Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

19-12-2020 00:12:37 mahmut mangal #

Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

Merhabalar;
05.07.2006 yılında adıma kayıtlı bulunan işyerini kiraya verdim. Bu işyerinin tapusunu 2009 yılında eşime devrettim. İlk kontrattan başka kontrat yapmadık. Kiracı ödemeleri benim adıma yapmaya devam etti. Kiracı 4-5 senedir ödemelerini aksatıyor. İçeride hep iki, üç kira alacaklı oluyoruz. Kiracıyı çıkarıp yeri satmak istiyoruz. (İçinde kiracı varken alıcı olmuyorlar) Geciken ödemeler ve iş yerini 05.07.2021 tarihide boşaltması için ihtar çekmek istiyoruz. Kiracı ile kontratı ben yaptığım için ihtarı ben mi çekmeliyim. Yoksa tapu eşimin adına olduğu için eşim mi ihtar çekmeli
Saygılarımla
21-12-2020 01:08:03 Av.Basri Gungoren #

Cevap: Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

Bir kişi maliki olmadığı taşınmazı kiraya verebilir (ama maliğe karşı sorumluluğu vardır). Kira sözleşmesinin tarafları kimse ihtar ona göre çekilir. Bu nedenle konratın tarafı ihtar çekmelidir. Ama içinize kurt düşmesin, ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açma ihtimaliyle de işin kolayı var. Notere malsahibi olan eşinizle gidip, ihtar eden kısmına 1- Sizin adınız 2- Eşinizin adı olarak ihtar çekmeniz mümkündür.
21-12-2020 10:01:36 mahmut mangal #

Cevap: Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

Merhabalar;
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. ''10 yılını dolduran kiracılar gerekçesiz olarak tahliye edilebiliyor'' diye duymuştum. 10 yıl hesabı Kanun çıktıktan sonra mı, yoksa Kontrat tarihinden itibaren mi.
Saygılar
21-12-2020 12:45:06 Av.Yusuf Selçuk Ateşkan #

Cevap: Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

"on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebilir."

Bu kanun 01/07/2012'de yürürlüğe girdi. Yani 01/07/2012'den sonra 10 yılı dolmuş kira sözleşmelerine 11. yıl dolmasından 3 ay önce ihtar göndermek kaydıyla 11. yıl sonunda tahliye davası açılması mümkün.

İstisnası işyeri kiralarıydı. "İşyeri kiraları için bu hüküm 01/07/2020 tarihine kadar uygulanmaz." diyordu.

Bu da sorun değil, çünkü o tarih de geçti.

05.07.2021'den en az üç ay önce bu hükmü belirten ihtar çekerek, 05.07.2021'den itibaren tahliye davası açabilirsiniz.

Ancak sizin durumunuzda ödenmeyen kiralar söz konusu olduğu için ihtar çekmek yerine ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmak ve 30 gün içinde ödenmemesi halinde hemen tahliye davası açmak mümkün.
Takip eşiniz adına yapılacak, dava eşiniz adına açılacak.
21-12-2020 23:19:49 mahmut mangal #

Cevap: Eşimin adına tapulu işyerinin, kiracı ile yapmış olduğum kontrat hk.

Merhabalar;
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
Saygılar




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.