Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Esnek Çalışma Düzeni ( Biraz uzun ama önemli)

02-07-2004 21:16:37 neki #

Esnek Çalışma Düzeni ( Biraz uzun ama önemli)

İşverenimin uyguladığı esnek çalışma modeline göre:

1- İşe başlama saati 7:30-9:00 arasında olabilir. Ancak 9:00-16:30 arası kesinlikle şirket de bulunacaktır

2- Çalışanlar eksi 30 saat ve artı 30 saat arasındaki çalışma durumuna göre ( Normal çalışma saatine göre)( bu sınırlar içinde kaldığı sürece) maaşından herhangi bir kesinti veya fazla mesai ödemesi yapılmaz.

3- Artı 30 saatin üzerindeki fazla mesailer için müdürünün onayı ile ödeme yapılır.

4- veya çalışan artı bakiyesi kadar ücretli izin alabilir.

Bunun dışında iş seyahatlerinde normal çalışma saati dışında geçen sürelerin yarısı fazla mesai olarak kabul edilmektedir.


Benim merak ettiğim bu uygulamanın kanuna uygun olup olmadığı. Örneğin bana göre 4. madde de belirttiğim durum saçma gibi. Zira parasını ödemek zorunda kalsa 1,5 kat vermesi gerkirken bu şekilde 1 kat ile kurtuluyor. Bir de iş seyahatlarinde durum nedir?

Kolay gelsin.
10-07-2004 18:24:57 Av.Fırat Bayındır #
sayın neki,
esnek çalışma daha mevzuata yeni giren bir kavram ve uygulama hata ve suiistimalleri de olacak elbette,

Esnek çalışma saatleri: Çalışanın çalışma zamanını ve süresini dilediği şekilde belirleme olanağının bulunduğu çalışma düzenidir. Çalışanlar tam gün çalışma düzeninde işletme yönetiminin belirlediği saatlere uymak zorunda iken, esnek çalışma saatleri düzeninde belirli zaman periyotlarında çalışma sürelerine bağlı kalmak koşuluyla işe başlama ve bitiş saatleri ayarlanabilmektedirler. Örneğin haftada 5 gün ve 40 saatlik süre çalışanlar veya işveren tarafından iş sözleşmesi ile istenildiği şekilde düzenlenebilir.

Esnek çalışma saatlerini üç değişik şekilde düzenlemek mümkündür:

a- Günlük Esnek Çalışma Saatleri: 8 saatlik süreye uymak koşuluyla başlangıç ve bitiş saatleri düzenlenebilmektedir. Sözgelimi, 08.00'de başlayarak 17.00'de mesai bitirilebileceği gibi, 09.00-18.00 ya da 10.00-19.00 saatleri arasında çalışmak da olasıdır.

b- Haftalık Esnek Çalışma Saatleri: Çalışanlar, haftalık çalışma süresini çalışma günleri içinde diledikleri gibi yayarak tamamlamaktadırlar. Örneğin, 1. gün 8, 2. gün 8, 3. gün 7, 4. gün 9 ve 5. gün 10 saat çalışarak haftalık 40 saatlik çalışma gerçekleştirilebilir.

c- Aylık Esnek Çalışma Saatleri: Aylık çalışma süresine uymak koşuluyla ay içindeki zaman istenildiği şekilde düzenlenebilir. Bazı haftalar daha kısa, bazı haftalar daha uzun çalışma olanağı da sağlanabilir.

sizde ise haftalık çalışma saati 30 saat olarak belirlenmiş anladığım kadarıyla.Belirleyici olan, işvereninizle yaptığınız iş sözleşmesidir. Bu sözleşmelerde kanuna aykırı ve işçiye kanunla tanınmış haklardan daha azını öngören hükümler zaten hukuken geçerli değildir.Sözleşmenin ilgili maddelerini tam olarak yazsaydınız daha sağlıklı fikir yürütülebilirdi.
eğer haftalık çalışma saatini işveren 30 saatle belirlemişse bana göre bu süreyi aşan çalışmalar fazla süreyle çalışma olarak değerlendirilmelidir.
bir de bu forumun 2 sayfasında " 270 saatlik fazla mesai" konusuna göz atın
16-07-2004 20:27:44 commodore1tr #
Sayın bayındır yerden göğe haklısınız ;
Burada arkadaşımız bir şeyi atlamış olmalı yoksa çok güzel bir anlaşma azıcık iş seyahatleri uygulaması (belki ) gündeme gelebilir..

bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.