Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

20-04-2007 13:46:35 tarik01 #

Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Merhabalar Sayın Avukatlar ve Üyeler
Ben 1,5 ay bir reklam ajansında web tasarımcı olarak çalıştım. 1 ay geçmesine ragmen bana maaşımı ödemediler 15 gün çalışdım bekledim yine ödemeyince kendime daha iyi bir iş bulmak için iyilikle ayrılmak istediğimi söyledim ve ayrıldım. Ama ayrıldıktan sonraki günlerde 1,5 aylık maaşım olan 900 ytl'yi bana ödemediler, günden güne attılar. Sonra 900 ytl'lik bir sened verdiler. 1 ay daha bekledim ve 500 ytl ödeme yapıp 400 ytl'lik bir sened daha verdiler.

Şuan elimde 400 ytl'lik ödeme tarihi geçmiş bir sened var.
Ama geçen gün gittiğimde bana şirketi bu arkadaş devrettiğini söylediler devrettikleri kişi ile konuştuk ve anladım ki onuda bir kaç ay beklicem. Ama anladığım kadarıyla tam bir devir değil büyük ortak gibi.
Şuan bendeki senedde şöyle. miktar 400 YTL Tarihi:24/03/2007 Senette patronun ismi yazıyor. İkişer tane imzası kaşesi var. Ancak kaşede şirketin eski adresi yazıyor bu bir sorun teşkil edermi ? şuan ki adresleri yeride belli tabiki.

Ayrıca bu insanlarda iyilikden lafdan anlayan tahsilli insanlar da değil uğraşması çok zor. Alacağım ne kadar 400 ytl gibi az bir rakam da olsa ben onlara hakkımı yedirmek istemiyorum. Hukui yollardan hakkımı almak istiyorum.
Ayrıca bana ssk da yapmadılar.(daha önce ssk yapılmadı bu ilk olacakdı) bunun için de birşeyler yapma hakkım varmı? Şahit olarak da orda çalışmış benden sonra ayrılmış biri var. Bir şahidim daha var ama o tam kesin olurmu belli değil. şuan sened için öncelikle bir şahidim var.
Hikayem budur hakkımı almak için bana bir yol gösterebilirmisiniz.

Ayrıca merak ettiğim
- bu davada kaybetme şansım varmı ki olmaması gerekiyor çünkü çok fazla mağdur edildim.
- Maddi olarak da benden tahmini ne kadar ücret alınır.
- ve bu işlemlerin sonuçlanması hakkımı almam çok uzun sürermi tahmini bir süre verebilirmisiniz.

Saygılarımla Tarık;
20-04-2007 14:07:35 Aslı Güngör #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Senedi icra yoluyla takibe koyabilirsiniz..Takip yaparken şirketin yeni adresini tebligat yeri olarak gösterin.. O dönemde şirket adına imza atmaya yetkili kişi kimse senette onun imzasının olması yeterli.. Ödenmeyen ssklarınız için iş mahkemesinde dava açıp talep edebilirsiniz ve şahitle durumunuzu ispatlayabilirsiniz..
20-04-2007 14:13:46 tarik01 #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
daha önce hiç mahkemeye avukata yolu düşmemiş bir olarak kafamda çok soru işaretleri var. 400 ytl için yapılır mı diyenler var. bana maddi olarak çok masrafı olacak mı ve bu icra işlemleri kağıt üzerinde mi yürütülüyor mahkemeye çıkmam gerekecek mi? sigorta içinde şahidim ile mahkemeye çıkacak mıyım? çok uzun sürer mi? ve davayı kazanabilme ihtimalim yüksek mi?
ve sigortamın yapılması için en az kaç şahit gerekir.?
Tekrar teşekkürler.
Saygılarımla Tarık
20-04-2007 18:46:14 tarik01 #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Mümkünse yukardaki sorularımı yanıtlayabilir misiniz?
Teşekkürler;
21-04-2007 22:17:59 liderlevent #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Alıntı:

tarik01 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.
daha önce hiç mahkemeye avukata yolu düşmemiş bir olarak kafamda çok soru işaretleri var. 400 ytl için yapılır mı diyenler var. bana maddi olarak çok masrafı olacak mı ve bu icra işlemleri kağıt üzerinde mi yürütülüyor mahkemeye çıkmam gerekecek mi? sigorta içinde şahidim ile mahkemeye çıkacak mıyım? çok uzun sürer mi? ve davayı kazanabilme ihtimalim yüksek mi?
ve sigortamın yapılması için en az kaç şahit gerekir.?
Tekrar teşekkürler.
Saygılarımla Tarık

Sayın Tarık1
öncelikle hukukcu olmadığımı belirteyim..

sonrasında sana en yakın icra dairesine gidip icra dairesi yakınlarında bir arzuhalci buluyorsun. ve gerekli olan evraklarını hazırlatıyorsun aslında sende belki hazırlayabilirsin ama belgelerini doğru hazırlamazsan ordaki müdürlerden azar işitmeme şansın yok... yatıracağında 400 ytl için en fazla 60-70 ytl dir.
arzuhalciye de 20 ytl verirsin olr biter..
sigorta konusuna da gelince şayet o şirkette çalışırken sana verilmiş bir bordro veya bir belge olarak kanıtın varsa saaana en yakın sigorta müdürlüğüne veya www.ssk.gov.tr adreslerine şikayette bulunup şirket hakkında işlem yapılmasını başlattırablilirsin.

