Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

İstinaf kararı belirleyici midir?

20-05-2021 21:35:19 celikc #

İstinaf kararı belirleyici midir?

Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda fikir ve yardım istiyorum.
Ben 2018’de bir kuruma atanmaya hak kazanmıştım. Fakat kurum gs’den dolayı başlatmayınca dava açtım ve geçen sene davayı ilk derece mahkemesinde kazandım. Kurum yazılı tebligat ile gel başla dedi. Ama aynı zamanda yd talepli istinata karara itiraz etti. Ben de aynı zamanda başka bir kurumda çalıştığım için ancak istifa ederek oraya başlayabileceğimi ama dava kesinleşmediği için olumsuz bir istinaf kararında şimdiki işimden de olacağımı belirttim. Bundan dolayı atamamı itirazın sonuçlanınca yapılmasını yazılı olarak talep ettiysem de kabul edilmedi. Ben de mevcut işimi riske atamadığım için oraya başlamadım.
Fakat yakın zamanda istnaftan da lehime karar çıktı. Bu durumda kurumdan nasıl bir talepte bulunabilirim. Beni tekrardan işe başlatma gibi bir durumları var mı? Sanmıyorum başlatacaklarını ama bu şekilde bir karar hukuken sakat değil midir? Hukukun amacı mağduriyetleri ortadan kaldırmaksa beni neden böyle geri dönülemez bir seçime ittiler. Yani ne yapacağımı bilemiyorum. Kazanılmış hakkımın elimden alınmasını da kabul etmek istemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
21-05-2021 09:14:42 tahriperi #

Cevap: İstinaf kararı belirleyici midir?

selam
en doğrusu bir iş avukatı ile görüşmendir.
bildiğim kadarı ile devam eden dava sürecinde işe dönüş daveti yapılamaz / kabul görmez. son mahkemeden karar çıkmalı(son duruşma) ve ardından gerekçeli yazılıp taraflara tebligat olarak gitmeli ondan sonra sizin şirkete / kuruma dilekçe ile başvuru yapmanız gerekli.

malesef şu an uygulanan işe iade prosedürü böyle. daha önce bir sürü dava dosyası okudum mahkeme süreci tamamlanmış( son duruşma yapılmış) fakat gerekçeli karar yazılmadan taraflara tebligat yapılmadan davacı şirkete işe iade için başvuruyor hani davayı kazandım beni işe alın diye. şirket daha sonra karar bize tebliğ edinmeden başvuru yapmıştır diye itiraz ediyor bunun üstüne davacı tekrar başka bir dava açıyor fakat kaybediyor. bak hakim karar vermiş ancak prosedür tam olarak tamamlanmadığı için adam işe iade davasından oluyor.

sen de mecburen istinafın kararını bekleyeceksin. istinaf kararı sonrası dosya yerel mahkemeye gidecek yerel mahkeme istinaf mahkemesi kararına bağlı bir karara çıkacak ve kesinleşme şerhi alacaksın (bu arada istinaf işe iade için son mahkemedir yargıtaya gidilmiyor). karar lehineyse kuruma başvuru yaparsın beni işe alın diye. işe alır ya da almaz inisiyatif onda seni işe almamayı seçebilir yada işe alıp mobing ile çıkarmayı da seçebilir tazminatlarına çökmek için. işe alımı kabul ederse gitmen gerekli. yoksa uğraştığın "işe iade tazminatını" alamazsın. ancak kıdem ihbarı alma hakkın olur.

ek olarak kurumun yazılı işe gel başla tebligatını dava dosyasına eklemen lazım "yeni delil " olarak
30-05-2021 12:50:23 celikc #

Cevap: İstinaf kararı belirleyici midir?

Karşı taraf kamu kurumu olduğu için iş mahkemesine değil de idare mahkemesine dava açmıştık. İdari işlemin iptali kararı verildiğinde, davalı kurum bu kararı 30 gün içinde uygulamak zorunda olduğunu belirtmişti. Yani kararın kesnleşmesini bu kuralı göstererek göstererek beklemedi. Biz yazılı bir dilekçe ile kesinleşme sonrası atamamın yapılmasını ve tazminat hakkımdan feragat ettiğimizi de belirtmiştik. Ama direkt atamamınyaptılar ve 15 gün süre verdiler. Başka bir kurumda çalışıyor olduğum için istifa etmem gerekiyordu. Davayı istinafta kaybetmem durumumda ise şimdiki işimden de olacaktım.
Bu mantıksız kararın hukukta karşılığı olamaz bence. Avukatım bir dilekçe ile atamamın tekrar yapılmasını talep ederiz dedi. Ama bu şekilde onların insiyatifine kaldıysa vay halimize. Bu yaşattıkları mağduriyete karşı nasıl bir yol izlemek gerek. Sendika ile görüştüm ama atamanı yapmazlarsa tekrar dava aç diyor. O zaman da yine aynı şey olacak ve sonsuz bir döngü oluşacak. Yardımcı olursanız sevinirim.




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.