Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yurtdisi ve emeklilik

19-01-2007 21:16:27 hikmet01 #

Yurtdisi ve emeklilik

Ben fransa'da çalisiyorum türkiye'de 1973 'de bag-kura girdim hisarcilik yaptim 1979 ayrildim , 1986 'in son ayina kadar sigortali çalistim 1986'nin son ayinda 1 ayligina bagkura kayit oldum ,1987'de fransa 'ya geldim simdi sigortali çalisiyorum 2004'ün 7'inci ayinda bagkura müracaat ettim ve 13 milyar borçum var dediler ödeyim dedim emekli oluyum dedim olmaz dediler nedenini sordum sen burda degilsin cevabini verdiler ve avrupadan gel emekli yapalim dediler , avrupa'dan gelemiyecegime göre ben sizlerden bir bilgi istiyorum .
simdi internet baktim 13.000 milyar 32.500 milyar olmus , askerligim var , 940 gün ssk çalismisligim var , ben ne yapmam lazim emekli olabilir miyim olamaz miyim siz den yardim ve rica ediyorum.Tûrkiye karaman bagkur il müdürlügü beni emekli yapmiyor .yasim 51 .caresizim cevap bekliyorum
19-01-2007 22:31:06 yyln #

Re: yurtdisi ve emeklilik ?

Aslında yurt dışına çıkmadan önce, Bağkur'luluğunuzu sona erdirmeliydiniz. o tarihte bunu yapmadığınıza göre, şimdi bunun için uğraşabilirsiniz. Eğer bağkur, işyerinizi kapattığınız veya yurtdışında çalışmaya başladığınız tarih itibariyle BAğkur'luluğunuzu sona erdirmezse dava açma yoluna gidebilirsiniz. Bağkur'lulunuzu iptal ettirebilirseniz, yurtdışındaki çalışmalarınızı SSK'ya borçlanabilrsiniz. Bu borçlanmayı yaptığınızda, yurda kesin dönüş yaptığnızda SSK maaş bağlar.
Başka bir yol olarak da, BAğkur'a borcunuzu öder, emeklilik talebinde bulunup neticeyi bekleyebilirsiniz.
Kolay gelsin.Selamlar..
20-01-2007 17:04:45 hikmet01 #

Re: yurtdisi ve emeklilik ?

ben yurtdisina cikmadan önce bagkurumu sona erdirdim, en son 01/12/1986 actim 31/12/1986 'da kapattim sonra fransa ya geldim ve ilgilenedim .1979'da kapatim bagkuru tekrar sigortali olarak baska bir yerde çalistim nitekim 01/12/1986'a kadar bir ay sonra kapattim fransa'ya geldim .
2004'te vardigim da izine bagkur karaman il müdürlügü dosya mi doldurdu karaman ticaret odasi kayidi istedi bende ticaret odasina borçumu ödedim hala ticaret odasinda kayitliyim .ticaret odasi belgemi bagkura verdim sen emekli oldun dediler ama banka dolandiranla sende ayni suçu isleyeceksin dediler , sonunda sen emekli olursun parani yatirma seni devlet kaydetmis borçunu ödeyip fransa 'da issizlik parasi alirsan gel o zaman emekli olursun dediler , fransa 'da çalistigin müddetce seni emekli yapamayiz dediler istersen hemen emekli yapariz yanliz sikayet olursa emekliliign ölür dediler , suç islemis olursun dediler bende vazgeçtim geldim , tabi olabilirsem size danistim olamazsam sizin gibi dostlar sag olsun .emeklilik için size müracaat etsem siz ugrasa bilirmisiniz .tesekkürler saygilar .
23-01-2007 14:48:01 aykuterel #

Re: yurtdisi ve emeklilik ?

Merhaba,
Ben de 2006 yılının Mart ayında Fransa dan emekli oldum aynı zamanda hem Türk Hem de Fransız vatandaşıyım, Bugün bir telefon aldım ve Fransa daki emekli maaşımın kapatıldığını söylüyorlar.
2006 nın 11. ayında yeğenimin kurduğu bir nakliye firmasına iki ortak gerektiği için kurucu ortak olarak katıldım.
Maaşımın dışında herhangi bir gelirim halihazırda yok, maaşımın kesilmesinin sebebi yeğenimin firmasında ortak olarak gözüküyor olmam olabilir mi?
Eğer sebep bu ise ben bu ortaklıktan ayrılıp benim iş veya şirket kuruluşu şeklinde bir bağlantım yoktur diye beyan versem bu sorunu düzeltebilir miyim?
Lütfen bana yardımcı olunuz.

Saygılarımla,
Aykut




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.