Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Tenkis-Muvazza

18-05-2023 21:12:00 ozbay1983 #

Tenkis-Muvazza

Merhaba

Bir konuda değerli görüşlerinize ihtiyaç duymaktayım

Babam 1990 yılında annem öldükten sonra üvey annem ile evlendi ve 1992 yılında boşandı
Boşanmadan önce ve sonra Ekonomik durumu bozulduğu için tarla traktör ev vs o dönemde sattı.
Tek tapu olan içinde pansiyon ve ev bulanan yerin bir kısım hissesini 1993 yılında uzak bir akrabasına tapuda da satış görülüyor sattı ve bu satışta üvey annele evli değiller boşanmışlardı . Bu tapunun diğer hissesi hala babamın üzerineydi. 1995 Başka bir kadınla evlenip Almanyada yaşadı. 1996 da bu kadınla boşanıp tekrar üvey annemle evlendi
Tekrar ediyorum bir kısım hissesini sattığında evli değillerdi. Bekardı

Rahmetli annemden 2000 yılında kamulaştırma neticesinde elime para geçti ve çalıştığım paralar ile bu şahıs hisseyi satmak istmesinden dolayı başka biri lamasın diye oturup konuşup bedeli mukabilinde 2006 tapuda satışını yaparak hisseyi aldım

Yani aradan 15 yıl geçmiş bir hisseyi geri aldım

Bu süre içerisinde yerleri babamda çalıştırdı kirayada verdik boşta kaldı. Ama Ben durumları olmadığı için hiç karışmadım babam ilgilendi ben İstabulda yaşıyorum babam Denizlideydi

2016 yılında Babam mefaat etti. Son zamanlarında üvey annem babamla ilgilienmedi hastanede bırakıp gitti. Cenazesine dahi gelmedi.


Ölümünde 2 hafta sonra celp geldi ve dava açtığını öğrendim

Tapuda babamın ve çoğunluk hissesi benimdi.

Mirasçı olarak Babamın hissesinden dolayı üvey annem ve ben varız
Başka kardeş vs yok


Celpte kocası ile birlikte yaşadığı evden kovduğum iftarası ile birlikte bu 15 yıl sonra aldığım hissein de mal kaçırma amaçlı yapıldığında dair dava açtığını öğrendim

Bende karşı dava olarak bunu üvey annemin ehliyeti olmamasına rağmen üzerine aldığı araç ve ölmeden 5 gün önce babmın hesabından kendi hesabına aktarılan 7000 euro için saklı pay davası açtım

Dava 7 yıl sürdü
Bilir kişiler yeri olduğunda fazla gösterdiler, araç için hiç raporda yer vermediler, euryu tl çeviriken 2016 kuru üzerinden hesaplayarak bana bu hisse için 1.950.000,00 TL ödemem emredildi.

Hala akıl mantık erdiremiyorum

Babamın evli olmadığı bir dönemde satığı ve aradan 15 yıl sonra benim satın aldığım bir hiseyi muvazalı olarak hakime hamın bu şekilde karar verebiliyor.
Üvey annemin ayrıca maddi durumu kendi babasından da çok çok iyi, çocukluğumdan beri yapmadığı klamadı birde ödül gibi boyle saçma davayı kazandı

Biliyorum çok yazdım ama detaylı yazmak istedim

Sorum Bu davada hakime hanımın verdiği karar ne kadar doğru, kadın olduğu için pozitif bir değerlendirme yapmış olabilir mi?
Ayrıca üvey annem ölse bile babamdan kalan diğer miras hakkı olan hisse hiç bir zaman bana gelmeyecek. Neden itirazlarımıza rağen aracı ve euryu dikkate almadılar mantığım almıyor.

Sorum istinata gitsem bir şey değişir mi? Gitmeli miyim ? İstinattanda bir şey çıkmaz ise Temyize kadar gider mi?
Bu süreçte Avukatımı değiştirmem birşey ifade eder mi ?

Değerli görüş yorum ve desteklerinizi rica ederim

Saygılarımla




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.