Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kiracım tebligatları almıyor, muhtar iade ediyor

02-11-2006 22:32:43 Thedino #

Kiracım tebligatları almıyor, muhtar iade ediyor

Hepinize selamlar,
5 ay önce bir ev satın aldım. İçindeki kiracı, evin 2 eski sahibi. Ben evi aldıktan sonra hiç kira ödemedi. Evi aldıktan 10 gün sonra "evi yeni aldım, tek evim ve kirada oturuyorum" gerekçesiyle evden çıkmasını isteyen ihtar çektim. Tık yok tabii.
Sonra 3 aylık kirayı talep eden bir ihtarname çektim. Yine ses yok.
İcra takibi başlattı avukatım. Ama hiç bir tebligatı kabul etmiyor. İkametgah adresi benim evim değil, neyseki aynı muhtarlığa bağlı bir iş yeri var.

Bu sefer o adrese yolladık, yerinde bulunamayınca muhtara gitti. Muhtar ise "adam yurt dışında, çıkış merciine iade" diye geri yollamış.

Bu işten iyice sıkıldım, adam yurt dışında falan değil. Avukatım dedi ki, polisten isteriz, o da bulmazsa gazete ilanı veririz ve 21 gün sonra evi boşaltırız dedi. Ama ben artık endişelenmeye başladım. Çünkü Polis'te muhtara gidecek, muhtar "yurt dışında" diyecek ve elimiz boş kalacak diye korkuyorum.

Ne olur bu işin sonu, adam sonsuza kadar kira ödemeden evimde oturacak ve onu hiç çıkartamayacak mıyım?
Bu konuda önerisi olan var mı acaba?
Çok teşekkürler.
03-11-2006 00:02:14 ekici #
İlgili şahsın yapmış olduğunuz tebligatlarda tebligatların alınmadiğinı belirtmişsiniz. Şahsın yurt dışında olduğunu muhtar nasıl bilmektedir. İvedilikle zabıta tahkikatı yaptırmanız, sonuç alınamaması halinde tebligat kanunun 35.maddesine istinaden ilanen tebligat yaptırmanız gerekmektedir. Şahsın ailesinden kimse yokmu?tebligatı onlara yapmanız halinde geçerli olacak ve işiniz kolaylaşacaktır. Ayrıca kiracının eski ev sahibiyle olan kontrat süreside önemli olup bu süreleride dikkate almanızda yarar var.
03-11-2006 09:14:35 Thedino #
Teşekkürler sayın ekici,
Muhtar bu bilgiyi nerden edinmiş bilmiyorum. Gidip muhtarla konuşmalı mıyım? Sanırım muhtarlar tebligatları kabul etmeye pek yanaşmıyorlar. Başları belaya girsin istemedikleri için olsa gerek.

Zabıta tahkikatı dediğiniz şey, polis aracılığıyla şahsa ulaşmak olsa gerek. Bu işlem ne kadar sürer. Ayrıca asıl soru, polis de, "aradık yurtdışındaymış" derse, ki burası Türkiye, Polis de gidecek muhtara soracak. Gerçi adam evimde oturuyor, polis gitse rahat bulur ya neyse. Bu, polisin şahsa ulaşamadığı anlamına mı gelecek?
Kısacası, ilanen tebligat yapmamı engelleyebilecek durumlar ortaya çıkabilir mi?

İşin aslı şu. Bu adam evin ilk sahibi. Birinden borç alıyor yıllar önce, karşılığında bu evin tapusunu borç aldığı adama veriyor. 1 yıl içinde öderim diyor ama ödemiyor ve yıllar sonra alacaklı evi satmaya çalışıyor. Hiç bir alıcı evi göremediği için satılmıyor. Ben alacaklının yakınıyım, evin içini görmeden yarı fiyatına aldım. Elimde aralarında imzaladıkları bir kira kontratı var, ama adres yazılı değil.

Alırken bunları yaşayacağımı biliyordum. 1 veya 1,5 yıl uğraşmayı göze aldım. Hatta bu işlere harcamak üzere borcumun bir kısmını almadı daha yakınım. Önemli olan kiracının bu evi o kadar kolay terketmeyeceğini biliyor olmanız. Bana zorluk çıkarmayı kendine hak görüyor. Yılların dolandırıcısı olduğu için de hukuksal işlerden anlıyor gibi görünüyor. Adamın yapacağı muhtemel hukuksal oyunlar neler olabilir? Ne gibi önlemler almalıyım.

Çok uzun oldu ama yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.
03-11-2006 10:28:49 kumru #

avukatınız ne yapılması gerektiğini söylemiş, ilalen tebligat yapıp takibi kesinleştirecek ve kesinleşen takip nedeni ile yaıpılması gerekenleri yapacak. Konuyu avukatınız ile müteala ediniz
03-11-2006 15:35:28 Thedino #
Avukatım yapılması gerekenleri söyledi ama her adımdan sonra karşıma bir sürpriz çıkıyor.
Tebligat yapıp 30 gün bekliyeceğiz dedi. Tebligat geri döndü. Meğersem ikametgah adresi farklıymış. bana deseydi bu ihtimali ben adamın bütün adreslerini biliyordum.
Sonra başka bir adrese tebligat yapıldı, o yoksa muhtar alır dedi. Muhtar almadı.
Şimdi de polis arayacak dedi. Bulamazsa ilanen tebligat yapacağız diyor. Bu sefer de bir sürprizle karşılaşır mıyım diye araştırıyorum. Yani polisin, "buldum işte burada" veya "ben bulamadım" demesinden başka üçüncü bir ihtimalle ortada kalmamız mümkün mü?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.