Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Yasal mal rejimi

13-12-2006 20:35:37 mrkokten #

Yasal mal rejimi

A ile B 1990 da evlenmişler. A 2004 te bir ev almış. Bu çift daha sonra boşanmaya karar verirler ve dava esnasında A bu evi 2002 yılından önce kazandığı paralarla aldığını söyleyip bunun yasal mal rejimine tabi olmayacagını söylemişse bunun bir dayanagı var mıdır.Bu konuda ki görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.Teşekkürler...
13-12-2006 21:00:50 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #
Sözleşme ile herhangi bir mal rejimi tercih edilmiş mi?
29-12-2006 17:05:26 xray #
ben de aynı durumdaki birsiyim ve kendi aramızda özel bir mal rejimi anlaşmamız yok.cevabı dört gözle bekliyorum..
29-12-2006 23:32:15 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #
Eşler arasında sözleşme ile herhangi bir mal rejimi belirlenmemesi halinde yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılma rejimi uygulanacaktır. Buna göre de, 01.01.2002 tarihinden sonra edinilmiş bir mal "aksi ispat edilinceye kadar" edinilmiş mal sayılacaktır. Aksini, yani malın kişisel malı olduğunu ileri süren eş bu iddiasını ispat ederek malın paylaşım dışı tutulmasını sağlayabilecektir.

Eğer A, malın kişisel malı olduğunu ispat edebilirse, B ancak bu mala yaptığı katkıyı ispat ederek katılım payı talebinde bulunabilecektir.
03-01-2007 17:42:01 xray #
eşim eski banka kayıtlarını araştırıp,maddi birikimlerimizi kendisininin kazandığını ve kendi üzerine yatırdığını kanıtlamaya çalışıyor.Eğer tüm kayıtları mahkemeye sunarsa nasıl bir yol izlemeliyim?Benim maaşımı evin günlük ihtiyaçlarına kullanıyorduk,onunkileri de yatırıma dönüştürüyorduk. Ve benim üzerime bir mal veya bankada hesap yok.

not:yanıtladığınız için teşekkürler..
04-01-2007 08:48:29 nilal2007 #
benzer bir durumu ben de yaşıyorum.bir yıldır ayrı yaşadığım eşim, yaklaşık bir yıl önce birlikte oturduğumuz evimizi benden habersizce satmış(ev kooperatif olarak göründüğü için noterden satışı ile üyelik devri yapılmış). 2002 yılında evlenmiştik ve evimizi da 2003 yılında almıştık.haklarım neler?
04-01-2007 22:55:08 Av.Dilek Kuzulu Yüksel #
Türk Medeni Kanunu

Kanun No : 4721
Kabul Tarihi : 22.11.2001
R.G. Tarihi : 08.12.2001

2. Eklenecek değerler

Madde 229 - Aşağıda sayılanlar, edinilmiş mallara değer olarak eklenir:

1. Eşlerden birinin mal rejiminin sona ermesinden önceki bir yıl içinde diğer eşin rızası olmadan, olağan hediyeler dışında yaptığı karşılıksız kazandırmalar,

2. Bir eşin mal rejiminin devamı süresince diğer eşin katılma alacağını azaltmak kastıyla yaptığı devirler.

Bu tür kazandırma veya devirlere ilişkin uyuşmazlıklarda mahkeme kararı, davanın kendisine ihbar edilmiş olması koşuluyla, kazandırma veya devirden yararlanan üçüncü kişilere karşı da ileri sürülebilir.

05-01-2007 23:10:03 hakan001 #
anlıyamadıgım Tapu üzerine olan A çalışmıyor ev hanımı ve evlilikten birkaç ay sonra bu malı B nin babasından hediye olarak almışsa nasıl bir durum sözkonusu olur? A tapu üzerine olduğu halde bu malı kazancı ile aldığını belğeliyemezse B nin babasından alındığı için B bu evin tamamını alabirmi?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.