Re: Kredi kartı borçlusu kaçak ise nüfus kağıdını yenileyebilir mi?
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Bu bahsettiğim çok şükür ben değilim ama çok yakınım olan bir şahıs.
Olay şöyle gerçekleşti kısaca; kredi kartı borcu vardı, krizde işleri bozuldu malum ödeyemedi. Bankalardan gelen yazıların hemen ardından, mal beyanı geldi. Bu hanım o kadar çok korktu ki, mal beyanınında kendisini yakalarlar diye, gidip gereğini yapmadı. Bu olay 2002 senesinde gerçekleşti. O seneden beri maalesef kaçak yaşıyor. Yani, ikametgahı yok, üzerine resmi birşeyi yok, bankalarla birşey yapmıyor sadece emekli bir hanım. Her ay ATM den emekli maaşını çekip kirasını ödüyor. Geçen sene aftan yararlanmak istedi ancak borcu 14000YTL iken 100000YTL ye yükselmiş, afta da 25000YTL dediler. Bu hanım emekli maaşıyla ödeyemeceği için aftanda yararlanamadı.(telefonla ben konuştum banka avukatlarıyla, uzlaşamadık)
Sormak istediğim şu aslında, öncelikle bu hanımı savcılık-polis arıyormudur? Devletle tek bağlantısı olan SSK emekli maaşına el konulabilir mi? Acilen nüfus kağıdının değişmesi lazım, değiştirme esnasında eskisine de el konulabilir mi?
Son olarakta, tüm yukarıda yazılanların sonucunda ( malum bu borcu ödeyemeyecek) şu andan itibaren neler olacak? (hapis, haciz vs.)
Ödeme yapılması dışında savcılık -polis konusunda önerileriniz/değerlendirmeleriniz olursa çok sevinirim.
Bu kadar uzun bir yazı yazarak vaktinizi harcıyorum kusura bakmayın ancak bu kadar güzel bir site ve bu kadar hukukçu bir arada olunca insan dayanamıyor
Çok teşekkür ederim..