dondurduk ne oldu? 1 sene geçmeden onlar kapımıza geldi.

AB uyum yasaları denen yasaların hepsi mi bize ters? Hayır çok yararlı olanları da var. Bunlar alınıp uygulanırsa bundan zarar mı görürüz, bilakis yarar sağlarız.

Burada eleştirilen; serbest dolaşım yok, eskisi gibi büyük fon destekleri yok vesaire, vesaire yav bunun adı zaten üyelik değil imtiyazlı ortaklık... E bir de üstüne, yok Atatürk resimlerini devlet dairelerinden indirin, yok 301'i değiştirin (yahu siz değiştirtmiştiniz onu da, şimdi ne var gene) , yok köprüden sonra "Asyaya hoşgeldiniz" tabelasını indirin (Claudia Roth'un son incisi) sanki tabelayı indirsek Asya Çin'e ötelenecek vesaire, vesaire...

Şu AB serüveninde kim ulusal onurumuzu bu kadar yerlerde süründürdü? Aslında sorunun doğrusu şu, başımızda adam gibi bir hükümet olsaydı, hangi AB ülkesi şu yaptıkları ve dediklerinin binde birini yapmaya veya demeye cesaret edebilirdi?

Selamlar,
19-06-2007 22:42:41 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Alıntı:

Galiba siz AB'ye giriş maceramızın AKP ile başladığını zannediyorsunuz.
Yooo, bunu böyle zannetmeyecek kadar ülke meseleleriyle ilgiliyim Sayın Bilgili. Daha önceki hükümetlerin AB politikasını da eleştirdim (Onların iktidar olduğu dönemlerde), şimdiki hükümeti de eleştiriyorum, bundan sonra gelecek olan hükümet(ler)i de eleştireceğimden emin olabilirsiniz.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim ki, hiçbir hükümet (Yaşımın yettiği kadarını bizzat takip ederek, yetmediklerini ise araştırarak tespit ettim.) eleştirilerden bu denli rahatsız olmamıştı ya da olup da siyaseti bu kadar mahalle kavgasına dönüştürmemişti. Birileri bir şeyleri iddia ediyorsa aksini ispat ederek, iddiaları çürüterek gerekli cevabı vermiş olursunuz. Ama bunlar, ne eleştiriye tahammül ediyor, ne de eleştirilerin ve iddiaların yersiz, asılsız olduğunu ispat edebiliyor. İktidardaki partinin ve yandaşlarının da biraz eleştiriye tahammülü olsun canım...
19-06-2007 22:43:46 Av.Abbas Bilgili #

Re: AB halkı Türkiye'nin üyeliğine karşı

Sayın Gür;
AB ile ilgili olumlu düşünceleriniz beni sevindirdi. AB'nin iki yüzlülüğü konusunda da tamamen size katılıyorum. O konuda farklı bir düşüncem yok. Bize olan tavırlarını tahlil etmeye kalkışırsak çok uzun olur. Ama yine de AB projesinin Türkiye'ye çok şey katacağı kanısındayım. Selamlar.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.