Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

100 milyar adli para cezası aldım!

17-05-2007 23:31:37 mustafa_muto #

100 milyar adli para cezası aldım!

2003 yılında başlayan devadan 2005 yılında 100.000 ytl para cezası aldım.
2006 da ödemeye başladım ancak her ay 5000 olmak üzere 25.000 ytl sini ödeyebildim ve 8 aydır ödeme yapmıyorum.kalan kısmı için kesin hapis cezası alırmıyım.
17-05-2007 23:49:36 elvancetinkaya #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

Alıntı:

mustafa_muto rumuzlu üyeden alıntı
2003 yılında başlayan devadan 2005 yılında 100.000 ytl para cezası aldım.
2006 da ödemeye başladım ancak her ay 5000 olmak üzere 25.000 ytl sini ödeyebildim ve 8 aydır ödeme yapmıyorum.kalan kısmı için kesin hapis cezası alırmıyım.

Adlî para cezası

MADDE 52. - [1] Adlî para cezası, beş günden az ve kanunda aksine hüküm bulunmayan hâllerde yediyüzotuz günden fazla olmamak üzere belirlenen tam gün sayısının, bir gün karşılığı olarak takdir edilen miktar ile çarpılması suretiyle hesaplanan meblağın hükümlü tarafından Devlet Hazinesine ödenmesinden ibarettir.
[2] En az yirmi ve en fazla yüz Türk Lirası olan bir gün karşılığı adlî para cezasının miktarı, kişinin ekonomik ve diğer şahsî hâlleri göz önünde bulundurularak takdir edilir.
[3] Kararda, adlî para cezasının belirlenmesinde esas alınan tam gün sayısı ile bir gün karşılığı olarak takdir edilen miktar ayrı ayrı gösterilir.
[4] Hâkim, ekonomik ve şahsî hâllerini göz önünde bulundurarak, kişiye adlî para cezasını ödemesi için hükmün kesinleşme tarihinden itibaren bir yıldan fazla olmamak üzere mehil verebileceği gibi, bu cezanın belirli taksitler hâlinde ödenmesine de karar verebilir. Taksit süresi iki yılı geçemez ve taksit miktarı dörtten az olamaz. Kararda, taksitlerden birinin zamanında ödenmemesi hâlinde geri kalan kısmın tamamının tahsil edileceği ve ödenmeyen adlî para cezasının hapse çevrileceği belirtilir.

Hesabı siz yapın artık.
17-05-2007 23:55:44 Av.Ergün Vardar #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

MADDE 106.- (1) Adli para cezası, Türk Ceza Kanununun 52 nci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen usule göre tayin olunacak bir miktar paranın Devlet Hazinesine ödenmesinden ibarettir.

(2) Adli para cezasını içeren ilam Cumhuriyet Başsavcılığına verilir. Cumhuriyet savcısı otuz gün içinde adli para cezasının ödenmesi için hükümlüye 20 nci maddenin üçüncü fıkrası uyarınca bir ödeme emri tebliğ eder.

(3) Hükümlü, tebliğ olunan ödeme emri üzerine belli süre içinde adli para cezasını ödemezse, Cumhuriyet savcısının kararı ile ödenmeyen kısma karşılık gelen gün miktarınca hapsedilir.

(Değişik 4. fıkra: 5351 - 25.5.2005 / m.7) (4) Çocuklar hakkında hükmedilen; adli para cezası ile hapis cezasından çevrilen adli para cezasının ödenmemesi halinde, bu cezalar hapse çevrilemez. Bu takdirde onbirinci fıkra hükmü uygulanır.

(5) Adli para cezasının hapse çevrileceği mahkeme ilamında yazılı olmasa bile üçüncü fıkra hükmü Cumhuriyet Başsavcılığınca uygulanır.

(6) Hükümde, adli para cezası takside bağlanmamış ise, bir aylık süre içinde adli para cezasının üçte birini ödeyen hükümlünün isteği üzerine geri kalan kısmının birer ay ara ile iki eşit taksitte ödenmesine izin verilir. İlk taksidin süresinde ödenmemesi halinde, verilen ikinci takside ilişkin izin hükümsüz kalır.

(7) Adli para cezası yerine çektirilen hapis süresi üç yılı geçemez. Birden fazla hükümle adla para cezalarına mahkumiyet halinde bu süre beş yılı geçemez.

(8) Hükümlü, hapis yattığı günlerin dışındaki günlere karşılık gelen parayı öderse hapisten çıkartılır.

