Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Ev aldım, kiracı çıkmıyor

07-11-2006 15:13:12 buzulkraliçe #

Ev aldım, kiracı çıkmıyor

Merhaba,


20.10.2006 tarihinde bir ev satın aldım. Ve bu evi gerçekten zor şartlarda ve kiracılıktan kurtulmak için iyi düşüncelerle aldım. Ancak evin içinde 15 yıldır bir kiracı varmış Bu kiracı da kızı evlenince damadı ve kızına evi bırakarak (sanki kendi evi) başka birinin yanında yaşıyor. Şimdi bana satan kişi bunlara evi satıcam isterseniz siz alın diye 5 ay önce söylemiş Bunlarda bugün yarın kredi onaylanacak diye oyalamışlar Taaki gerçek bir alıcı yani ben ortaya çıkana dek. Ayrıca çok cüzü bir kira bedeli ödeyerek oturtuklarından çıkmak veya almak işlerine gelmemiş. Şimdi uzun lafın kısacası ben evime bir an önce geçmek istiyorum ve 26.10.2006 da Tahliye İhtarı çektim. Şimdi telefonla arıyorum Çıkın eve ihtiyacım var oturucam dediğim halde tahliye ihtarı çekmişsiniz Bu durumda kanuni hakları kullanıcam çıkmıyorum diyor. Eski ev sahibinin elinde de kira kontratı yok zaten dediğim gibi evi başka bir adama veriyor o da kızını evlendirip damadıyla oraya yerleştiriyor. Bu durumda ne zaman tahliye davası açıp çıkartabilirim ?? Ya da hemen çıkarmam için nasıl bir yol izlemem lazım lütfen acil cevap vermenizi rica ediyorum Çok mağdurum Saygılar,[V]
08-11-2006 18:47:52 Av.Esin Kılıç #
İhtarınızın karşı tarafa tebliğinden itibaren 6 ay sonra dava açabilirsiniz. (Notere giderek, elinizdeki ihtarnameye tebliğ şerhi vurdurunuz)
Yazılı bir kira sözleşmesi olmasa da, kiraların ödenmesi kira ilişkisini kanıtlar. Gerçek kiracının bir başkasına sözleşmeyi devretmiş olması, ev sahibinin muvafakati ile yapılmış gibi görünüyor. En azından ev sahibi bu duruma itiraz etmemiş. Yani fuzuli işgal gibi veya akde aykırılık bir davadan sonuç alabilceğinizi düşünmüyorum.
09-11-2006 16:15:47 buzulkraliçe #
1-Peki ben bu Tahliye Davasını 6 aydan önce açamazmıyım
2-Bana evi satan kişi ile aralarında Resmi Kira Kontratı yok
3-Her yılın Şubat ayında Zam yapılıyormuş . Banka cüzdanını bana verdi mahkeme için lazım olursa diye
4-Bu yılın Şubat ayında zam olmasına rağmen evsahibi zam istemiyorum yeterki çıkın evi satıyorum demesine rağmen çıkmamışlar ve bugüne kadar da 1 önceki yılın kirasını ödemeye devam etmişler.
5-Ayrıca evi bana satan kişi Kira 280 ytl alıyordum dediği için Noterden ihtarname çekerken 280 ytl kiranın bana verilmesini bildirdiğim halde 250 ytl göndermiş.
Bu yazdıklarımın neticesi bu kişiler için en erken ne zaman dava açmam lazım Şubat ayı gelmeden dava açıp tahliyesini isteyebilirmiyim.
10-11-2006 18:56:25 Av.Esin Kılıç #
Yeni yazdığınız sorulardan hiçbirisi, daha önce verdiğim yanıtı değiştirmiyor.
Eksik kira ödemesi yaptı ise, bakiye kısım için icra takibi yapabilirsiniz.
22-11-2006 18:46:30 buzulkraliçe #
Peki Sn, Erdoğan


Noterden ihtarı çekerken 31.12.2006 tarihine kadar evi boşaltmalarını ve kendi ihtiyacım olduğunu çıkmaz isen Mahkeme açacağımı belirttim.
Bu süre sonunda da mı mahkeme açamıyorum. Hiçbir haklı sebebim yokmu 6 aydan önce açmam için Çünkü kiracıyım ve şu an oturduğum ev sahibi de beni çıkarıyor zaten o yüzden çabuk şekilde ev aldım. İhtiyacımı çektiğim ihtarda çok açık belirttim.