Allah kolaylık versin..
21-04-2007 22:28:05 Keziban Çolak #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

sayın liderlevent hukukcu olmadığınız arzuhalciye yönlendirmenizden belli oluyor zaten ayrıca bir açıklama yapmanıza gerek yoktu
21-04-2007 23:58:16 Av.Ergün Vardar #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Alıntı:

liderlevent rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Tarık1
öncelikle hukukcu olmadığımı belirteyim..

icra dairesi yakınlarında bir arzuhalci buluyorsun. ve gerekli olan evraklarını hazırlatıyorsun aslında sende belki hazırlayabilirsin ... yatıracağında 400 ytl için en fazla 60-70 ytl dir.
arzuhalciye de 20 ytl verirsin olr biter..

..

Daha sonra da alacağın hemen tahsil edilir.Ödeme emri tebliğinden sonra alacağın ödenmezse yine arzuhalciye gidersin,senedin bedelini arzuhalciden talep edersin.Arzuhalci vermek istemezse seni arzuhalciye yönlendireni bulursun,o da hukukçu olmadığını belirtir,sonra hukukçu ararsın.
Sayın liderlevent,bir meslektaşımıza müracaatınız uygun olacaktır.Ödenmeyen çek,senet sayısının gittikçe arttığı bu ortamda icra takibinden olumlu sonuç alabilmek ihtimalinizin daha kuvvetli olması açısından meslektaşımızın faydalı olacağı inancındayım.
22-04-2007 16:28:17 tarik01 #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Avukat olarak liderlevent'in arzuhalciye yönlendirmesini doğru bulmasanızda kendisi iyi niyetli bir cevap vermiş. Teşekkür ederim.
Avukat tutmak çok daha mantıklı ama ufak meblağlı çek senet işlerinde arzuhalci daha hesaplı geliyor. ama ben sanırım garanti olsun diye hem sigorta için hem senet için avukat tutacağım.

biraz fazla oldum ama bir sorum daha olacak
İşe başlamam dan 20 gün kadar sonra işyerine iki tane devlet memuru gelmişti kimliklerimizi istedi ve tek tek çağırıp işe başlayalı ne kadar oldu kaç lira maaş alıyosun kaç ta çıkıyosunuz gibi sorular sordu ve elindeki forma kimlik bilgilerimi vs.. doldurdu. Orda çalışan arkadaşım sigorta memuru olmalı bunlar dedi bana ama bize hiçbir açıklama yapmadıkları için emin olamadık.

Sizce onların sigorta memuru olma olasılığı varmı? varsa benim orda çalıştığım kayıtlara geçmişmidir? Geçmişse benim için bir belge bir yarar olur mu? Ben istifa dilekçesi yazıp vermedikçe o kayıtları işden arıldı diye gösterip kapatırlarmı?
22-04-2007 23:10:19 Av.Tayfun Eyilik #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Alıntı:

tarik01 rumuzlu üyeden alıntı
Avukat olarak liderlevent'in arzuhalciye yönlendirmesini doğru bulmasanızda kendisi iyi niyetli bir cevap vermiş.

Arzuhaciye yönlendirmenin iyi niyetli olabileceğini düşünmüyorum . Kendiniz yapın daha iyi .
25-04-2007 23:44:14 liderlevent #

Re: Maaşım karşılığında verdikleri sened ödenmedi.

Sayın hukukçu arkadaşlarım..

Lütfen yapmayın kendinizi o 400 ytl tutarında elinde senet ile sağda solda çözüm arayan vatandaşın yerine koyun... Tamam bende düşündüğümde sizler gibi o kadar yıl okuduk ne diye okuduk diyebilirsiniz. Ama gelin görünki herkesin durumu maddi imkanları yerinde olmayabiliyor. O nedenle bende dilekçeyi kendisinin yazıp icra dairesine vermesini söyleyecektim (ki ben şahsım olarak en azından öyle yapıyorum) fakat kendisinin dilekçesini yazamayacağını düşündüğümden arzuhalciye yönlendirdim...Burda benim kötü niyetli olduğumu veya arzuhalci olduğumu düşünmeyin lütfen.. burası hukukla ilgili konuların paylaşıma açıldığı bir site.

Sonra Sayın Av.Ergün VARDAR arkadaşşımızın dediği gibi olmayacağından da eminim... Sanki siz acukat olarak benim anlattıklarımdan farklı birşey yapıyormuş gibi anlatmışsınız. Lütfen ....Şu ana kadar ben vermiş olduğum dilekçelerinin hemen hemen hepsini de olumlu sonuçlandırmış bulunmaktayım Neden arkadaşımızında bu basit dilekçe olayını halledemeyeceği ile ilgilili önyargılı olmaktasınız?


"Daha sonra da alacağın hemen tahsil edilir.Ödeme emri tebliğinden sonra alacağın ödenmezse yine arzuhalciye gidersin,senedin bedelini arzuhalciden talep edersin.Arzuhalci vermek istemezse seni arzuhalciye yönlendireni bulursun,o da hukukçu olmadığını belirtir,sonra hukukçu ararsın.
Sayın liderlevent,bir meslektaşımıza müracaatınız uygun olacaktır.Ödenmeyen çek,senet sayısının gittikçe arttığı bu ortamda icra takibinden olumlu sonuç alabilmek ihtimalinizin daha kuvvetli olması açısından meslektaşımızın faydalı olacağı inancındayım."




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.