(9) Türk Ceza Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi saklı kalmak üzere, adli para cezasından çevrilen hapsin infazı ertelenemez ve bunun infazında koşullu salıverilme hükümleri uygulanamaz. Hapse çevrilmiş olmasına rağmen hak yoksunlukları bakımından esas alınacak olan adli para cezasıdır.

(10) Türk Ceza Kanununun 50 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre kısa süreli hapis cezasından çevrilen adli para cezalarının infazında, aynı maddenin altıncı ve yedinci fıkraları hükümleri saklıdır.

(11) İnfaz edilen hapsin süresi, adli para cezasını tamamıyla karşılamamış olursa, geri kalan adladli para cezasının tahsili için ilam, Cumhuriyet Başsavcılığınca mahallin en büyük mal memuruna verilir. Bu makamlarca 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre kalan adli para cezası tahsil edilir.
06-01-2008 23:37:37 mustafa_muto #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

Benim şuan 75.000 ytl adli para cezası borcum kaldı. Bunu ödemezsem 75000/100 ytl 750 gün mü hapis cezası alırım? Yani herhangi bir indirimi var mı? Adli para cezası günlüğü 100 ytl ama bu her yıl değişirmi zamlanır mı?
07-01-2008 00:38:05 Av.Başak Şahin #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

Mahkemenin verdiği mehil müddetince para cezasının tamamını ödemezseniz kalan kısım hapis cezasına çevrilir. Ancak 100 Ytl para cezasının bir gün için azami miktarıdır. 20 ve 100 Ytl arasında olabilir. Mahkeme kararında bir gün için ne kadar ödenmesi gerektiği yazar. Bu nedenle 100 Ytl yi değil, kararda yazan miktarı gözönünde bulundurmalısınız.
16-07-2008 16:19:04 aktinya #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

Alıntı:

Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemenin verdiği mehil müddetince para cezasının tamamını ödemezseniz kalan kısım hapis cezasına çevrilir. Ancak 100 Ytl para cezasının bir gün için azami miktarıdır. 20 ve 100 Ytl arasında olabilir. Mahkeme kararında bir gün için ne kadar ödenmesi gerektiği yazar. Bu nedenle 100 Ytl yi değil, kararda yazan miktarı gözönünde bulundurmalısınız.

Merhaba,
Ben avukat değilim ama benim de başımda bu sorun olduğu için çok araştırıyorum.Adli para cezası ödenmediği takdirde günlüğü 100 ytl. den hapse çevriliyor bunun alt veya üst sınırı yok.Gün olarak verilen adli para cezalarının paraya çevrilmesi sırasında bir günlüğü kişinin ekonomik durumuna göre 20 ile 100 ytl arasında parayı çevriliyor.Yani 5000 gün adli para cezası alan bir sanık günlüğü 20 ytl den çevrilirse 5000x20 ytl=100.000 ytl adli para cezası ödemeye mahkum oluyor.Bu para cezası ödenmez ve hapse çevrilirse günlük 100 Ytl den yani 1000 gün hapse mahkum oluyor.Bu 1000 günün infazı da, eğer 2005 senesinden önce bu suçu işlemişse 647 sayılı infaz kanununa göre hesaplanıyor, o da 1/2 ve her aydan 6 gün şeklinde.Bu hesaplamayla toplam yatarı 401 gün oluyor.Ancak suç tarihi 2005 sonrası ile 1/2 oranında infaz ediyor.2005 sonrasında hapisten çevrilen ve direkt olarak verilen adli para cezalarının infazı farklı farklı hesaplanıyor.Ve adli para cezaları ile bunlarda dönüşen hapis cezaları yasalar gereği ertelenemiyor.Bunlar infaz kanunlarında çok açık yazıyor, ben sade bir vatandaş olarak bunları bulabiliyorum.Ancak ne yazık ki sizler burada sorulan ve bizler için hayati önem taşıyan sorulara cevap vermediğiniz gibi yanlış yorumlar da verebiliyorsunuz.Bu konularda daha titiz olmanızı rica eder, saygılarımı sunarım.
17-07-2008 14:03:42 aktinya #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

Merhaba,

Taksit geciktiğinde para cezası hapis cezasına dönüşüyor maalesef.Hapis cezanız çıkmıştır büyük ihtimalle.Ben avukat değilim ancak başımda yanı sorun olduğu için yakından ilgileniyorum.Kolay gelsin arkadaşım:(
12-04-2009 15:24:57 musicmen #

Re: 100 milyar adli para cezası aldım!

2000 tl adli para cezası aldım
5275 kanun 106/6 maddesi ödeme durumum yok.
kaç gün hapis yatarım.
bilgilendiren olursa sevinirim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.