Apartman yönetiminden inciler
Apartman yönetiminden inciler
21 dairelik bir apartmanda oturmaktayım. Apartman yönetiminin yanlış olduğunu düşündüğüm bazı uygulamaları hakkında doğru bilgiler verebilirseniz çok memnun olurum.
1. apartman yönetim toplantısı yapılırken kiracılara haber verilmiyor gerekçe olarak yeni kat mülkiyeti kanunu nuna göre bundan sonra toplantı sadece ev sahipleriyle yapılacakmış. Toplantı yapılıyor olsa dahi kiracıların yaşadığı apartmanla ilgili kararlar hakkında bilgilendirilmesi gerekmez mi? Bildiğim kadarıyla bu toplantı kararlarına kiracı olarak imza atmamız gerekiyor.
2. yönetim toplantı yapıp çatı onarımı için karar alıyor ancak bakım gideri verdiğimiz aidatlardan mı yoksa ev sahiplerinden mi karşılanması gerekiyor?
3. apartman temizliği kapıcı dairesinde oturan aileye kira karşılığı yaptırılıyor. Bu durumda bizden hala eski ücret üzerinden aidat toplanıyor.
4. Bu aidat paralarının hangi amaçla, ne zaman ve kime harcandığına dair bilgi veya belge gösterilmiyor.
5. apartmanın yönetimi 1 yönetici ve 1 yardımcısı olmak üzere iki kişiden sorumlu. Bu iki dairenin aidat giderlerine katılmama hakkı var mıdır?
Bu durumlar sonucunda kiracı olarak yaptırım gücümüz nedir?