Birde başka sorum elektrik,su,doğalgaz saati bana satan kşinin üstünde şu an ben gidip bunları üzerime alıp kullanıma açtırmazsam problem olurmu yani çıkmalarını hızlandırmak adına,

Çünkü şu an beni tehdit ediyor istediğin tarihte çıkmamı istiyorsan 5000 ytl ver çıkayım aksi halde mahkeme aç umrumda değil diyor

Yani anlayacağınız tam bir çıkmazdayım benim çok acil evime geçmem lazım çünkü evi alırken kredi kullandım onu ödeyebilmem için şu an kirada oturmamam lazım ki ödeme yapabileyim

Beni yönlendirmenizibekliyorum.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
23-11-2006 20:18:27 Av.Ragıp Atay #
Sayın buzulkraliçesi
size kötü bir haberim var. Belirttiğinize göre, 31.12 tarihinde evi boşaltmalarını ihtar etmişsiniz. Oysa kira sözleşmesi varsa, sözleşmenin bitim tarihinde ya da 6 ay sonra evin tahliye edilmesini ihtar etmeniz gerekirdi.
Şekil şartına uymadığınız için ihtarın geçerliliği yok. Bu nedenle ancak önüzmüzdeki yılın kira dönemine ilişkin tahliye davası açabilirsiniz.
Yani bırakın 31.12 yi nisan ayında da tahliye davası açmanız zor görünüyor.
24-11-2006 09:37:43 buzulkraliçe #
Olurmu Sn; Ragip bey


Bu şekilde tarih yazmamın bağlayacı olmadığını gerek noter gerekse avukatlar söyledi. Ben sadece sözle söylediğim 31.12 yi kağıda döktüm. Sanırım sizin bilgileriniz kısıtlı. Çünkü İHTİYAÇ sebebiyle tahliye davasını istersem bugün bile açabilirim. Çünkü ihtiyacımı kanıtlayabiliyorum. Ayrıca Kira kontratı yok sözle olan kontrat da 31.12 de bitiyor. O yüzden davayı bugün açıp 31.12 ye kadar sonuçlandırabileceğimi dün öğrendim. Lütfen sizde araştırıp o şekilde üyelere bilgi verirseniz daha iyi olacak. Aksi halde insanlar boş yere üzülecekler
24-11-2006 23:46:25 Av.Esin Kılıç #
MADDE 7 - Kira şartlarına ve Borçlar Kanununun bu kanuna aykırı olmayan hükümlerine riayet edilse bile aşağıdaki yazılı hallerde kiralayan
...........
b) Gayrimenkulü kendisi veya eşi veya çocukları için mesken olarak kullanma ihtiyacında kalırsa kira akdinin hitamında,
...
d) Gayrimenkulü Medeni Kanun hükümlerine göre iktisabeden kimse kendisi veya eşi veya çocukları için tamamen veya kısmen mesken olarak ve yine kendisi veya eşi veya çocukları için bir meslek veya sanatın bizzat icrası maksadiyle iş yeri olarak kullanma ihtiyacında ise iktisap tarihinden itibaren bir ay zarfında kiracıyı keyfiyetten ihbarname ile haberdar etmek şartiyle altı ay sonra,Tahliye dâvası açabilirler.

Yeni malikin dava açabilmesi için iktisaptan itibaren 1 ay içinde kiralananı satın aldığını, ihtiyacında kullanacağını kiracıya bildirmesi ve yine iktisaptan itibaren 6 ayın geçmesini beklemesi gerekir.
24-11-2006 23:56:17 Av.Esin Kılıç #
Alıntı:

Sanırım sizin bilgileriniz kısıtlı. Çünkü İHTİYAÇ sebebiyle tahliye davasını istersem bugün bile açabilirim. Çünkü ihtiyacımı kanıtlayabiliyorum.
Sayın buzulkraliçe,
Öncelikle bu ifadelerinizin hiç yakışık almadığını ifade etmek isterim.
Tamamen yanlış bildiğiniz bir konu hakkında, bir avukatın bilgilerini "kısıtlı" olarak yorumlamanız trajikomik bir görüntü oluşturuyor.
Foruma göz atacak olursak, konunun en başından beri ısrarla aynı şeyi sorduğunuz ve tarafımca da sorularınıza ısrarla aynı yanıtın verildiği açık.
Yukarıdaki iletimde de belirttiğim üzere, yasanın ilgili maddelerine göre, -siz her ne kadar aksi için ısrar etseniz de- SÖZLEŞME SONA ERMEDEN İHTİYAÇ NEDENİ İLE TAHLİYE DAVASI AÇAMAYACAĞINIZ GİBİ, İHTARINIZIN TEBLİĞİNDNE İTİBAREN 6 AY GEÇMEDEN DE TAHLİYE TALEP EDEMEZSİNİZ.
25-11-2006 09:33:55 buzulkraliçe #
Esin Hn,


Bırakında Ragıp bey'e yönelttiğim cevabı kendileri yanıt versin. Siz değil




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.