Hukuki NET sitesinde paylaşımda bulunmak, soru sormak ve cevap yazmak için üye olun. Üyelik ücretsizdir.

Kat karşılığı inşaat, yeni Kat Mülkiyeti Kanunu

05-10-2006 19:33:35 VoLaNtE #

Kat karşılığı inşaat, yeni Kat Mülkiyeti Kanunu

Sayın üyeler;

Sizlere şöle bir sorum olacak...

19 Daireli bir apartmanda ve İstanbulda oturmaktayım. Deprem riskleri ve yeni yapılan evlerin yatırım aracı olarak iyi değer kazanması nedeni ile apartmanımızın kart karşılığı yıkılması isteniyor fakat bizde dahil olmak üzere 2 daire bunu reddetmektedir.

Mevcut yasaya göre bu şartlar altında yıkım yapılamıcaktır.

Ancak;

Müteahit firmalardan biri apartmanımızda bir daire satın almıştır. Yeni çıkacağını iddia ettiği bir kanun ile apartmanın hasarlı olduğuna dair bir rapor alarak ve bundan sonra oy çokluğuna dayalı bir karar ile apartmanı yıktırmaya çalışacağını dile getirmiştir. Fakat 2002 yılında özel bir şirket görevlilerince yapılan testler sonucu apartman sağlam çıkmıştır. Müteahit firma şimdi yeni bir test yaptırıp ( fesat karıştırırmı bilinmez ki bütün bu testleri kendinin maddi olarak karşılayacağını sölediğine göre fesat karıştırma olasılığı büyük) hasarlı raporu almaya çalışmaktadır. Ve bunun sonucunda yeni çıkacağını iddia ettiği kanun ile birlikte apartmanı yıkacağını iddia etmektedir.

Şimdi size birkaç sorum olacak;

1) Kat Mülkiyeti Kanunu cidden değişecek ve hasarlı olan binaların yıkılması için oy birliği aranması değil oy çokluğu aranması yönünde bir kanun gerçekten konulacakmıdır ?

2) Daha önceden sağlam raporu olmasına rağmen eğerki fesat karıştırılarak hasarlı raporu alınır ise nasıl itiraz edilebilir ?

3) Diyelimki hem kanun çıktı hem de hasarlı raporu alındı. Bu durumda apartmanda kat sahibi olan müteahitin dışında bir müteahit seçme yani kat sahibinin projesini reddetme şansımız yokmudur ? Yoksa bu kararda mı oy çokluğu ile alınacaktır ?

Vereceğiniz cevaplar bizim için önemli ve ivedi olduğundan lütfen bildiklerinizi paylaşmanızı rica ederim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

05-10-2006 20:01:49 Av.Ragıp Atay #
sayın volante
tek bir yanıt vereyim. Müteahhit sizi kandırıyor. Böyle bir kanun gündemde yok. Kaldı ki, hasarlı binaları devlet kendi yıkıyor sahiplerine sormadan.
Bina yıkılırsa, arsada herkes kendi arsa payı oranında hissedar olur. Tüm hissedarlar birleşmeden de müteahhide verilip kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılamaz
05-10-2006 21:48:07 VoLaNtE #
Sayın Ragıp Bey;

Yanıtınıza istinaden bir sorum daha olucak.

Müteahit böyle bir hasarlı raporu alıp daha sonra ilgiye merciye bu raporu götürürse devlet bu binayı yıkma kararı alıcak sanırım.

Bu rapora itiraz etme şansımız var mı ?

Yani burda şöyle bir olay olucak sanırım;

- Müteahit fason bir hasarlı raporu çıkartıp binamızın devlet tarafından yıkılmasını sağlayacak

- Yıkılan bina sonucu bizler evsiz kalıcaz

- Hissedar olarak müteahidinde payı olduğu için, kat karşılığı boş kalan bu arsayı mecburiyetten onun firmasına vericez...


Bu durumu nasıl engelleyebiliriz ?




™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.

♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.

Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.

Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨‍💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi vd.

® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir.

‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.

📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.